Miehille 2-0-tappio HJK:n vieraana

24.8.2016

Punamustien miehet kärsivät keskiviikkoiltana toisen peräkkäisen tappionsa Veikkausliigassa. PK-35 Vantaa pääsi pelaamaan HJK:n vieraana pitkään miesylivoimalla, mutta etua ei kyetty hyödyntämään. HJK vei lopulta sarjapisteet lukemin 2-0.

Ottelu alkoi kotijoukkue HJK:n hallinnassa. Helsinkiläiset pitivät palloa ja PK-35 Vantaa keskittyi vastahyökkäyksiin. Ensimmäisen puolen tunnin aikana Punamustien ainoaksi maalintekoyritykseksi jäi Lucas Kaufmannin ulkosyrjälaukaus, joka suuntautui ohi maalin.

HJK onnistui luomaan jo ottelun alussa kaksi vaarallista maalintekopaikkaa. Ousmane Jallow pääsi laukomaan kulmapotkutilanteessa, mutta laukaus suuntautui ohi maalin. Myös Toni Kolehmainen pääsi laukomaan läheltä, mutta Punamustien maalia vartioinut Samu Volotinen torjui vedon tolpan kautta kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin Jallow puski tolppaan, mutta kotijoukkueen pelaajat eivät onnistuneet siirtämään irtopalloa maaliviivan yli.

Yksi ottelun käännekohdista nähtiin 27. peliminuutilla. Aleksi Ristola oli karkaamassa läpiajoon ja HJK:n keskuspuolustaja Aapo Halme joutui pysäyttämään hänet sääntöjenvastaisin keinoin. Seurauksena oli ulosajo, joten PK-35 Vantaa pääsi pelaamaan ottelun viimeisen tunnin miesylivoimalla.

Kotijoukkue kuitenkin kuittasi ulosajon nopeasti. HJK pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Jallow pelattiin nokikkain Volotisen kanssa. Jallow pääsi kiertämään Volotisen ja laukoi pallon lopulta läheltä tyhjään maaliin.

Miesylivoimastaan huolimatta PK-35 Vantaa ei kyennyt enää avausjaksolla luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja, vaikka se pystyi nostamaan pallonhallintaansa. Parhaaksi yritykseksi jäi lopulta Omar Kharyn laukaus rangaistusalueen rajalta suoraan HJK-vahti Thomas Dähnen syliin. Tauolle lähdettiin siis HJK:n 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla PK-35 Vantaa piti avausjaksoa enemmän palloa, mutta HJK puolusti tiiviisti. Punamustien urakka vaikeutui entisestään 56. peliminuutilla, kun HJK:lle tuomittiin rangaistuspotku. Ottelun hahmoksi noussut Jallow sijoitti pallon varmasti maaliin ja vei helsinkiläiset jo 2-0-johtoon.

Punamustien vaarallisimmat maalintekopaikat nähtiin lopulta 20 minuuttia ennen loppua samassa tilanteessa. Kevin Mombilo laukoi rangaistusalueen rajalta ja HJK:n saksalaismaalivahti Dähne torjui pallon eteensä. Irtopalloon ehti ensimmäisenä Kaufmann, mutta Dähne venyi toiseen hyvään torjuntaan ja piti maalinsa koskemattomana.

PK-35 Vantaa ei lopulta kyennyt muuttamaan miesylivoimaansa maaleiksi. HJK vei sarjapisteet lukemin 2-0 ja katkaisi samalla viiden ottelun voitottoman putkensa.

Positiivisia asioita ottelussa olivat kahden pelaajan ensiesiintymiset Punamustien paidassa. FC Lahdesta siirtynyt Driton Shala oli heti ensimmäisessä ottelussaan avauskokoonpanossa. PK-35:n oma kasvatti Abaas Ismail sen sijaan pääsi toisella puoliajalla vaihdosta kentälle ja teki samalla debyyttinsä Veikkausliigassa.

PK-35 Vantaa ei kyennyt hyödyntämään miesylivoimaansa

PK-35 Vantaan päävalmentajan Pasi Pihamaan mukaan ottelun alku oli Punamustille vaikea, mutta ulosajon myötä vieraat saivat parempaa otetta pelistä.

– Ensimmäiset 25 minuuttia olimme vähän pyörityksessä ja pikkuisen jäljessä joka asiassa. Halmeen ulosajon myötä peli tasoittui ja pääsimme vähän paremmin peliin mukaan, Pihamaa totesi.

– Pystyimme kontrolloimaan palloa pidempiä jaksoja. Emme kuitenkaan oikein päässeet murtautumaan vaaralliselle alueille muutamaa kertaa lukuun ottamatta. Niissä tilanteissa Dähne teki pari hyvää torjuntaa.

Pihamaan mukaan PK-35 Vantaa ei lopulta kyennyt hyödyntämään yhden miehen ylivoimaansa niin hyvin kuin sarjapisteistä taisteleminen olisi edellyttänyt.

– HJK:lla oli peli koko ajan kontrollissa. Ei heillä lopulta ollut mitään suurta hätää, Pihamaa myönsi.

Ottelun ratkaisuhetkeksi nousi lopulta HJK:n toisen jakson alkupuolella saama rangaistuspotku. Pihamaan mukaan Punamustien pelaajat eivät nähneet tilanteessa rangaistuspotkun arvoista rikettä.

– Rangaistuspotkuun johtaneesta tilanteesta voi varmasti olla montaa mieltä. Pelaajat olivat sitä mieltä, että tilanne ei ollut pilkun arvoinen. Nämä ovat tietysti näkemyseroja. Myöhemmin HJK:lle myös jätettiin viheltämättä yksi rankkari, joten ei peli niihin ratkennut. Pelaajia se tuomio toki vähän masensi.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat jo perjantaina 26.8. Silloin PK-35 Vantaa pelaa jälleen kotikentällään, kun PS Kemi vierailee Myyrmäessä.

HJK – PK-35 Vantaa 2-0 (1-0)

”Pystyimme kontrolloimaan palloa pidempiä jaksoja, mutta emme oikein päässeet murtautumaan vaaralliselle alueille.”