UUTISET

Miehille 2-0-tappio Lahdessa

10.9.2016

PK-35 Vantaa palasi perjantai-iltana maajoukkuetauon jälkeen jälleen tositoimiin Veikkausliigassa. Nuorella kokoonpanolla otteluun lähtenyt joukkue kärsi 2-0-tappion 20-vuotisjuhliaan viettäneen FC Lahden vieraana. PK-35 Vantaan nuori ryhmä esitti pirteitä otteita, mutta kotijoukkue oli vieraitaan tehokkaampi.

Ottelu alkoi kotijoukkue FC Lahden komennossa, mutta aivan alkuhetkillä ei vielä nähty vaarallisia maalintekopaikkoja. Viidentoista minuutin pelin jälkeen kotijoukkue pääsi etenemään hyvällä syöttöyhdistelmällä rangaistusalueelle, mutta Marcus Heimonen onnistui katkaisemaan tilanteen liukuen. Hetkeä myöhemmin Kollar venyi hyvään torjuntaan. FC Lahden vahvan kolmeminuuttisen täydensi hyvä kulmapotkukuvio, jonka päätteeksi Jani Tanska laukoi pallon suoraan Kollarin käsiin.

Lahtelaisten rynnistyksen jälkeen vieraat pääsivät paremmin peliin mukaan. Punamustien ensimmäinen maalintekopaikka avautui Abaas Ismailille, joka laukoi Masar Ömerin pudottaman pallon kuitenkin yli maalin. Leo Väisänen sen sijaan pääsi nopeasti annetun vapaapotkun jälkeen yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta pallo osui tolppaan ja lahtelaispuolustus onnistui selvittämään tilanteen.

Ottelun avausmaali nähtiin puolen tunnin pelin jälkeen. Santeri Hostikka eteni rangaistusalueelle ja antoi päätyrajalta hyvän syötön takaviistoon. Syöttö tavoitti Jasse Tuomisen, joka laukoi pallon rangaistuspilkun kohdalta maaliin.

Kotijoukkueen 1-0-osuman jälkeen Punamustilla oli avausjakson lopussa vielä muutama hyvä paikka tasoitukseen. Ömer laukoi terävästi kaukaa, mutta lahtelaisten maalivahti Aleksandr Vasiutin venyi hyvään torjuntaan. Tilannetta seurannesta kulmapotkusta Ojembe Olatuga puski pallon maalin yli.

Juuri ennen taukovihellystä Ismail pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta veto suuntautui ohi maalin. Tauolle lähdettiin siis FC Lahden 1-0-johtolukemissa. Punamustilla oli ensimmäisellä puoliajalla muutamia hyviä maalipaikkoja ja ajoittain hyviä pallonhallintajaksoja, mutta kokonaisuudessaan ote oli hienoisesti kotijoukkueella.

Toisella jaksolla kentällä nähtiin hienouksien sijaan kovaa taistelua sarjapisteistä. FC Lahti tarrasi kiinni pistepottiin 59. peliminuutilla, kun kotijoukkue siirtyi 2-0-johtoon. Kollar torjui hienosti Kalle Multasen läheltä tulleen puskun, mutta vain hetkeä myöhemmin pallo päätyi Santeri Hostikalle, joka laukoi pelivälineen rangaistusalueen rajalta takakulmaan.

PK-35 Vantaa haki loppuun asti kavennusosumaa, mutta ei todella vaaralliset maalintekopaikat jäivät vähiin. Vaihdosta kentälle tullut Driton Shala otti pystypallon taidokkaasti haltuunsa rangaistusalueella, mutta lahtelaispuolustaja ehti peittämään laukauksen. Ymer Xhaferi sen sijaan pääsi laukomaan hyvän syöttöyhdistelmän päätteeksi, mutta Vasiutin torjui taka-alakulmaan suuntautuneen laukauksen.

Lisäosumia ei enää nähty, joten FC Lahti vei juhlaottelussaan sarjapisteet lukemin 2-0. Punamustien nuorista pelaajista koko ottelun pelannut Otto Pitkänen ja vaihdosta kentälle tullut Karim Jouini tekivät ensiesiintymisensä PK-35 Vantaan paidassa. Samalla molemmat tekivät myös debyyttinsä Veikkausliigassa.

”Kokonaisuudessaan ihan hyvä esitys”

Punamustien päävalmentaja Pasi Pihamaan mukaan lopputulos oli harmittava, mutta joukkueen yleisilmettä hän kiitteli. PK-35 Vantaa juoksutti kentälle paljon nuoria pelaajia, joista moni pelaa vasta ensimmäisiä otteluitaan Veikkausliigassa.

– Tappio ei ole ikinä mukava tulos, mutta ei poikien esityksessä ollut kauheasti valittamista.Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli muutama kohtalainen maalipaikka, jotka olisivat voineet muuttaa peliä. Se on kuitenkin vain jossittelua, Pihamaa totesi.

– Kokonaisuudessaan pitää olla tyytyväinen siihen tapaan, jolla pojat yrittivät ja pelasivat.

Täyden ottelun oikeana laitapuolustajana pelanneen Pitkäsen mukaan vierasjoukkue esiintyi käynnistymisvaikeuksien jälkeen Lahdessa pirteästi. Samalla Pitkänen kuitenkin harmitteli ensimmäistä takaiskuosumaa ja lopun tilannetta, josta olisi hänen mukaansa voinut tuomita rangaistuspotkun.

– Alku oli vähän hermostunut, mutta sen jälkeen pääsimme hyvin mukaan peliin. Ensimmäinen maali oli vähän harmittava. Siinä saattoi olla rike, mutta tuomari näki tilanteen toisin. Lopussa olisimme voineet saada pilkun ja sen myötä hyvän myllytyksen vielä loppuun.

– Meillä on kuitenkin ryhmä täynnä nuoria jätkiä ja itsellenikin tämä oli debyytti. Kokonaisuudessaan tämä oli ihan hyvä esitys. Hyvä taistelu, mutta jäimme harmittavasti ilman pisteitä. Tästä jatketaan taas maanantaina, Pitkänen sanoi.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat jo maanantaina 12.9. Silloin PK-35 Vantaa isännöi Myyrmäessä Tampereen Ilvestä.

FC Lahti – PK-35 Vantaa 2-0 (1-0)

”Kokonaisuudessaan pitää olla tyytyväinen siihen tapaan, jolla pojat yrittivät ja pelasivat.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar
2 Altin Ademaj
3 Leo Väisänen
6 Ojembe Olatuga
7 Abaas Ismail (77´ Karim Jouini)
9 Masar Ömer
10 Ymer Xhaferi
16 Konsta Rasimus
20 Otto Pitkänen
55 Marcus Heimonen (62´ Daniel Rantanen)
58 Reza Heidari (46´ Driton Shala)

Vaihtopelaajat:

5 Riku Heinonen
13 Samu Volotinen
15 Karim Jouini
19 Calvin N´sombo
28 Driton Shala
35 Daniel Rantanen
80 Ahmed Said Ahmed

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot