UUTISET

PK-35 Vantaa pelaa jatkopaikasta Mestarien liigassa

27.8.2016

PK-35 Vantaa kohtaa huomenna Mestarien liigan karsintaturnauksen kolmannessa ottelussaan norjalaisen Alvadsnes IL:n. Punamustilla on turnauksen päätöskierroksella panoksena jatkopaikka, mutta se vaatii voittoa tasokkaasta Avaldsnesista. Ottelu pelataan huomenna sunnuntaina klo 11.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaan osalta karsintaturnauksen alkoi pettymyksellä, kun turnausemännät joutuivat taipumaan portugalilaiselle Benficalle lukemin 1-2. PK-35 Vantaa pelasi hyvän ottelun, mutta epäonniset takaiskuosumat koituivat Punamustien kohtaloksi. Toisessa turnausottelussaan PK-35 Vantaa kaatoi pohjoisirlantilaisen Newry City Ladies FC:n 2-0.

Norjalaiset sen sijaan ovat ottaneet Myyrmäessä kaksi selvänumeroista voittoa. Alvadsnes kaatoi turnauksen avausottelussaan Newry Cityn selvin lukemin 11-0. Toisessa ottelussaan norjalaiset kaatoivat Benfican maalein 1-6.

PK-35 Vantaalla on päätöskierrokselle lähdettäessä kaksi eri mahdollisuutta lunastaa jatkopaikka itselleen. Kahden tai useamman joukkueen päätyessä turnauksessa tasapisteisiin, ratkaistaan paremmuus kyseisten joukkueiden keskinäisten pelien perusteella. Molemmat turnausottelunsa hävinnyttä Newry Cityä vastaan pelatuilla otteluilla ei siis ole vertailussa merkitystä.

Niin ikään jatkopaikasta yhä taisteleva Benfica kohtaa huomenna samaan aikaan pelattavassa ottelussa Newry Cityn. Punamustien leirissä toivotaan portugalilaisille pistemenetystä, sillä sen myötä PK-35 Vantaalle riittäisi Avaldsnesia vastaan jatkopaikkaan mikä tahansa voittotulos. Mikäli Benfica voittaa oman ottelunsa, vaatii Punamustien jatkopaikka voittoa vähintään neljän maalin erolla.

Punamustien osumista Mestarien liigassa ovat vastanneet Hanne Ojanperä, Ronja Ikonen ja Eveliina Parikka. Avaldnesin parhaat turnausmaalintekijät ovat olleet viidesti osunut Hege Hansen ja neljä maalia viimeistellyt Cecilie Pedersen.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta on huomenna varmuudella sivussa turnauksen avausottelussa loukkaantunut Sanna Saarinen. Lisäksi harjoituksissa tällin saaneen maalivahti Velma Oikarisen pelaaminen on epävarmaa.

Tavoitteena tasapainoinen peliesitys

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen joukkue hakee turnauksen päätösottelusta hyvää pelisuoritusta ja yrittää unohtaa pakkovoiton paineet. Väisänen tietää, että Punamustilta saatetaan vaatia huomenna jopa runsasmaalista voittoa, mutta hänen mukaansa sen miettiminen on vielä liian aikaista.

– Lähdemme liikkeelle siitä, että pyrimme pelaamaan mahdollisimman hyvän ja tasapainoisen pelin. Meillä ei ole mitään hävittävää, mutta haemme pelistä tietysti voittoa.

– Emme voi etukäteen miettiä isoa voittoa. Meillä ei saa olla liian kiire, vaan meidän on edettävä askel ja maali kerrallaan. Ajatusten pitää olla lopputuloksen sijaan aina yksittäisissä tilanteissa, Väisänen painotti.

Kahdessa aiemmassa ottelussaan Avaldsnes ei ole saanut vastustajiltaan kunnon haastetta, mutta PK-35 Vantaa aikoo haastaa nimekkään norjalaisjoukkueen tosissaaan.

– Kukaan ei ole vielä laittanut heitä puntariin, mutta me yritämme tehdän sen. Emme nöyristele, vaan lähdemme hakemaan hyvää omaa peliä. Toivottavasti pystymme osoittamaan kovaa taistelutahtoa.

Väisänen näki Avaldsnesin pelit Newry Cityä ja Benficaa vastaan, joten hänellä on varsin hyvä näkemys huomisesta vastustajasta. Punamustilla on siis tiedossa, millä osa-alueilta norjalaisjoukkueen vahvuudet löytyvät.

