Maiju

Maiju Hirvonen palaa Punamustiin

PK-35 Vantaa on solminut Maiju Hirvosen kanssa loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen. 25-vuotias Hirvonen on Punamustien seuraajille tuttu pelaaja, sillä hän edusti seuraa viiden kauden ajan vuosina 2011 – 2015.

Hirvonen oli keskuspuolustajana tärkeässä roolissa kahden viime kauden mestarijoukkueissa. Kauden jälkeen Hirvonen piti taukoa jalkapallosta, sillä hän vietti kevään Portugalissa vaihto-opiskelun merkeissä ja palasi Suomeen vasta kesällä.

Hirvonen on ollut voittamassa Punamustien riveissä yhteensä neljää Suomen mestaruutta ja kolme Suomen Cupin mestaruutta. PK-35 Vantaan lisäksi Hirvonen on edustanut kasvattajaseuraansa Tampereen Ilvestä ja porilaista NiceFutista. Naisten A-maajoukkueessa Hirvonen on pelannut kaksi ottelua. Hän oli mukana myös naisten EM-kotikisoihin nimetyssä joukkueessa vuonna 2009.

Tuttu pelaaja

Väisäsen mukaan Hirvonen on hyvä lisä joukkueeseen. Tuttuna pelaajana hänet oli helppoa ottaa mukaan vielä myöhäisessä vaiheessa kautta. Väisänen korosti myös Hirvosen monikäyttöisyyttä.

– Maiju on tietysti monelle tuttu pelaaja, sillä hän on ollut viime vuosina yksi joukkueen tärkeimmistä tukipilareista. Totesimme hänen olevan tässä vaiheessa sellainen pelaaja, jolle on tarvetta. Hän pystyy tarvittaessa pelaamaan monella eri pelipaikalla. Lisäksi hän on myös itse ilmaissut haluavansa pelata muualla kuin puolustuslinjassa, Väisänen kertoi.

– Maiju tuo joukkueeseen lisää pääpelitaitoa ja harjoituksiin lisää rutiinia tekemiseen. Hän pystyy tarpeen tullen paikkaamaan pelaajia liigapeleissä tai Mestarien liigassa. Ensimmäinen tavoite on kuitenkin saada Maijulle pelituntumaa ja –kuntoa.

Kauden loppupuolella mukaan liittyvä Hirvonen palaa pelikentille täynnä intoa, mutta hän ei aseta itselleen ylimääräisiä paineita.

– Yritän taas hakea vähän pallotuntumaa ja treenata kovassa porukassa. Odotan innolla pääseväni jälleen harjoittelemaan. Jos pelaajatilanne näyttää pahalta, voin jonkun pelin lopussa näyttäytyä kentällä, Hirvonen nauroi.

Hirvonen on pelikelpoinen jo tänään, kun PK-35 Vantaa kohtaa Vantaan paikallisottelussa Tikkurilan Palloseuran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com