UUTISET

Naiset kohtaavat huomenna Newry City Ladies FC:n

24.8.2016

Punamustien urakka naisten Mestarien liigassa jatkuu jo huomenna. Toisessa turnausottelussaan PK-35 Vantaa kohtaa hallitsevan Pohjois-Irlannin mestarin Newry City Ladies FC:n. Ottelu pelataan huomenna torstaina 25.8. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Karsintaturnauksen avausottelu oli Punamustille paha pettymys, kun CF Benfica vei pisteet lukemin 1-2. PK-35 Vantaa pelasi hyvän avausjakson ja johti tauolle lähdettäessä 1-0. Hanne Ojanperän osumalla. Toisella jaksolla pallo päätyi kuitenkin epäonnisesti kahdesti Punamustien oman pelaajan kautta maaliin, joten portugalilaiset nousivat lopulta voittoon.

Punamustien huominen vastustaja Newry City aloitti turnauksensa niin ikään tappiolla. Pohjoisirlantilaisten ottelussa tasoero norjalaista Avaldsnesia vastaan osoittautui todella suureksi. Avaldsnes tyrmäsi Newry Cityn selvin lukemin 11-0.

PK-35 Vantaan tämän kauden ensimmäisen turnausmaalin tehnyt Ojanperä on ollut joukkueensa pelaajista tehokkain myös Naisten Liigassa. Ojanperä osui Naisten Liigan runkosarjassa 12 osumallaan. Saarinen on viimeistellyt 11 maalia. Newry Cityn paras maalintekijä on ollut sarjapeleissä kymmenen kertaa osunut Aoife Lennon.

Punamustien kokoonpanosta on varmuudella sivussa ainoastaan turnauksen avausottelussa loukkaantunut Saarinen. Hänen tilalleen kokoonpanoon nousee nuori hyökkääjä Mette Barck.

Väisänen korosti maltin merkitystä

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan tappiollinen avausottelu vaikeutti Punamustien tilannetta jatkopaikan suhteen. Punamustien on voitettava huomenna Newry City ja toivottava samalla sopivaa tulosta iltapäivän ottelusta.

– Eilisen harmittava tappio muutti vähän lähtökohtia. Meidän on edelleen alkuperäisen suunnitelman mukaisesti voitettava ja toivottava samalla, että norjalaiset pystyisivät kaatamaan Benfican meidän kannaltamme mahdollisimman suotuisilla lukemissa. Silloin meillä olisi sunnuntaina kaikki omissa käsissä.

– Meidän on hoidettava huominen peli, jotta sunnuntain pelistä tulee panoksellinen, tiukka ja kaikin puolin jännittävä ottelu.

Väisänen näki tiistaina Newry Cityn ja norjalaisen Avaldsnesin välisen ottelun. Kyseisessä kamppailussa Avaldsnes ei jättänyt pohjoisirlantilaisille minkäänlaisia mahdollisuuksia. Väisänen kuitenkin muistutti, että PK-35 Vantaan on lähdettävä pelaamaan huomenna rauhassa omaa peliänsä.

– Eilisessä pelissä Newry City oli norjalaisia jäljessä kaikilla osa-alueilla. Niin kauan kuin he puolustivat tiiviisti, Avaldsnesilla oli vaikeaa tehdä maaleja. Heillä oli toki paljon paikkoja, mutta he hätäilivät niissä tilanteissa, Väisänen kertoi.

– Meillä pitää olla huomenna malttia. Emme voi lähteä oikomaan. Meidän on luotava ylivoimatilanteita ja niihin päästessämme meidän on kyettävä pelaamaan ne niin järkevästi kuin mahdollista. Sen myötä saamme yksittäisistä tilanteista mahdollisimman hyviä lopputuloksia.

Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa kohtaa huomenna ennen kaikkea periksiantamattoman joukkueen, joka korvaa heikompaa taitotasoaan kovalla taistelulla.

– Newry City on hyväasenteinen joukkue, vaikka he eivät ole taidoiltaan Naisten Liigan tasolla. Se on taisteleva joukkue, joka ei varmasti anna missään olosuhteissa periksi. He pelaavat kovaa ja yrittävät varmasti loppuun asti.

Yksittäisistä pelaajista Väisänen nostaa esiin pohjoisirlantilaisten 17-vuotiaan maalivahti Caoimhe Callaghanin ja keskuspuolustaja Kate Floodin.

– Heidän maalivahtinsa Callaghan pelasi ihan kelvollisen pelin. Hän päästi yksitoista maalia, mutta torjui vähintään saman verran. Hän oli hyvä lähitorjunnoissa, joten meillä pitää olla malttia sijoittaa pallo maalivahdin ohi.

– Alakerrassa Flood on selkeä johtohahmo ja tärkein pelaaja. Hän pelasti monta maalipaikkaa ja pystyi tarvittaessa myös rauhallisempaan pelaamiseen, Väisänen arvioi.

Väisäsen mukaan huomisen ottelun aloittava yksitoistikko päätetään vasta torstain viimeistelyharjoitusten jälkeen. Hän kuitenkin paljasti, että tiiviin ottelutahdin vuoksi kokoonpanoon tehdään jonkin verran muutoksia.

– Kokoonpano selviää vasta illalla. Tarkoituksena on mahdollisuuksien mukaan kierrättää pelaajia. Sitten katsomme tiistain ja torstain pelien perusteella sunnuntain kokoonpanon, Väisänen sanoi.

Vastassa Newry City Ladies FC

Punamustien toinen turnausvastustaja on pohjoisirlantilainen Newry City Ladies FC. Seura on kotoisin noin 30 000 asukkaan Newryn kaupungista läheltä Irlannin rajaa.

Newry Cityn naisten joukkue perustettiin vuonna 2011, jolloin se osallistui Pohjois-Irlannin neljännelle sarjatasolle. Joukkue nousi nopeassa tahdissa pääsarjaan. Newry City nousi pääsarjaan kaudeksi 2015 ja voitti heti nousijajoukkueena mestaruuden. Samalla mestaruus meni Belfastin ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten kauden 2001, jolloin Lisburn Distillery Predators juhli sarjan ykköstilaa.

Mestaruutensa myötä Newry City pääsee nyt ensimmäistä kertaa mukaan Mestarien liigaan. Viime vuonna voitetun kansallisen sarjan mestaruuden lisäksi Newry Cityn suurin meriitti on Pohjois-Irlannin Cupin loppuottelupaikka kaudella 2014. Tuolloin Newry kärsi kuitenkin finaalitappion rangaistuspotkukilpailussa.

Tällä hetkellä Newry City on kahdentoista ottelukierroksen jälkeen Pohjois-Irlannin sarjassa kolmantena 12 pistettä sarjakärki Linfieldiä jäljessä. Edellisen sarjaottelunsa Newry City pelasi heinäkuun lopussa, jolloin se kaatoi kotikentällään Glentoran Belfast Unitedin lukemin 5-2. Viikkoa myöhemmin Newry City pudotti saman joukkue vieraissa Liigacupista maalein 3-4.

Newry Cityn otteluille on ollut ominaista, että niissä on tehty runsaasti maaleja. Joukkue on tehnyt 12 ottelussa 29 osumaa ja päästänyt 27 maalia, joten verkko on heilunut tiheään tahtiin molemmissa päädyissä.

Naisten Mestarien liigan ottelu PK-35 Vantaa – Newry City Ladies FC pelataan huomenna torstaina 25.8. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. PK-35 Vantaan kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn myös Mestarien liigan otteluihin.

Samalla päivälipulla näkee myös iltapäivällä pelattavan ottelun CF Benfica – Avaldsnes IL. Turnauspäivän avausottelu potkaistaan käyntiin klo 14.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot