Roosa Bröijer, ÅU

Naisilla huomenna Vantaan paikallisottelu

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat huomenna Vantaan paikallisottelulla. Tällä kertaa on PK-35 Vantaan vuoro matkustaa itään Tikkurilan Palloseuran vieraaksi. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 13.8. klo 16.00 Tikkurilan urheilupuiston nurmella.

PK-35 Vantaa pelaa vahvaa kautta, sillä se johtaa sarjaa yhdentoista pisteen erolla lähimpään uhkaajaansa nähden. Naisten Liigan runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta, joten PK-35 Vantaa lähtee myös yläloppusarjaan varmuudella piikkipaikalta. Ainoastaan kaksi pistemenetystä kärsineen joukkueen hyökkäys on ollut sarjan tehokkain ja puolustus pitävin.

Edellisessä sarjaottelussaan PK-35 Vantaa haki Ahvenanmaalta 0-2-vierasvoiton Åland Unitedista. Punamustien osumista vastasivat saarella Sanna Saarinen ja Roosa Toivanen.

TiPS sen sijaan löytyy sarjataulukon toisesta ääripäästä. Karsintaan oikeuttavaan yhdeksänteen sijaan on kuitenkin eroa ainoastaan yksi piste. TiPSin ensimmäistä liigamaalia saatiin odotaa aina heinäkuun alkuun asti, mutta sen jälkeen TiPS on avannut maalihanojen ohella myös pistetilinsä.

Vihreäpaidat nappasivat kauden avausvoittonsa heinäkuun loppupuolella, kun niin ikään putoamista vastaan taisteleva NiceFutis kaatui Tikkurilassa lukemin 1-0. Sen jälkeen TiPS on taistellut tiukasti pisteistä niin Ilvestä kuin Pallokissojakin vastaan, mutta jäi lopulta kummassakin ottelussa tyhjin käsin.

Sarjakauden ensimmäinen paikallisottelu päättyi toukokuussa Punamustien 6-0-kotivoittoon. Kuuden maalin lisäksi ottelua väritti tuolloin myös punainen kortti, kun TiPSin maalivahti Ida-Sofia Helppikangas ajettiin kentältä jo avausjaksolla. Paikallispelivoitossa maaleista vastasivat neljä maalia tehnyt Sanni Franssi ja kahdesti osunut Saarinen.

Maalipörssiä johtavan Franssin siirryttyä Sveitsiin Punamustien paras maalintekijä on 14 viimeistellyt Hanne Ojanperä. Saarinen on osunut kymmenen kertaa. TiPSin pelaajista kahteen maaliin ovat yltäneet Julia Säppi ja Minna Pelkonen.

Punamustien kokoonpanosta puuttuu huomenna varmuudella sormileikkauksestaan toipuva Ojanperä. Lisäksi laitapuolustajien Roosa Toivasen ja Elina Salmen pelaaminen on epävarmaa.

Paikallispeleissä pientä lisävärinää

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan paikallisotteluissa on aina oma erityislatauksensa. Edellinen Vantaan paikallisvääntö päättyi Punamustien selvään 6-0-voittoon, joten Väisänen uskoo TiPSin uhkuvan huomenna revanssihaluja.

– Paikallispelit ovat aina vähän erityisiä pelejä. Uskon HJK:n, Hongan ja TiPSin aiheuttavan pientä lisävärinää. Samalla se tuo peleihin lisää tsemppiä ja intensiteettiä, Väisänen sanoi.

– TiPSillä jäi varmasti edellisestä paikallispelistä vähän hampaankoloon, kun ulosajo vaikutti pelin kulkuun. Samalla paikallispeli on totta kai tärkeä myös meidän pelaajillemme. Pyrimme mahdollisimman hyvään suoritukseen.

Naisten Liigan runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta. PK-35 Vantaan tavoitteena on pitää kiinni tukevasta sarjajohdostaan ja mahdollisuuksien mukaan jopa lisätä etumatkaansa.

– Sekä huominen ottelu että viikon päästä pelattava Honka-peli ovat meille äärettömän tärkeitä pelejä. Haluamme pitää johtomme mahdollisuuden suurena ennen loppusarjaa ja samalla valmistaudumme Mestarien liigan peleihin, Väisänen totesi

Vaikean alkukauden jälkeen TiPS on osoittanut loppukesästä piristymisen merkkejä. Itävantaalaiset ovat avanneet sekä maali- että pistehanansa ja pelannut selvästi alkukautta tasaisempia pelejä. Myös uusi kanadalaispelaaja Nicole Walter on tuonut vihreäpaidoille lisää virtaa.

– TiPS on pelannut nyt kärkipään joukkueita vastaan melko hyviä pelejä, vaikka Ilves hallitsikin toista jaksoa selvästi. Pallokissoja vastaan TiPS sinnitteli tosi pitkään ennen kuin vastustaja nousi voittoon. TiPS oli lähellä pisteitä, joten jatkossa he haluavat varmasti osoittaa, että pystyvät myös pitämään johtonsa.

– He ovat varmasti saaneet uuden pelaajansa myötä lisää intoa. Waters on hyvä yksilö, joka on tuonut paljon uutta TiPSin pelaamiseen. Hän auttaa kärkipelaajana tilanteiden rakentamisessa ja ehtii myös maalitilanteisiin. Waters on TiPSille hyvä vahvistus, joka nostaa omalta osaltaan myös muiden tasoa, Väisänen arvioi.

TiPS – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina klo 16.00 Tikkurilan urheilupuiston nurmella.