PK 35 Vantaa – Avaldsnes IL – 0 2, Women’s Champion League Qualifying, 28.8.2016 (290 Of 319)

Punamustien karsintaturnaus päättyi tappioon

PK-35 Vantaa kärsi Mestarien liigan karsintaturnauksen päätösottelussa 0-2-tappion norjalaiselle Avaldsnesille. Tappiosta huolimatta PK-35 Vantaa pelasi hyvän ottelun ja osoitti kykenevänsä haastamaan kokeneen ammattilaisjoukkueen.

Lähtökohdat otteluun olivat selkeät, sillä PK-35 Vantaan jatkohaaveet edellyttivät voittoa turnauksen päätösottelusta. CF Benfica voitti samaan aikaan pelatussa ottelussa Newry Cityn lukemin 5-0, joten Punamustilta olisi lopulta vaadittu peräti neljän maalin voittoa Avaldsnesista. Vaikka lähtökohdat olivat haastavat, PK-35 Vantaa lähti ennakkoluulottomasti haastamaan nimekästä vastustajaansa.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin seitsemännellä peliminuutilla. Avaldsnesin Holmfridur Magnusdottir pääsi laukomaan, mutta veto osui takatolppaan. Punamustien onneksi pallo kimposi tolpasta suoraan maalia vartioineen Henriikka Mäkelän käsiin, joten paluupallosta ei syntynyt vaarallista tilannetta.

Myös kotijoukkue pääsi ottelun alkuvaiheessa yrittämään maalintekoa, mutta Hanne Ojanperä puski Netta Koson keskityksestä ohi maalin. Toisessa päässä Avaldsnesin Magnusdottir pääsi yrittämään toistamiseen, mutta islantilaispelaaja laukoi nopean vastaiskun päätteeksi ohi maalin.

Norjalaisvieraat siirtyivät ottelussa johtoon 24. peliminuutilla. Elise Thorsnes pääsi karkaamaan oikealta laidalta ja eteni rangaistusalueelle asti. Lopulta Thorsnes sijoitti pallon Mäkelän jalkojen välistä maaliin ja vei Avaldsnesin 0-1-johtoon.

Punamustien avausjakson paras maalintekopaikka avautui Ashley Riefnerille, joka riisti norjalaisilta pallon rangaistusalueen rajan tuntumassa. Riefner pääsi etenemään rangaistusalueelle ja sai vasemman jalkansa vapaaksi, mutta laukaus suuntautui suoraan Avaldsnes-vahti Madalyn Schiffelin käsiin.

PK-35 Vantaa joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihtonsa jo puolen tunnin pelin jälkeen. Keskuspuolustajana aloittanut Maiju Hirvonen tuli vaihtoon ja hänet korvasi Selina Mustajoki. Samalla Mimmi Nurmela siirtyi laitapuolustajan paikalta alakerran keskustaan.

Avaldsnes pääsi iskemään toistamiseen 36. peliminuutilla. Magnusdottir sai pallon rangaistusalueen vasemmassa kulmassa ja laukoi pelivälineen vasemmalla jalallaan taka-alakulmaan. Magnusdottirin osuman myötä tauolle lähdettiin lukemissa 0-2.

PK-35 Vantaa pystyi jo avausjaksolla pitämään palloa ja rakentamaan ajoittain maltillisesti omia hyökkäyksiään, mutta Avaldsnes iski kahdesti nopeilla hyökkäyksillä. Tauon jälkeen kotijoukkue otti pelin selvästi hallintaansa ja norjalaisvieraat vetäytyivät alemmas puolustamaan.

Vastustajan tiiviin puolustuksen murtaminen oli haastavaa, mutta PK-35 Vantaa onnistui siitä huolimatta luomaan muutamia maalintekopaikkoja. Riefner tarjoili hyvän matalan keskityksen rangaistusalueelle, mutta Netta Koso ei aivan ylettynyt tuikkaamaan palloa verkkoon. Myös Eveliina Parikka oli muutamaan otteeseen lähellä ehtiä palloon ennen norjalaisten saksalaismaalivahtia.

Rangaistusalueen rajan takaa maalintekoa yrittivät Parikka ja Roosa Bröijer. Parikan laukaus suuntautui suoraan Schiffelin syliin. Bröijer sen sijaan laukoi ohi maalin.

Toisella jaksolla ei maaleja nähty, joten ottelu päättyi Avaldsnesin 0-2-voittoon. Tappion myötä Punamustien urakka tämän kauden Mestarien liigassa päättyi jo karsintavaiheeseen. Joukkue päätti raskaan turnausviikon kuitenkin kunniakkaaseen esitykseen tasokasta vastustajaa vastaan.

Väisänen kiitteli joukkueensa peli-ilmettä

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Mestarien liigan karsintaturnausviikko oli raskas, mutta samalla hän piti kolmen ottelun urakkaa antoisana.

– Tästä viikosta jäi paljon käteen. Viikko oli koko joukkueelle fyysisesti ja henkisesti raskas. Ensimmäinen peli ei mennyt ihan putkeen, kun vastustaja sai harmittavat maalit. Meiltä olisi siitä huolimatta vaadittu tästä viimeisestä pelistä voittoa. Jo etukäteen oli tiedossa, että vastassa on kova ja rutinoitunut ammattilaisjoukkue.

Väisäsen mukaan avausjakso oli Punamustilta hieman varovaista pelaamista, mutta tauon jälkeen PK-35 Vantaa pääsi kunnolla näyttämään osaamistaan.

– Avausjaksolla saimme ajoittain pyöritettyä peliä ja Riefnerillä oli hyvä paikka tehdä maali. Yleensä hän laittaa noista sisään, mutta tällä kertaa veto meni suoraan maalivahdin käsiin. Olimme kuitenkin vähän arkoja. Emme oikein luottaneet omaan tekemiseemme, Väisänen arvioi.

– Toiselle jaksolle tulimme ihan toisenlaisella ilmeellä ja otimme pelin haltuun. Vastustaja vetäytyi ja antoi meille enemmän pelitilaa, mutta pääsimme kuitenkin luomaan tilanteita. Parikka oli muutaman kerran ihan hilkulla päästä tekemään maalin.

Kokonaisuudessaan Väisänen oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen turnauksen päätösottelussa.

– Joukkueen ilme oli todella hyvä. Oli tärkeää, että saimme pelattua tässä viimeisessä ottelussa hyvän pelin. Etenkin toinen puoliaika oli loistava. Näytimme tänään, että pystymme pelaamaan hyvän pelin noin kovaa joukkuetta vastaan. Se antaa meille syksyä ajatellen taas lisää uskoa omaan tekemiseemme, Väisänen sanoi.

Täyden ottelun pelannut hyökkääjä Eveliina Parikka myönsi ottelun jälkeen, että PK-35 Vantaan rahkeet eivät tällä kertaa riittäneet jatkopaikkaan. Samalla hän kuitenkin korosti olevansa ylpeä joukkueen suorituksesta.

– Turnaus on nyt takana ja suoraan sanottuna emme ansainneet mennä tällä kertaa jatkoon. Alisuoritimme ensimmäisessä pelissä, jonka jälkeen lähtökohdat jatkoon olivat aika vaikeat. Oli kuitenkin tärkeää, että saimme hyviä pelejä – etenkin tämän viimeisen pelin. Vaikka hävisimme 0-2, pelasimme mielestäni tosi paljon paremmin kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä, Parikka sanoi.

– Tämä antoi hyvin suuntaa ja kovuutta liigan yläloppusarjaan ja Suomen Cupin finaaliin. Siltä osin olen ihan tyytyväinen ja ylpeä tästä joukkueesta.

Punamustien pelit jatkuvat vielä Naisten Liigan yläloppusarjassa sekä lokakuussa Suomen Cupin loppuottelussa. PK-35 Vantaan seuraava Naisten Liigan ottelu pelataan lauantaina 3.9., kun Åland United vierailee Myyrmäessä.

PK-35 Vantaa – Avaldsnes IL 0-2 (0-2)

”Näytimme tänään, että pystymme pelaamaan hyvän pelin noin kovaa joukkuetta vastaan.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

2 Maiju Hirvonen (33´ Selina Mustajoki)
3 Tiia Peltonen
6 Mimmi Nurmela
9 Netta Koso
11 Eveliina Parikka
12 Henriikka Mäkelä
15 Hanne Ojanperä
21 Tia-Maria Jaakonsaari (88´ Vilma Väisänen)
25 Ashley Riefner
26 Roosa Toivanen (77´ Elina Salmi)
28 Roosa Bröijer

Vaihtopelaajat:

8 Vilma Väisänen
14 Elina Salmi
16 Selina Mustajoki
17 Mette Barck
18 Ella Hopponen
19 Ronja Ikonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com