UUTISET

Naisille ensimmäinen pistemenetys kotikentällä

20.8.2016

PK-35 Vantaa kärsi lauantai-iltana kauden ensimmäisen kotitappionsa Naisten Liigassa. Tähän mennessä joukkue oli voittanut kaikki Myyrmäessä pelaamansa ottelut, mutta FC Honka onnistui katkaisemaan voittoputken 0-1-vierasvoitolllaan. Tappiosta huolimatta PK-35 Vantaa pääsee Naisten Liigan yläloppusarjaan sarjataulukon piikkipaikalta.

Myyrmäessä nähtiin lauantaina tiukka vääntö sarjapisteistä. Taistelupeliksi muodostuneen ottelun alussa Punamustilla oli pieniä käynnistymisvaikeuksia. Kotijoukkue onnistui pitämään palloa omalla kenttäpuoliskollaan, mutta vaarallisten hyökkäyksien rakentaminen oli aluksi vaikeaa.

Ottelun avausmaali nähtiin 19. minuutilla, kun FC Hongan Vera Saastamoinen ehti ensimmäisenä pystypalloon. Saastamoinen pääsi ohittamaan maaliltaan vastaan tulleen Velma Oikarisen ja siirsi pallon lopulta tyhjään maaliin.

Maalin jälkeen kotijoukkue sai pelistä paremman otteen ja onnistui viemään pallonhallintaansa enemmän vastustajan kenttäpuoliskolle. Pelin edetessä PK-35 Vantaa onnistui luomaan yhä enemmän painetta vieraiden puolustukselle.

Punamustien avausjakson parhaat maalintekopaikat siunaantuivat Ronja Ikoselle juuri ennen taukovihellystä. Ikonen sijoitti pallon läpiajosta maaliin, mutta avustava erotuomari liputti tilanteen paitsioksi. Seuraavasta hyökkäyksestä Ikonen pääsi kääntymään rangaistusalueen rajalla ja laukoi painavasti, mutta veto kolahti Punamustien harmiksi ylärimaan.

Tauolle lähdettiin siis vierasjoukkueen 0-1-johtolukemissa. Pian tauon jälkeen vierasjoukkue FC Honka oli lähellä lisätä johtoaan, mutta läheltä tullut laukaus kilpistyi tolppaan. Tapiolalaisten vaarallisen tilanteen jälkeen kotijoukkue otti jälleen ohjat omiin käsiinsä ja onnistui luomaan painetta vieraiden maalille.

Noin kymmenen minuuttia ennen loppua espoolaisten Saastamoinen pääsi karkaamaan läpiajoon kesken Punamustien painostusjakson. Tällä kertaa Saastamoisen sijoitus painui kuitenkin ohi maalin.

Ottelun lopussa PK-35 Vantaa sai luotua FC Hongan maalille vahvaa painetta. Kotijoukkue laukoi paljon ja antoi runsaasti keskityksiä, mutta palloa ei saatu maaliin asti. Pallo pomppi muutamaan otteeseen vaarallisesti vieraiden rangaistusalueella, mutta puolustajat tai maalivahti Paula Myllyoja ehtivät aina laukausten tielle.

Lähimpänä maalintekoa kävi lopulta Eveliina Parikka, joka yritti nostaa pallon kaukaa yli vastaan tulleen Myllyojan. Pallo oli jo putoamassa etuyläkulmaan, mutta Myllyoja onnistui venyttämään kätensä noston tielle ja torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Hyvästä loppukiristä huolimatta PK-35 Vantaa ei lopulta onnistunut avaamaan maalihanoja. FC Honka vei ottelun nimiinsä lukemin 0-1 ja aiheutti Punamustille kauden ensimmäisen pistemenetyksen kotikentällä. Ottelun lisäajalla tilastoihin saatiin vielä myös ulosajo, kun FC Hongan Anna Vlasoff ajettiin toisen varoituksen myötä kentältä.

Lopussa hyvää painetta

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli luonnollisesti pettynyt kauden ensimmäiseen kotitappioon. Hänen mukaansa etenkin ottelun alku oli Punamustilta takkuilevaa pelaamista.

– Pelin alkun oli meiltä vähän hermostunut. Pelasimme turhaan eteenpäin tilanteissa, joissa ei olisi kannattanut ja emme prässänneet silloin kuin olisi pitänyt. Sen johdosta FC Honka pääsi laittamaan palloja linjamme taakse. Pallo pääsi usein pomppaamaan maaliamme kohti ja niistä tuli vaarallisia tilanteita. Myös heidän maalinsa tuli samanlaisesta tilanteesta, Väisänen kertasi ottelun alkua.

– Pystyimme kuitenkin pitämään palloa jopa aika korkealla, mutta murtautumisyrityksemme jäivät aika heiveröisiksi.
Vieraiden johto-osuman jälkeen PK-35 Vantaa sai kuitenkin paremmin juonesta kiinni. Väisäsen mukaan

– Maalin jälkeen aloimme pitää palloa enemmän ja saimme luotua tilanteita. Teimme myös kaksi maalia, mutta ne liputettiin paitsioiksi. Ne tilanteet on mielenkiintoista nähdä jälkikäteen videolta. Saimme hyvää painetta avausjakson loppuun. Siitä oli hyvä jatkaa toiselle puoliajalle.

PK-35 Vantaa löysi toisella jaksolla hyvän kirivaihteen. Kotijoukkue onnistui luomaan vaarallisia tilanteita espoolaisten maalille, mutta Väisäsen mukaan Punamustilta puuttui ratkaisupaikoissa kaivattua terävyyttä.

– Meillä oli kulmia, vapaapotkuja ja välillä pallo pomppi jo melkein maaliviivalla. Tilanteiden määrästä tämä peli ei jäänyt kiinni, mutta emme olleet maalin edessä ihan niin hereillä kuin olisimme voineet olla, Väisänen sanoi.

– Loppua kohden nostimme lisää pelaajia ylös ja pallonhallintamme oli sen myötä vahvempaa ja vahvempaa. Teimme kuitenkin aina jotain pieniä virheitä, joiden jälkeen jouduimme juoksemaan omaa maalia kohti. Saimme ne vastahyökkäykset kuitenkin aika hyvin katkaistua.

Väisänen ei ollut tyytyväinen lauantain ottelun tuomarilinjaan, mutta samaan hengenvetoon hän korosti, että oikeudenjakajat eivät ratkaisseet ottelua.

– Tuomari salli kovan pelaamisen eikä reagoinut jaloillepotkimiseen. Selkeästi tilanteiden jälkeen tulevat rikkeet pitäisi aina viheltää pois. Lopussa tuomari nosti kortteja, mutta se oli jo myöhäistä. Tuomarilinja ei ratkaissut ottelua, mutta se sekoitti pelaamista, Väisänen totesi.

PK-35 Vantaan seuraava peli on edessä jo tiistaina, kun joukkue aloittaa urakkansa Mestarien liigan karsintaturnauksessa. Väisäsen mukaan katseet on käännettävä heti tiistaihin, sillä palautumis- ja valmistautumisaika jää lyhyeksi.

– Meidän pitää saada hyvä palautuminen ja valmistautua tiistaihin. Nollaamme tämän pelin ja otamme toisen jakson hyvät asiat mukaamme. Tiistaina meidän pitää parantaa puolustuspeliämme. Meidän pitää olal röyhkeämpiä ja pelata kovempaa. Nyt katsomme vähän Benfican pelejä.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat syyskuun alussa alkavassa yläloppusarjassa. Sitä ennen edessä on kuitenkin ensi viikolla Myyrmäessä pelattava Mestarien liigan karsintaturnaus. PK-35 Vantaa pelaa ensimmäisen turnauspelinsä tiistaina 23.8., jolloin vastaan asettuu Portugalin mestari CF Benfica.

PK-35 Vantaa – FC Honka 0-1 (0-1)

”Tilanteiden määrästä tämä peli ei jäänyt kiinni, mutta emme olleet maalin edessä ihan niin hereillä kuin olisimme voineet olla.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen
3 Tiia Peltonen
6 Mimmi Nurmela
8 Vilma Väisänen (74´ Maiju Hirvonen)
9 Netta Koso
11 Eveliina Parikka
13 Sanna Saarinen
14 Elina Salmi
19 Ronja Ikonen (53´ Hanne Ojanperä)
21 Tia-Maria Jaakonsaari (51´ Roosa Bröijer)
25 Ashley Riefner

Vaihtopelaajat:

2 Maiju Hirvonen
12 Henriikka Mäkelä
15 Hanne Ojanperä
16 Selina Mustajoki
18 Ella Hopponen
26 Roosa Toivanen
28 Roosa Bröijer

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot