HJK – PK 35 Vantaa, 2 0, Veikkausliiga, 24.8.2016 (153 Of 229)

Miehet saavat huomenna vieraita Kemistä

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat yhden välipäivän jälkeen jo huomenna. PK-35 Vantaa kohtaa perjantai-iltana viime kauden kilpakumppaninsa PS Kemin. Ottelu pelataan huomenan perjantaina 26.8. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee otteluun sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Eroa karsijan paikkaan on kahdeksan pistettä, joten joukkue kaipaa yhdeksästä viimeisestä ottelustaan kipeästi lisäpisteitä. Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaa kärsi keskiviikkoiltana 2-0-tappion HJK:n vieraana.

Punamustien tavoin kauteen sarjanousijana lähtenyt PS Kemi on sarjataulukossa kahdeksantena. Edellisessä ottelussaan PS Kemi kaatoi pohjoisen paikallisottelussa RoPSin lukemin 3-1 Zeljko Savicin ja kahdesti osuneen ruotsalaishyökkääjän Erik Törnros.

Kotikentällään Myyrmäessä PK-35 Vantaa on kerännyt kuluvan kauden aikana kahdeksan pistettä. PK-35 Vantaa on kaatanut kotonaan FC Interin ja pelannut viidesti tasan. PS Kemi sen sijaan on kerännyt vieraspeleistään yhdeksän pistettä kahdella voitolla ja kolmella tasapelillä. Vierasvoittonsa merilappilaiset ovat saalistaneet Turusta ja Vaasasta.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti. Myyrmäessä päädyttiin toukokuussa pistejakoon lukemin 2-2. Elokuun alun kohtaaminen Kemissä päättyi kotijoukkueen 2-1-voittoon. Kemiläisten osumista vastasivat tuolloin Billy Ions ja Kalle Taimi. Punamustien ainoan osuman viimeisteli Aleksi Ristola.

Punamustien paras maalintekijä on kuusi liigamaalia iskenyt Aleksi Ristola. Kemiläisten maalinteosta vastasi aiemmin Ions, joka kuitenkin siirtyi hiljaittain SJK:n riveihin. PS Kemin nykyisestä pelaajaryhmästä tehokkain on ollut kolmesti osunut Törnros.

Punamustien kokoonpanotilanne on perjantain ottelun alla hyvä. Ainoastaan Riku Heinosen pelikunto on sairastelun vuoksi vielä epävarmaa.

Tuoreita jalkoja kentälle

PK-35 Vantaan palautumisaika jää poikkeuksellisen lyhyeksi, kun pelit jatkuvat yhden välipäivän jälkeen jo huomenna. Pihamaan mukaan se tuo omat haasteensa, mutta samalla hän muistutti, että joukkueessa on riittävästi pelaajia.

– Ei meillä ole mitään ongelmaa. Laitamme huomenna tuoreita jalkoja kentälle, Pihamaa lohkaisi.

– Se on tietysti vähän poikkeuksellinen tilanne, että meillä tulee olemaan monta A-junioria avauksessa.

Tiukan viikon aikana PK-35 Vantaa on joutunut keskittymään harjoituskentällä enemmän palautumiseen kuin tulevaan vastustajaan.

– Ei tässä oikein ehti käymään vastustajaa läpi. Keskitymme vain siihen, että saamme pelaajat kentälle. Tämä on meille kolmas peli kuuteen päivään, joten ei siinä oikein pääse tekemään harjoituksia vastustajien mukaan, Pihamaa sanoi.

– Tässä vaiheessa tämä on vain palautumista ja valmistautumista tulevaan rasitukseen. Ei tämä tietenkään ideaali valmistautuminen ole, mutta näillä mennään.

PK-35 Vantaa on kohdannut PS Kemin tällä kaudella Pihamaan alaisuudessa jo kerran, joten päävalmentaja tuntee vastaan asettuvan joukkueen.

– PS Kemi oli meille kotonaan pienellä kentällä ikävä vastustaja. Se on aggressiivinen joukkue. Pelistä tulee varmasti tälläkin kertaa vaikea, mutta meille voi olla pieni etu, että pääsemme pelaamaan kotitekonurmellamme, Pihamaa arvioi.

– Ions lähti, mutta he ovat saaneet tilalle ruotsalaishyökkääjä Törnrosin, joka on onnistunut jo muutaman kerran maalinteossa.

PK-35 Vantaa – PS Kemi pelataan huomenna perjantaina 26.8. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi ostaa edullisesti ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com