UUTISET

Naisten yläloppusarja alkaa huomenna Åland Unitedia vastaan

2.9.2016

Naisten Liiga huipentuu, kun yläloppusarja pyörähtää käyntiin. Kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PK-35 Vantaa aloittaa yläloppusarjan kotiottelulla Åland Unitedia vastaan. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 3.9. klo 13.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa pääsee kuuden joukkueen yläloppusarjaan sarjan piikkipaikalta ja kahdeksan pisteen etumatkalta. Joukkue on kärsinyt tämän kauden sarjapeleissä ainoastaan neljä pistemenetystä. Kotikentällään PK-35 Vantaa kärsi ensimmäisen pistemenetyksensä vasta runkosarjan viimeisellä ottelukierroksella FC Honkaa vastaan.

Ahvenanmaalaiset sen sijaan varmistivat yläloppusarjapaikkansa vasta runkosarjan päätöskierroksella. Åland United kaatoi viimeisessä runkosarjaottelussaan TiPSin lukemin 3-0. Kun Ilves hävisi samaan aikaan HJK:lle, selviytyi Åland United mukaan yläloppusarjaan.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti. Toukokuun puolessavälissä PK-35 Vantaa otti saarelaisista selvänumeroisen 7-0-kotivoiton. Elokuinen kohtaaminen Maarianhaminassa päättyi Punamustien 0-2-vierasvoittoon.

Tällä kertaa Åland United lähtee kuitenkin otteluun uudesta tilanteesta, sillä joukkueen italialaisluotsi Giovanni Constantino siirtyi saarelta Budapestiin. Loppukauden ajaksi valmennusvastuun ottaa Craig Wightin, Steve Beeksin, Richard Nordasin ja Mikael Virran muodostama valmennusryhmä.

PK-35 Vantaan pelaajista tehokkain on ollut 12 maalia tehnyt Hanne Ojanperä. Åland Unitedin paras maalintekijä on yhdeksän kertaa osunut Isabella Mattsson.

Punamustien kokoonpanosta puuttuu Mestarien liigan karsintaturnauksessa loukkaantunut Saarinen, jota ei nähdä enää tänä vuonna pelikentillä. Lisäksi flunssasta kärsivien Netta Koson ja Vilma Väisäsen pelaaminen on vielä epävarmaa. Maalivahti Velma Oikarinen sen sijaan palaa huomenna kokoonpanoon.

Väisänen ennakoi tasaista yläloppusarjaa

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen lähtee hyvillä mielin yläloppusarjaan, jossa Punamustien tavoitteena on Suomen mestaruus. Väisänen ennakoi yläloppusarjasta tasaista.

– Huomenna alkavat ne pelit, joissa ratkotaan lopullinen järjestys. Odotan tosi tasaista yläloppusarjaa, jossa kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Me haluamme tietysti pitää etumatkastamme kiinni. Toivottavasti pystymme jatkamaan hyviä kotiotteluitamme ja napsimaan pisteitä myös vieraista.

– Pelaajien pitää luottaa oman tekemiseen ja siihen, mitä olemme tehneet koko kauden. Olemme ottaneet Mestarien liigan peleistä hyvät asiat mukaamme, Väisänen totesi.

Saarelaisten päävalmentaja jätti tehtävänsä runkosarjan jälkeen, joten joukkue saapuu Myyrmäkeen uudessa tilanteessa. Väisäsen mukaan on vaikea arvioida, tuoko se muutoksia Åland Unitedin pelaamiseen.

– Vastustaja on hieman arvoitus, sillä heidän valmennuksensa vaihtui jälleen kerran. Toisaalta Åland United pääsee pelaamaan paineitta, mikä näkyy varmasti. Usein he ovat tulleet Vantaalle puolustusvoittoisesti, mutta nyt epäilen vähän erilaista peliä, Väisänen tuumi.

– Viimeksi he pyrkivät Ahvenanmaalla kovaan prässiin, mutta pystyimme pelaamaan hyvin sen läpi. Saa nähdä, lähtevätkö he jälleen prässäämään kovaa. Jos he tekevät niin, meidän on kyettävä käyttämään sen myötä ylemmäs jäävä tila.

Väisäsen mukaan Punamustien joukkueessa on ollut viime aikoina flunssaa, mutta tilanne alkaa hiljalleen olla jo parempi. Väisäsen tietojen mukaan vierasjoukkueen kokoonpanotilanne on huomisen ottelun alla hyvä.

– Toivottavasti saamme vihdoin flunssa-aallon poikki. Åland United sen sijaan näyttäisi pääsevän ensimmäistä kertaa liikkeelle lähes parhaalla kokoonpanollaan. Aiemmin heillä on ollut vähän loukkaantumisia. Myös Cynthia Uwak on pääsemässä syksyksi kuntoon. Hän pelasi jo TiPSiä vastaan täyden pelin, Väisänen kertoi.

PK-35 Vantaa – Åland United pelataan huomenna lauantaina 3.9. klo 13.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

Ottelu ei ole VeikkausTV:n ohjelmistossa, joten pelin näkee ainoastaan saapumalla huomenna paikan päälle Myyrmäkeen.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot