UUTISET

Naiset kohtaavat kärkiottelussa FC Hongan

7.9.2016

Punamustien mestaruusjahti Naisten Liigassa jatkuu huomenna. PK-35 Vantaa kohtaa toisessa yläloppusarjan ottelussaan tutun vastustajan, kun se matkaa Espooseen FC Hongan vieraaksi. Ottelu pelataan huomenna torstaina 8.9. klo 18.30 Tapiolan urheilupuiston nurmella.

Lähtökohdat otteluun ovat selkeät, sillä PK-35 Vantaa johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla FC Honkaan ja TPS:ään nähden. Sarjaa on pelaamatta enää neljä kierrosta, joten Punamustien takaa-ajajilla ei ole enää varaa pistemenetyksiin. PK-35 Vantaa sen sijaan pyrkii pitämään etumatkastaan tiukasti kiinni.

PK-35 Vantaa päätti runkosarjan tuloksellisesti nihkeästi, mutta joukkue palasi voittojen tielle yläloppusarjan avausottelussaan. Åland United kaatui viime viikonloppuna Myyrmäessä lukemin 2-0 Ashley Riefnerin ja Eveliina Parikan osumilla.

FC Honka on hyvässä iskussa, sillä joukkue ei ole hävinnyt peliäkään taivuttuaan toukokuun lopussa kotikentällään Punamustille. Kyseisen tappion jälkeen FC Hongan ainoa pistemenetys on 2-2-tasapeli TPS:n vieraana. Ensimmäisessä yläloppusarjan ottelussaan espoolaiset kaatoivat HJK:n maalein 2-1.

PK-35 Vantaa on ollut selvästi sarjan tehokkain joukkue, mutta huomisessa ottelussa kohtaavat myös kaksi sarjan parasta puolustusta. Samalla vastakkain ovat sarjan paras vierasjoukkue PK-35 Vantaa ja kolmanneksi paras kotijoukkue FC Honka.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tänä vuonna sarjapeleissä jo kahdesti. Toukokuun lopussa FC Honka johti kotikentällään pitkään, mutta PK-35 Vantaa nousi lopulta 1-4-vierasvoittoon. Runkosarjan päätöskierroksella tapiolalaiset hakivat ensimmäisenä joukkueena Myyrmäestä vieraspisteet 0-1-voitolla.

PK-35 Vantaan riveissä tämän hetken paras maalintekijä on Hanne Ojanperä, jolla on tilillään 12 liigaosumaa. FC Hongan tehokkain on ollut seitsemän maalia viimeistellyt Vera Saastamoinen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat huomenna koko loppukauden loukkaantumisen takia sivussa oleva Sanna Saarisen sekä flunssasta kärsivä Netta Koso. Muilta osin joukkuetta vaivannut flunssa-aalto on vihdoin hellittänyt. FC Honka saa sen sijaan jälleen mukaan pelikieltonsa kärsineen Anna Vlasoffin.

Vastassa tuttu joukkue

Huominen ottelu on jo joukkueiden viides keskinäinen kohtaaminen tänä vuonna. Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan FC Honka on tullut vuoden aikana tutuksi.

– Talvella pelasimme FC Honkaa vastaan treenipelejä, sarjassa olemme kohdanneet kahdesti ja nyt on kaksi kohtaamista vielä edessä. Se on varmasti yhtä joukkuetta vastaan ihan riittävä määrä.

FC Hongalle tappio tietäisi mestaruushaaveiden kariutumista ja käytännössä myös pistejako olisi espoolaisille huono lopputulos. Väisänen tietää, että FC Honka lähtee hakemaan huomisesta ottelusta voittoa keinolla millä hyvänsä.

– Aiempien pelien tapaan luvassa on varmasti jälleen tiukka ottelu. FC Honka hakee pelistä tietysti voittoa, sillä mikään muu tulos ei heille kelpaa. Pelien luonne tulee varmasti olemaan sen mukainen, Väisänen ennakoi.

– Uskon FC Hongan prässäävän kovaa ja pyrkivän tekemään maalin jo aikaisessa vaiheessa. Meidän sen sijaan pitää pystyä vastaamaan kovaan prässiin omalla pelillämme. Pyrimme olemaan rohkeita ja luottamaan omaan pelaamiseemme. Jos prässi on kovaa, meidän pitää kuitenkin hyödyntää myös linjan taakse pelaamista.

Edellisten kohtaamisten perusteella Väisänen tuntee hyvin FC Hongan vahvuudet. Samalla hän tietää, mihin asioihin Punamustien on tällä kertaa kiinnitettävä erityisesti huomiota.

– He puolustavat tiukasti ja ovat hyviä vastaiskuissa. Heillä on nopeita pelaajia, jotka ovat koko ajan valmiina lähtemään eteenpäin. Meidän on oltava varuillamme vastahyökkäysten kanssa. Lisäksi he ovat tehneet kahdessa viime kohtaamisessa maalin pitkästä pallosta, joten niiden kanssa meidän pitää nyt olla tarkempia.

– Viime pelissä meillä oli FC Honkaa vastaan paikkoja ja hyvä myllytys lopussa, mutta emme saaneet palloa maaliin. Nyt meidän pitää jälleen luoda tilanteita ja olla vähän tarkempia. Lisäksi valmistaudumme vastaamaan FC Hongan kovaan peliin. Lähdemme voittamaan yksittäisiä tilanteita ja toivottavasti saamme sen myötä myös halutun lopputuloksen, Väisänen totesi.

FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan huomenna torstaina 8.9. klo 18.30 alkaen Tapiolan urheilupuiston nurmella.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot