BC2A0930

Miehille harmittava kotitasapeli

PK-35 Vantaa pelasi lauantai-iltapäivänä toisen peräkkäisen tasapelinsä Veikkausliigassa. Myyrmäessä nähtiin tiukka vääntö sarjapisteistä, mutta pistejaosta jäi lopulta Punamustien kannalta ikävä jälkimaku. PK-35 Vantaa johti ottelua tunnin ajan, mutta FC Lahti nousi lisäajalla tasoihin harvinaisella osumalla.

Ottelun ensimmäinen maalintekopaikka nähtiin 11. peliminuutilla, kun FC Lahden Santeri Hostikka pääsi nokikkain Punamustien maalivahdin kanssa. Maalia vartioinut Daniel Kollar onnistui kuitenkin torjumaan Hostikan viimeistely-yrityksen. Viisitoista minuuttia myöhemmin Kollar pysäytti Mikko Kuninkaan hyvän kaukolaukauksen.

Kokonaisuudessaan maalipaikat jäivät avausjaksolla vähiin. FC Lahti piti enemmän palloa, mutta ei kyennyt ohittamaan Punamustien tiivistä puolustusta. PK-35 Vantaa sen sijaan pyrki maalipaikoille vastahyökkäyksillä, joista puuttui kuitenkin tarvittava terävyys.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin siirtymään 33. peliminuutilla johtoon avausjakson ensimmäisellä maalia kohti suuntautuneella laukauksellaan. Aleksi Ristola ohitti yhden lahtelaispelaajan ja pelasi pallon keskustasta oikeaan laitaan. Syöttö tavoitti Kevin Mombilon, joka eteni rangaistusalueen rajalle, siirsi pallon vasemmalle jalalleen ja laukoi pelivälineen varmasti taka-alakulmaan.

Avausjaksolla ei nähty enempää osumia, joten PK-35 Vantaa pääsi tauolle 1-0-johdossa. Tauon jälkeen kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja pystyi etenkin toisen jakson alussa pitämään palloa avausjaksoa enemmän. Maalintekopaikoille murtautuminen tuotti kuitenkin vaikeuksia.

Myös FC Lahden maalintekoyritykset jäivät toisella jaksolla vähiin. Lahtelaisten kapteeni Mikko Hauhia pääsi laukomaan kahdesti, mutta hyvän ottelun pelannut Kollar torjui molemmat yritykset. PK-35 Vantaalla sen sijaan oli loistava tilaisuus lisätä johtoaan, kun Masar Ömer pelattiin näyttävästi läpiajoon. Jo maalivahdin ohittanut Ömer ei kuitenkaan kyennyt siirtämään palloa maaliin ja Ristola laukoi irtopallon yli maalin.

Punamustien johto valui lopulta käsistä ottelun lisäajalla. FC Lahti sai vapaapotkun ja nosti kaikki pelaajansa rangaistusalueelle. Korkeimmalle maalin edustalle nousi lopulta lahtelaisten debyyttiotteluaan pelannut venäläismaalivahti Aleksandr Vasiutin, joka puski pallon läheltä maaliin ja nosti vieraat tasoihin.

Erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi pian Vasiutinin tasoituksen jälkeen, joten Myyrmäessä päädyttiin pistejakoon lukemin 1-1. Tasapelillä oli Punamustien näkökulmasta katkera jälkimaku voiton livettyä käsistä aivan viime hetkillä. FC Interin ja HIFK:n hävittyä omat ottelunsa PK-35 Vantaa kavensi kaikesta huolimatta pääkilpailijoidensa etumatkaa yhdellä pisteellä.

Pihamaa kiitteli joukkueen taisteluilmettä

PK-35 Vantaan päävalmentaja Pasi Pihamaa kiitteli ottelun jälkeen pelaajiensa taisteluilmettä ja työmoraalia. Punamustien pieni pelaajarinki on joutunut kovassa ottelutahdissa tiukoille.

– Ensinnäkin on pakko antaa jätkille iso hatunnosto. Tämä oli meille jo neljäs peli kahteentoista päivään ja olemme joutuneet aika paljon karsimaan joukkuetta kasaan. Tänään jokainen taisteli isolla sydämellä ja antoi kentällä kaikkensa.

– Ehkä fysiikkamme ei enää ihan riittänyt tähän neljänteen peliin. Olimme avausjaksolla vähän FC Lahden kynsissä ja he pääsivät hyökkäämään vähän liian helposti. Kollar teki kuitenkin hyviä torjuntoja, Pihamaa tuumi.

Tällä kertaa vastustaja pääsi rokottamaan Punamustia poikkeuksellisen harmillisella tavalla, kun lahtelaisten maalivahti puski vieraiden tasoitusosuman.

– En tiedä, kuinka monta erikoistilannemaalia olemme päästäneet putkeen. Ne tuntuvat olevan meille jonkinlainen perisyntyi. Tällä kertaa sen iski vielä maalivahti… Ihan kuin tässä ei olisi jo hakattu päätä tarpeeksi seinään, Pihamaa totesi.

Myös kotijoukkueella oli toisella jaksolla tilaisuutensa ratkaista ottelu, mutta hyvää maalintekopaikkaa ei kyetty hyödyntämään.

– Ömerillä oli lopussa vielä hyvä paikka tehdä toinen maali, joka olisi saattanut riittää meille voittoon asti. Tällä kertaa kävi kuitenkin näin, Pihamaa sanoi.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat sunnuntaina 21.8. vierasottelulla Kuopion Palloseuraa vastaan.

 

PK-35 Vantaa – FC Lahti 1-1 (1-0)

”Tänään jokainen taisteli isolla sydämellä ja antoi kentällä kaikkensa.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar

6 Ojembe Olatuga

10 Ymer Xhaferi

11 Ilari Äijälä

15 Lucas Kaufmann (62´ Masar Ömer)

16 Konsta Rasimus

17 Kevin Mombilo

18 Omar Khary (82´ Mnwas Awari)

19 Aleksi Ristola

58 Reza Heidari (72´ Marcus Heimonen)

80 Ahmed Said Ahmed

 

Vaihtopelaajat:

2 Altin Ademaj

5 Riku Heinonen

8 Mnwas Awari

9 Masar Ömer

13 Samu Volotinen

55 Marcus Heimonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com