UUTISET

Punamustien urakka Mestarien liigassa alkaa huomenna CF Benficaa vastaan

22.8.2016

PK-35 Vantaa aloittaa urakkansa naisten Mestarien liigassa huomenna. Avausottelussaan PK-35 Vantaa kohtaa hallitsevan Portugalin mestarin CF Benfican. Ottelu pelataan huomenna tiistaina 23.8. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Punamustien avausvastustaja kolmen joukkueen karsintaturnauksessa on portugalilainen CF Benfica, joka on voittanut kaksi viimeistä maansa mestaruutta. Naisten Mestarien liigaan joukkue osallistuu nyt toista kertaa. Kyseessä on kokenut joukkue, jonka riveistä löytyy myös Portugalin maajoukkuepelaajia.

PK-35 Vantaa pääsee turnaukseen hyvistä lähtökohdista. Joukkue voitti Naisten Liigan runkosarjan selvällä kahdeksan pisteen erolla lähimpiin uhkaajiinsa nähden ja pääsee näin ollen yläloppusarjaan sarjataulukon piikkipaikalta. Lisäksi PK-35 Vantaa on jo selvittänyt tiensä lokakuussa pelattavaan Suomen Cupin loppuotteluun.

Mestarien liigaan PK-35 Vantaa osallistuu nyt viidettä kertaa. Myös kaikki neljä aiempaa karsintaturnausta on pelattu Punamustien kotikentällä Myyrmäessä. Joukkue on pärjännyt turnauksissa mainiosti, sillä PK-35 Vantaa on edennyt jokaisella kerralla jatkopeleihin 32 parhaan joukkoon. Seuraavalla kierroksella vastaan on asettunut Euroopan huippujoukkueita, joita vastaan tie on noussut pystyyn.

Punamustien tehokkain maalintekijä on 12 osumaa sarjapeleissä viimeistellyt Hanne Ojanperä. Joukkueen kapteeni Sanna Saarinen on tehnyt 11 maalia. Toisessa kenttäpäädyssä Punamustien maalivahdit Velma Oikarinen ja Henriikka Mäkelä ovat onnistuneet hyvin, sillä joukkueen verkkoon tehtiin Naisten Liigan runkosarjassa ainoastaan 13 maalia.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on tiistain ottelun alla hyvä. Ainoastaan Tia-Maria Jaakonsaaren pelikunto on ottelupäivän aattona arvoitus. Muut pelaajat ovat käytettävissä.

Väisänen toivoo kokonaisvaltaista peliesitystä

PK-35 Vantaa pelasi edellisen Naisten Liigan ottelunsa lauantaina, joten palautumisaika jää lyhyeksi. Päävalmentaja Jari Väisänen uskoo joukkueen toipuvan FC Hongalle kärsitystä kotitappiosta sekä fyysisesti että henkisesti.

– Lauantain Honka-peli painaa varmasti osalla pelaajista vielä jaloissa. Se oli rankka peli, jossa tuli myös aika paljon kolhuja. Toivottavasti kaikki ovat palautuneet siitä mahdollisimman hyvin.

– Tappion jälkeen lähdemme seuraavaan peliin vähän sisuuntuneina. Pelinä FC Honka –ottelu ei ollut niin huono kuin tulos antoi olettaa. Onnistuimme rakentamaan hyökkäyksiä, mutta murtautumiset jäivät heikoiksi. Siltä osin olen luottavainen oman pelaamisemme suhteen, Väisänen sanoi.

Väisäsen mukaan Punamustien on kuitenkin parannettava pelaamistaan tietyillä osa-alueilla.

– Meidän pitää olla tarkempia vastustajan pitkien pallojen kanssa. Vastaan tulee varmasti määrätietoinen joukkue. Heillä on hyvä target-kärki, joka kykenee suoraviivaiseen pelaamiseen. Emme saa antaa Benficalle pitkistä palloista vaarallisia tilanteita, Väisänen painotti.

Portugalilaisjoukkueen otteluista on vaikea saada tietoa, mutta Väisänen on nähnyt muutamia videoita CF Benfican pelaamisesta. Hänellä on jo jonkinlainen kuva siitä, millainen haaste Punamustia huomenna odottaa. Väisäsen mukaan Benfican viime kauden mestarijoukkueen kokenut runko on pysynyt hyvin kasassa.

– Benfica puolustaa hyvin: he pitävät pakan tiiviinä ja oman maalin edustan tyhjänä. Lisäksi he puolustavat aggressiivisesti eteenpäin ja ovat koko ajan iholla. He ovat myös hyökkäyspäässä vahvoja erikoistilanteissa. Benficalla on hyviä pääpelaajia, jotka meidän on pidettävä kurissa, Väisänen arvioi vastustajaa.

Myös kansainvälisissä otteluissa pääpaino on kuitenkin omassa tekemisessä. Väisäsen mukaan PK-35 Vantaan on kyettävä huomenna hyvään pelisuoritukseen.

– Tavoitteenamme on pelata kokonaisvaltaisesti hyvä peli. Lisäksi haluamme pystyä vastaamaan portugalilaisten fyysiseen ja kovaan pelaamiseen kaksinkamppailutilanteissa. Meidän on oltava valmiina kovaan peliin ja ottamaan taklauksia vastaan.

– Meidän on heittäydyttävä peliin aggressiivisesti ja intensiivisesti, jotta olemme olemme valmiita taistelemaan Benficaa vastaan. Tuollaista joukkuetta vastaan meidän pitää laittaa palloa liikkeelle, Väisänen totesi.

Avausvastustajana CF Benfica

Punamustien avausvastustaja Mestarien liigassa on portugalilainen CF Benfica. Lissabonilaisessa Benfican kaupunginosassa majaansa pitävä CF Benfica on monitoimiseura, joka tunnetaan kuitenkin parhaiten miesten ja naisten jalkapallojoukkueistaan. Vuonna 1933 perustettu seura tunnetaan myös lempinimellä Fófó.

CF Benfica pelasi Portugalin pääsarjaa jo 90-luvulla, mutta putosi myöhemmin alemmalle sarjaportaalle. Lissabonilaiset palasivat pitkän tauon jälkeen korkeimmalle sarjatasolle kaudella 2010 – 2011. Sen jälkeen joukkue on menestynyt mainiosti, sillä CF Benfica saapuu Myyrmäen karsintaturnaukseen maansa tuplamestarina.

Viime kaudella CF Benfica oli Portugalin liigan runkosarjassa kolmas, mutta nousi lopulta tappiottoman yläloppusarjan myötä mestariksi. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Albergariaan kertyi lopulta kolme pistettä. Mestaruus oli CF Benficalle toinen peräkkäin. Joukkue on voittanut myös kaksi viimeisintä Portugalin Cupin mestaruutta.

CF Benfica luottaa tiiviiseen puolustuspeliin, sillä viime kaudella joukkueen verkkoon tehtiin kotimaisessa sarjassa ainoastaan kymmenen maalia. Toiseen päähän syntyi sarjakauden 24 ottelussa yhteensä 61 osumaa.

Lissabonilaiset osallistuivat naisten Mestarien liigan viime vuonna ensimmäistä kertaa. Tuolloin CF Benfica voitti kaksi kolmesta turnauspelistään, mutta ei selviytynyt karsintavaiheesta jatkoon. Portugalilaiset kaatoivat viime vuoden turnauksessa sekä kroatialaisen ZNK Osijekin että moldovalaisen Noroc Nimoren lukemin 3-0. CF Benfica kärsi kuitenkin avausottelussaan tappion serbialaiselle Spartak Suboticalle, joka eteni lopulta karsintaturnauksesta jatkoon.

Portugalin pääsarja alkaa vasta turnauksen jälkeen 10.9., joten CF Benfica on pelannut ennen karsintaturnausta ainoastaan harjoitusotteluita. Niissä portugalilaiset kärsivät tappiot espanjalaista Espanyolia sekä Kenian maanjoukkuetta vastaan. Espanjalaiselle Santa Teresalle CF Benfica hävisi kahteen otteeseen, mutta saman maan Elchestä lissabonilaiset ottivat selvän 4-0-voiton.

Naisten Mestarien liigan ottelu PK-35 Vantaa – CF Benfica pelataan huomenna tiistaina 23.8. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. PK-35 Vantaan kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn myös Mestarien liigan otteluihin.

Turnauksen liput ovat päiväkohtaisia, joten samalla lipulla näkee pelipäivän molemmat ottelut. Huomisen ensimmäinen ottelu pelataan klo 14.00, kun norjalainen Avaldsnes IL kohtaa pohjoisirlantilaisen Newry City Ladies FC:n.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot