UUTISET

Punamustille tärkeä tasapelipiste Tapiolasta

9.9.2016

Punamustien naiset pelasivat torstai-iltana toisessa yläloppusarjan ottelussaan 1-1-tasapelin FC Hongan vieraana. Kotijoukkue karkasi ottelussa johtoon, mutta PK-35 Vantaa nousi pelin loppuvaiheilla tasoihin. Tasapelipiste oli Punamustille mestaruustaistelua ajatellen erittäin tärkeä.

Tapiolassa nähtiin jännittävä ottelu, jossa PK-35 Vantaa hallitsi kenttätapahtumia, mutta ei onnistunut konkretisoimaan hallintaansa maalien muodossa. Etenkin avausjaksolla Punamustilla oli useita hyviä tilaisuuksia maalintekoon, mutta palloa ei kuitenkaan saatu verkkoon asti.

Punamustien ensimmäinen maalintekopaikka avautui Ashley Riefnerille, joka laukoi vapaapotkun jälkitilanteesta yli maalin. Roosa Toivasen kaukolaukaus sen sijaan putosi espoolaismaalin katolle. Kotijoukkue FC Hongan ensimmäisestä maalintekoyrityksestä vastasi Vera Saastamoinen, joka yritti nostaa pallon kaukaa maaliin. Punamustien maalia vartioinut Mäkelä onnistui kuitenkin koppaamaan pallon vaivattomasti.

Avausjakson vaarallisin maalipaikka nähtiin noin puolen tunnin pelin jälkeen, kun Eveliina Parikka pääsi riistämään pelivälineen puolustajalta. Parikka pääsi ohittamaan vielä toisen puolustajan, mutta hänen laukauksensa suuntautui lopulta suoraan päin vastaan tullutta maalivahti Paula Myllyojaa.

Hetkeä myöhemmin Toivanen antoi vasemmalta hyvän keskityksen, mutta Hanne Ojanperä puski pallon niukasti ohi takakulman. Vilma Väisänen sen sijaan laukoi Tia-Maria Jaakonsaaren pudottaman pallon rangaistusalueen rajan tuntumasta yli maalin.

Punamustilla oli hyvä ote kenttätapahtumista, mutta myös kotijoukkueella oli avausjakson lopussa vaarallinen tilanne. Pallo jäi kulmapotkun jälkeen pyörimään maalille, mutta Mäkelä sai lopulta napattua pallon haltuunsa. Tauolle lähdettiin siis maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun avausmaali syntyi heti tauon jälkeen. Punamustille sattui paha pallonmenetys ja FC Honka pääsi iskemään. Pallo päätyi lopulta kimmokkeen kautta Vera Saastamoiselle, joka laukoi pallon pompusta Mäkelän yli maaliin.

Takaiskumaalin jälkeen Punamustien hyvä ote herpaantui hetkeksi, mutta pelin edetessä PK-35 Vantaa otti kenttätapahtumat jälleen komentoonsa. Vieraat rakensivat pitkiä hyökkäyksiä ja pitivät paineen espoolaisten kenttäpuoliskolla. FC Honka sen sijaan ei päässyt toisella jaksolla kunnolla hätyyttelemään Punamustien maalia.

Myös PK-35 Vantaalla oli vaikeuksia päästä toisella jaksolla yhtä hyviin maalintekopaikkoihin kuin avausjaksolla, mutta joukkueella oli silti muutama tilaisuus maalintekoon. Parikka pääsi murtautumaan rangaistusalueelle, mutta hänen laukauksensa painui takakulman ohi. Hetkeä myöhemmin Ojanperä haki ratkaisua kaukaa, mutta laukaus suuntautui maalin yli.

Punamustien tasoitusosuma syntyi lopulta 84. peliminuutilla, kun pallo jäi kulmapotkun jälkeen pomppimaan rangaistusalueelle. Parikka kaadettiin maalin edustalla, mutta hän onnistui vielä kyljellään maaten tuikkaamaan pallon taka-alakulmaan.

Vieraat hakivat tasoituksen jälkeen vielä voittomaalia, mutta Tapiolan syysillassa ei enää nähty vaarallisia maalintekopaikkoja. Ottelu päättyi siis pistejakoon lukemin 1-1. Tasapelin myötä PK-35 Vantaa säilytti etumatkansa FC Honkaan kahdeksan pisteen mittaisena. Huomenna pelaavaan TPS:ään nähden ero on yhdeksän pistettä.

Tärkeä tasapelipiste

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Punamustilla oli torstai-iltana hyvä ote kenttätapahtumista. Vierasjoukkue onnistui Väisäsen mukaan luomaan myös riittävästi maalintekopaikkoja, mutta niitä ei kyetty tällä kerta hyödyntämään kaivatulla tehokkuudella.

– Peli eteni hyvin meidän komennossamme ja pääsimme hyvin juoksuttamaan FC Honkaa, mikä näkyi hiljalleen pelissä. He alkoivat väsyä ja saimme pelin edetessä entistä enemmän pitkiä hyökkäyksiä. Sen myötä saimme myös luotua tilanteita.

– Ensimmäisellä jaksolla tulimme hyvin vasemmalta laidalta ja saimme luotua monta paikkaa. Siinä oli muutamia aika hyviä paikkoja. Se oli hienoa, että saimme maalintekopaikkoja ja pelaajat menivät hyvin niihin tilanteisiin, Väisänen totesi.

Tapiolalaiset karkasivat toisen jakson alussa yllättäen johtoon, mutta kokonaisuudessaan PK-35 Vantaa onnistui Väisäsen mukaan pitämään FC Hongan hyvin kurissa.

– FC Honka sai tauon jälkeen harmittavan maalin, mutta sellaisia tulee jalkapallossa välillä. Joukkue kuitenkin nousi siitä ja uskoi omaan tekemiseensä. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän pidimme palloa.

– Vastustajalla ei ollut toisella jaksolla montaa hyökkäystä, joista he olisivat päässeet kontrolloidusti tilanteisiin. Pystyimme hyvin torppaamaan heidän pitkät avauksensa, katkomaan niitä etupuolelta ja hoidimme myös kakkospallot, Väisänen sanoi.

Punamustien painostus tuotti lopulta ottelun lopussa tulosta, kun Parikka nosti vieraat tasoihin.

– Nostimme lisää painetta yläkertaan ja saimme enemmän tilanteita maalille. Pari kertaa pallo kieri jo aika lähellä, mutta muuten emme kuitenkaan saaneet toisella jaksolla aivan niitä sadan taalan paikkoja.

– Onneksi onnistuimme kuitenkin survomaan kulmatilanteesta pallon maaliin. Sillä ei ole väliä, miten tasoitus tuli. Pääasia oli, että saimme pisteen. Olemme siihen todella tyytyväisiä, sillä tämä on syksyn edetessä varmasti tärkeä piste, Väisänen korosti.

Väisänen kiitteli ottelun jälkeen joukkueensa taisteluilmettä ja työmoraalia. Yksittäisistä pelaajista hän nosti esimerkiksi vahvan ottelun vasempana laitapuolustajana pelanneen Roosa Toivasen.

– Pelaajat antoivat tänään kaikkensa ja taistelivat loppuun asti. Emme hyytyneet, vaan jaksoimme pelata futista loppuun asti. Roosa Toivanen antoi tänään avausjaksolla paljon hyviä palloja laidaltaan ja jatkoi hyviä esityksiään myös toisella jaksolla, Väisänen kehui.

– Nyt meillä on onneksi vähän pidempi tauko, jonka aikana saamme loput pelaajat kuntoon. Sitten aloitamme valmistautumisen seuraaviin koitoksiin.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat maaottelutauon jälkeen lauantaina 24.9. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen Helsingin Jalkapalloklubin.

FC Honka – PK-35 Vantaa 1-1 (0-0)

”Olemme tulokseen todella tyytyväisiä, sillä tämä on syksyn edetessä varmasti tärkeä piste.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen
6 Mimmi Nurmela
8 Vilma Väisänen (61´ Maiju Hirvonen)
11 Eveliina Parikka
12 Henriikka Mäkelä
15 Hanne Ojanperä
16 Selina Mustajoki (81´ Ronja Ikonen)
21 Tia-Maria Jaakonsaari
25 Ashley Riefner
26 Roosa Toivanen
28 Roosa Bröijer

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen
2 Maiju Hirvonen
14 Elina Salmi
18 Ella Hopponen
19 Ronja Ikonen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot