UUTISET

Miehet isännöivät huomenna FC Lahtea

12.8.2016

Punamustien pistejahti Veikkausliigassa jatkuu jälleen huomenna. Tällä kertaa PK-35 Vantaa saa vieraita Päijät-Hämeestä, kun FC Lahti saapuu Myyrmäkeen. Ottelu pelataan lauantaina 13.8. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee huomiseen otteluun sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Liigalisenssikomitean määräämän pistemenetyksen myötä joukkue sai lisää kylmää vettä niskaansa, mutta Punamustien taistelu jatkuu. Säilymiseen on matkaa yhdeksän pistettä, joten pisteitä kaivataan kipeästi. Joukkue aikoo kuitenkin taistella sarjapaikastaan viimeiseen asti.

Heinäkuun lopussa päävalmentajaksi nousseen Pasi Pihamaan johdolla PK-35 Vantaa on pelannut kolme tiukkaa ottelua, joista joukkue on raapinut kaksi tasapelipistettä. Keskiviikkoiltana PK-35 Vantaa osoitti vahvaa taistelutahtoa nousemalla turkulaisen FC Interin vieraana kahdesti tappiasemasta tasoihin.

FC Lahti sen sijaan on sarjassa kahdeksantena. Joukkueella on tällä hetkellä kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Lahtelaiset tasasivat pisteet sarjan kärkikaksikkoa IFK Mariehamnia ja HJK:ta vastaan sekä kaatoivat Ilveksen kotonaan lukemin 3-2. Pisteputken myötä FC Lahti on venyttänyt eron karsijan paikkaan jo seitsemään pisteeseen.

PK-35 Vantaa on kerännyt sarjapisteitä keskimäärin joka toisesta kotiottelustaan. Yhden voiton lisäksi joukkue on pelannut Myyrmäessä neljä tasapeliä. Huomenna vieraaksi saapuva FC Lahti sen sijaan on ollut sarjan heikoin vierasjoukkue. Joukkue. Lahtelaiset ovat raapineet kymmenestä vierasottelustaan vain neljä tasapelipistettä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa Veikkausliigassa jo kertaalleen. Toukokuun lopussa FC Lahti vei Kisapuistossa pisteet lukemin 2-1. Tuolloin kotijoukkue karkasi jo avausjaksolla kahden maalin karkumatkalla. Vieraat löysivät tauon jälkeen hyvän kirivaihteen, mutta se ei riittänyt kavennusmaalia parempaan.

Punamustien paras maalintekijä on ollut kuusi maalia tehnyt Aleksi Ristola. Lahtelaisten ykköstykki Jasse Tuominen on tehnyt yhden osuman enemmän.

Lauantain ottelun kokoonpanotilannetta helpottaa se, että pelikieltonsa kärsinyt Marcus Heimonen palaa kokoonpanoon. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Nosh A Lody, Bob Diasonama ja kapteeni Kim Raimi.

”Joukkueessa on hyvä fiilis”

PK-35 Vantaan päävalmentajan Pasi Pihamaan mukaan joukkue pääsee jatkamaan pistejahtiaan kelvollisista lähtökohdista. Joukkue uskoo omaan tekemiseensä, vaikka sarjatilanne on haastava.

– Tämä on samanlainen peli kuin kaikki muutkin. Meillä on vain tärkeitä pelejä. Lähtökohdat ovat nyt ihan hyvät. Saimme hyvän tasapelin Turusta ja treeneissä on ollut hyvä fiilis. Tämä on meille kuitenkin jo kolmas peli viikkoon, joten saa nähdä, näkyykö se väsymyksenä, Pihamaa tuumi.

Punamustille tuli kuitenkin keskiviikon FC Inter –tasapelin jälkeen uusi takaisku. Pelikieltonsa kärsinyt kapteeni Kim Raimi joutuu seuraamaan huomisen ottelun pohjevamman takia sivusta.

– Ei tästä näköjään liian helppoa tehdä. Kim käy tänään magneettikuvissa. Sen jälkeen tiedämme hänen tilanteestaan enemmän, Pihamaa kertoi.

Pihamaa kuului Punamustien valmennusryhmään jo toukokuussa, kun PK-35 Vantaa ja FC Lahti kohtasivat mastokaupungissa. Hänen mukaansa muutaman kuukauden takaisesta kohtaamisesta ei kuitenkaan voi vetää kovin suuria johtopäätöksiä.

– Olin jo edellisessä kohtaamisessa mukana, joten tunnen joukkuetta sen verran. Lisäksi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on minulle jo pelaajauraltani tuttu. Heillä on ollut viime aikoina jonkin verran vaihtuvuutta. Tässä vaiheessa tärkeintä on kuitenkin se, miten itse pelaamme ja valmistaudumme otteluun.

Pihamaa nosti kuitenkin lahtelaisten edellisten pelien pohjalta vastustajan pelaamisesta esiin muutamia asioita.

– FC Lahti pelasi muutaman pelin kolmen miehen alakerralla, mutta viime pelissä heillä oli jälleen neljän pelaajan puolustuslinja. On vaikea sanoa etukäteen, kummalla he lähtevät pelaamaan meitä vastaan, Pihamaa tuumi.

– Vastaan tulee hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Heidän nuorista pelaajistaan etenkin Santeri Hostikka ja Jasse Tuominen ovat mielenkiintoisia. He ovat hyviä etenemään pallon kanssa. Meidän pitää olla heidän kanssaan koko ajan tarkkoina, jotta he eivät pääse edistämään peliä oman mielensä mukaan.

PK-35 Vantaa – FC Lahti pelataan lauantaina 13.8. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi ostaa edullisesti ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Veikkaamalla ottelun lopputulosta ja pelaamalla muita Veikkauksen pelejä tämän linkin kautta tuet samalla PK-35 Vantaan toimintaa. Siirry Veikkauksen sivuille.

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot