HJK – PK 35 Vantaa, 2 0, Veikkausliiga, 24.8.2016 (153 Of 229)

Miehet saavat huomenna vieraita Kemistä

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat yhden välipäivän jälkeen jo huomenna. PK-35 Vantaa kohtaa perjantai-iltana viime kauden kilpakumppaninsa PS Kemin. Ottelu pelataan huomenan perjantaina 26.8. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee otteluun sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Eroa karsijan paikkaan on kahdeksan pistettä, joten joukkue kaipaa yhdeksästä viimeisestä ottelustaan kipeästi lisäpisteitä. Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaa kärsi keskiviikkoiltana 2-0-tappion HJK:n vieraana.

Punamustien tavoin kauteen sarjanousijana lähtenyt PS Kemi on sarjataulukossa kahdeksantena. Edellisessä ottelussaan PS Kemi kaatoi pohjoisen paikallisottelussa RoPSin lukemin 3-1 Zeljko Savicin ja kahdesti osuneen ruotsalaishyökkääjän Erik Törnros.

Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa on kerännyt kuluvan kauden aikana kahdeksan pistettä. PK-35 Vantaa on kaatanut kotonaan FC Interin ja pelannut viidesti tasan. PS Kemi sen sijaan on kerännyt vieraspeleistään yhdeksän pistettä kahdella voitolla ja kolmella tasapelillä. Vierasvoittonsa merilappilaiset ovat saalistaneet Turusta ja Vaasasta.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti. Myyrmäessä päädyttiin toukokuussa pistejakoon lukemin 2-2. Elokuun alun kohtaaminen Kemissä päättyi kotijoukkueen 2-1-voittoon. Kemiläisten osumista vastasivat tuolloin Billy Ions ja Kalle Taimi. Punamustien ainoan osuman viimeisteli Aleksi Ristola.

Punamustien paras maalintekijä on kuusi liigamaalia iskenyt Aleksi Ristola. Kemiläisten maalinteosta vastasi aiemmin Ions, joka kuitenkin siirtyi hiljaittain SJK:n riveihin. PS Kemin nykyisestä pelaajaryhmästä tehokkain on ollut kolmesti osunut Törnros.

Punamustien kokoonpanotilanne on perjantain ottelun alla hyvä. Ainoastaan Riku Heinosen pelikunto on sairastelun vuoksi vielä epävarmaa.

Tuoreita jalkoja kentälle

PK-35 Vantaan palautumisaika jää poikkeuksellisen lyhyeksi, kun pelit jatkuvat yhden välipäivän jälkeen jo huomenna. Pihamaan mukaan se tuo omat haasteensa, mutta samalla hän muistutti, että joukkueessa on riittävästi pelaajia.

– Ei meillä ole mitään ongelmaa. Laitamme huomenna tuoreita jalkoja kentälle, Pihamaa lohkaisi.

– Se on tietysti vähän poikkeuksellinen tilanne, että meillä tulee olemaan monta A-junioria avauksessa.

Tiukan viikon aikana PK-35 Vantaa on joutunut keskittymään harjoituskentällä enemmän palautumiseen kuin tulevaan vastustajaan.

– Ei tässä oikein ehti käymään vastustajaa läpi. Keskitymme vain siihen, että saamme pelaajat kentälle. Tämä on meille kolmas peli kuuteen päivään, joten ei siinä oikein pääse tekemään harjoituksia vastustajien mukaan, Pihamaa sanoi.

– Tässä vaiheessa tämä on vain palautumista ja valmistautumista tulevaan rasitukseen. Ei tämä tietenkään ideaali valmistautuminen ole, mutta näillä mennään.

PK-35 Vantaa on kohdannut PS Kemin tällä kaudella Pihamaan alaisuudessa jo kerran, joten päävalmentaja tuntee vastaan asettuvan joukkueen.

– PS Kemi oli meille kotonaan pienellä kentällä ikävä vastustaja. Se on aggressiivinen joukkue. Pelistä tulee varmasti tälläkin kertaa vaikea, mutta meille voi olla pieni etu, että pääsemme pelaamaan kotitekonurmellamme, Pihamaa arvioi.

– Ions lähti, mutta he ovat saaneet tilalle ruotsalaishyökkääjä Törnrosin, joka on onnistunut jo muutaman kerran maalinteossa.

PK-35 Vantaa – PS Kemi pelataan huomenna perjantaina 26.8. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi ostaa edullisesti ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.