– Tunnemme Avaldsnesin pelitavan. Kyseessä on melko suoraviivainen ja juoksuvoimainen joukkue, joka on vaarallinen erikoistilanteissa. He pelaavat paljon pitkiä palloja keskikentän yli ja hyökkääjät pudottelevat niitä. Meidän pitää varautua heidän vahvuuksiinsa ja miettiä samalla heikkouksia, Väisänen sanoi.

– He avaavat peliä paljon pitkillä palloilla, joten meidän pitää olla tarkkoina ykkös- ja kakkospalloissa. Sen jälkeen pyrimme saamaan omaa pallollista peliämme käyntiin.

Väisäsen mukaan norjalaisilta löytyy muutamia heikkouksia, johon PK-35 Vantaa yrittää huomenna iskeä.

– Heidän puolustuslinjansa vahvuudet ovat keskellä, eivät laidoilla. Heidän topparinsa ovat pääpelivoimaisia, joten sinne ei välttämättä kannata laittaa korkeita palloja. Meidän pitää siis keksiä jotain muuta päästäksemme maalintekopaikkoihin.

– Sunnuntaina tarvitaan varmasti nöyrää puolustamista, mutta pelkästään puolustamaan emme lähde. Uskon meidän pärjäävän hyvin, Väisänen totesi.

Vastustajana Alvaldnes IL

Punamustien päätösvastustaja Avaldnes IL ponnistaa noin 30 000 asukkaan Karmøyn kunnasta Etelä-Norjasta. Karmøyn kuntaan kuuluva Avaldsnes on muutaman tuhannen asukkaan kylä aivan Pohjanmeren rannalla.

Avaldnes Il on vuonna 1937 perustettu jalkapalloon ja käsipalloon keskittyvä seura, jonka naisten jalkapallojoukkue on perustettu vuonna 1989. Joukkue nousi pääsarjaan kaudeksi 2012, jolloin siitä tuli kaikki lajit huomioiden kaupungin ensimmäinen pääsarjajoukkue.

Joukkue ylsi viime kaudella parhaaseen saavutukseensa Norjan pääsarjassa Toppserienissä, kun se sijoittui Lilleström SK:n jälkeen toiseksi. Sen myötä Avaldnes selviytyi myös ensimmäistä kertaa mukaan Mestarien liigaan. Viime vuonna saavutetun kakkossijan lisäksi Avaldnesin parhaat saavutukset ovat kaksi Norjan Cupin loppuottelupaikkaa. Joukkue selvisi Cupin huipennukseen kausina 2013 ja 2014, mutta hävisi molemmat loppuottelut.

Tällä hetkellä Avaldnes on Toppserienissä toisena kymmenen pistettä sarjakärki Lilleströmiä perässä. Avaldnes on kuitenkin pelannut Mestarien liigan karsintaturnauksen takia kaksi ottelu pääkilpailijaansa vähemmän. Vain kaksi ottelua hävinnyt Alvadsnes on ollut myös sarjansa toiseksi tehokkain joukkue, sillä se on viimeistellyt 14 ottelussa 34 maalia.

Avaldnes lähti kauteen nimekkään englantilaisvalmentajan Colin Bellin alaisuudessa. Useita saksalaisseuroja valmentaneen Bellin suurin saavutus on Mestarien liigan voitto 1. FFC Frankfurtin peräsimessä keväällä 2015. Bell päätti kuitenkin jättää päävalmentajan tehtävät kesällä kesken kauden, jolloin Avaldsnesin valmennusvastuun otti norjalainen Kent Mikal Bøe.

Avaldnesin riveissä pelaa norjalaisten huippupelaajien lisäksi myös muutamia brasilialaispelaajia sekä kaksi Islannin maajoukkuepelaajaa. Joukkueen kenties nimekkäin pelaaja on brasilialaispuolustaja Bruna Benites, joka liittyi joukkueeseen kesken karsintaturnauksen. Benites lensi Vantaalle suoraan Rio de Janeirosta, jossa hän pelasi olympiaturnauksessa neljänneksi sijoittuneen Brasilian paidassa.

PK-35 Vantaa – Alvadsnes IL pelataan huomenna sunnuntaina 28.8. klo 11.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. PK-35 Vantaan kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn myös Mestarien liigan otteluihin.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot