PK 35 Vantaa – Newry City Ladies FC, 2 0, Women’s Champions League Qualifying, 25.8.2016 (66 Of 453)

Punamustille tärkeä voitto Mestarien liigassa

PK-35 Vantaa otti toisessa Mestarien liigan ottelussaan tärkeän 2-0-voiton pohjoisirlantilaisesta Newry City Ladies FC:stä. Voiton myötä PK-35 Vantaa pelaa sunnuntaina edelleen paikasta Mestarien liigan 32 parhaan joukossa.

Punamustilla oli ottelussa pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta niistä huolimatta peli eteni alusta lähtien kotijoukkueen hallinnassa. Ottelun ensimmäinen maalintekopaikka nähtiin jo toisella minuutilla. Maiju Hirvonen pääsi puskemaan vapaapotkutilanteesta, mutta pallo painui niukasti ohi maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin kymmenennellä minuutilla hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Hanne Ojanperä tarjoili vasemmalta laidalta keskityksen ja Ronja Ikonen laukoi pallon läheltä maalin kattoon. Osuma oli Ikoselle ensimmäinen PK-35 Vantaan paidassa.

Maalin jälkeen Punamustien Ashley Riefnerillä oli kaksi hyvää tilaisuutta maalintekoon. Ensin Riefner pääsi laukomaan rangaistusalueelta, mutta veto suuntautui selvästi maalin yli. Hetkeä myöhemmin Ojanperä tarjoili matalan keskityksen, mutta yhdysvaltalaispelaaja laukoi läheltä suoraan päin Newry Cityn maalia vartioinutta Una Pearsonia. Puolen tunnin pelin jälkeen oli Riefnerin vuoro keskittää, mutta Pearson torjui Ojanperän läheltä tulleen puskun.

Punamustilla oli avausjaksolla tilaisuutensa lisämaaleihin, mutta niitä ei onnistuttu käyttämään. Tauolle lähdettiin siis kotijoukkueen 1-0-johdossa. PK-35 Vantaa suoritti heti tauolla yhden pelaajavaihdon, kun ensiesiintymisensä Punamustissa tehnyt Mette Barck korvasi Elina Salmen.

Avausmaalin viimeistellyt Ikonen pääsi toisen jakson alkupuolella yrittämään maalintekoa kahdesti, mutta molemmat laukaukset suuntautuivat päin Pearsonia. Myös Newry City pääsi toisen jakson alkupuolella hätyyttelemään Punamustien maalia nopealla vastahyökkäyksellä. Pohjoisirlantilaisten ainoaksi maalintekoyritykseksi jäänyt laukaus kolahti kuitenkin kotijoukkueen onneksi ylärimaan.

Vaihdosta kentälle tulleella Barckilla oli heti tilaisuutensa maalintekoon. Barckin laukaus painui torjunnan kautta sivuverkkoon ja hetkeä myöhemmin hän puski pallon maaalin yli. Barckin tavoin pirteällä pelipäällä ollut Ikonen sen sijaan kävi myös toisella jaksolla lähellä maalintekoa, mutta pusku pysähtyi ylärimaan.

PK-35 Vantaa onnistui lopulta lisäämään johtoaan 80. peliminuutilla. Barck ohitti pohjoisirlantilaispuolustajan vasemmalla laidalla ja tarjoili hyvän keskityksen maalille. Keskitys tavoitti takatolpalta Eveliina Parikan, joka puski pallon varmasti vastakkaiseen alakulmaan.

Ottelu päättyi lopulta Punamustien 2-0-voittoon, joten PK-35 Vantaa säilytti jatkomahdollisuutensa sunnuntain päätöskierrokselle. Tuolloin PK-35 Vantaa kohtaa molemmat turnausottelunsa voittaneen norjalaisen Avaldsnes IL:n. Jatkopeleihin päästäkseen Punamustien on kyettävä kaatamaan nimivahva norjalaisjoukkue.

Voiton lisäksi torstai-illan ottelussa riitti muutakin aihetta iloon, sillä moni Punamustien pelaajista pääsi tekemään ensiensiintymisensä Mestarien liigassa. Avausmaalin tehneen Ikosen lisäksi ensimmäisen Mestarien liigan ottelunsa pelasivat Barck, Henriikka Mäkelä, Ella Hopponen ja Selina Mustajoki.

Pakkovoitto piti jatkohaaveet elossa

PK-35 Vantaa teki tiistain otteluun nähden useita muutoksia avauskokoonpanoon, sillä yhdestätoista pelaajasta vaihtui peräti kahdeksan. Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkueella oli pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta aikainen avausmaali helpotti Punamustien pelaamista.

– Alussa pelaamisemme oli vähän hakemista. Teimme paljon muutoksia avauskokoonpanoon, sillä meidän piti saada muutamille pelaajille vähän huilia. Luotin kentällä olleisiin pelaajiin, jotka tekivät työnsä hyvin.
Oli tärkeää, että Ronja sai avattua maalitilinsä ja teki ensimmäisen maalin jo ottelun aikaisessa vaiheessa, Väisänen totesi.

Samalla Väisänen kuitenkin myönsi, että jatkossa Punamustien on kyettävä hyödyntämään maalintekopaikkansa tehokkaammin.

– Pystyimme luomaan tilanteita ja meillä oli paikkoja moneen maaliin. Tänään emme kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään niitä kovin tehokkaasti. Meidän olisi pitänyt tappaa peli jo aiemmin. Jatkossa meidän pitää olla maalin edessä röyhkeämpiä ja ottaa tarvittaessa vastaan pieniä kolhuja.

Väisäsen mukaan lähtökohdat otteluun olivat selkeät. PK-35 Vantaa tarvitsi Newry Cityä vastaan voiton säilyttääkseen jatkomahdollisuutensa sunnuntain päätöskierrokselle.

– On aina vaikeaa lähteä pelaamaan, kun tietää toisen joukkueen olevan vähän heikompi. Lisäksi tiesimme hyvin tämän pelin merkityksen. Vain voitto piti meidät mukana taistelussa jatkopaikasta, joten siihen pitää olla tyytyväinen, Väisänen sanoi.

– Sunnuntaina on edessä tiukka peli ja todennäköisesti meiltä vaaditaan silloin voittoa aika monella maalilla. En missään nimessä heitä vielä kirvestä kaivoon. Meillä on yhä kaikki mahdollisuudet jatkoon. Nyt meidän pitää levätä hyvin, jotta olemme sunnuntaina valmiita.

Nuori hyökkääjä Barck pelasi torstai-iltana ensimmäiset minuuttinsa PK-35 Vantaan paidassa. Toisen jakson pelannut Barck esitti pirteitä otteita ja teki hienon esityön Parikan viimeistelemään 2-0-maaliin.

– Mette tuli hyvin sisään. Hän esitti toisessa maalissa hienot kiemurat vasemmalla laidalla ja antoi hyvän keskityksen maalille. Sisääntulo oli todella hyvä, sillä tämä oli Metelle ensimmäinen peli PK-35 Vantaan riveissä. Tämä oli hänelle varmasti hieno kokemus.

Täyden ottelun pelannut Ikonen sen sijaan pelasi uransa ensimmäisen Mestarien liigan ottelun ja viimeisteli avausmaalinsa Punamustien paidassa.

– Pelaaminen tuntui tosi hyvältä. Aluksi tietysti jännitti, sillä tämä oli ensimmäinen pelini Mestarien liigassa eikä pelituntumaa ole vielä muutenkan kovin paljoa. Peli alkoi hiljalleen rullaamaan, aloin nauttia siitä ja pystyin pelaamaan omilla vahvuuksillani.

Punamustien pelit Mestarien liigassa jatkuvat sunnuntaina 28.8. Silloin PK-35 Vantaa kohtaa karsintaturnauksen päätösottelussaan norjalaisen Avaldnes IL:n.

PK-35 Vantaa – Newry City Ladies FC 2-0 (1-0)

“Vain voitto piti meidät mukana taistelussa jatkopaikasta, joten siihen pitää olla tyytyväinen.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

2 Maiju Hirvonen
6 Mimmi Nurmela
8 Vilma Väisänen
12 Henriikka Mäkelä
14 Elina Salmi (46´ Mette Barck)
15 Hanne Ojanperä (58´ Eveliina Parikka)
16 Selina Mustajoki
18 Ella Hopponen
19 Ronja Ikonen
25 Ashley Riefner
28 Roosa Bröijer (64´ Tia-Maria Jaakonsaari)

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen
3 Tiia Peltonen
9 Netta Koso
11 Eveliina Parikka
17 Mette Barck
21 Tia-Maria Jaakonsaari
26 Roosa Toivanen

Lehdistötilaisuus:
https://youtu.be/U2P84YIPoCA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com