Kevin Mombilo

Miehet isännöivät huomenna FC Lahtea

Punamustien pistejahti Veikkausliigassa jatkuu jälleen huomenna. Tällä kertaa PK-35 Vantaa saa vieraita Päijät-Hämeestä, kun FC Lahti saapuu Myyrmäkeen. Ottelu pelataan lauantaina 13.8. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa lähtee huomiseen otteluun sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Liigalisenssikomitean määräämän pistemenetyksen myötä joukkue sai lisää kylmää vettä niskaansa, mutta Punamustien taistelu jatkuu. Säilymiseen on matkaa yhdeksän pistettä, joten pisteitä kaivataan kipeästi. Joukkue aikoo kuitenkin taistella sarjapaikastaan viimeiseen asti.

Heinäkuun lopussa päävalmentajaksi nousseen Pasi Pihamaan johdolla PK-35 Vantaa on pelannut kolme tiukkaa ottelua, joista joukkue on raapinut kaksi tasapelipistettä. Keskiviikkoiltana PK-35 Vantaa osoitti vahvaa taistelutahtoa nousemalla turkulaisen FC Interin vieraana kahdesti tappiasemasta tasoihin.

FC Lahti sen sijaan on sarjassa kahdeksantena. Joukkueella on tällä hetkellä kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Lahtelaiset tasasivat pisteet sarjan kärkikaksikkoa IFK Mariehamnia ja HJK:ta vastaan sekä kaatoivat Ilveksen kotonaan lukemin 3-2. Pisteputken myötä FC Lahti on venyttänyt eron karsijan paikkaan jo seitsemään pisteeseen.

PK-35 Vantaa on kerännyt sarjapisteitä keskimäärin joka toisesta kotiottelustaan. Yhden voiton lisäksi joukkue on pelannut Myyrmäessä neljä tasapeliä. Huomenna vieraaksi saapuva FC Lahti sen sijaan on ollut sarjan heikoin vierasjoukkue. Joukkue. Lahtelaiset ovat raapineet kymmenestä vierasottelustaan vain neljä tasapelipistettä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa Veikkausliigassa jo kertaalleen. Toukokuun lopussa FC Lahti vei Kisapuistossa pisteet lukemin 2-1. Tuolloin kotijoukkue karkasi jo avausjaksolla kahden maalin karkumatkalla. Vieraat löysivät tauon jälkeen hyvän kirivaihteen, mutta se ei riittänyt kavennusmaalia parempaan.

Punamustien paras maalintekijä on ollut kuusi maalia tehnyt Aleksi Ristola. Lahtelaisten ykköstykki Jasse Tuominen on tehnyt yhden osuman enemmän.

Lauantain ottelun kokoonpanotilannetta helpottaa se, että pelikieltonsa kärsinyt Marcus Heimonen palaa kokoonpanoon. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Nosh A Lody, Bob Diasonama ja kapteeni Kim Raimi.

”Joukkueessa on hyvä fiilis”

PK-35 Vantaan päävalmentajan Pasi Pihamaan mukaan joukkue pääsee jatkamaan pistejahtiaan kelvollisista lähtökohdista. Joukkue uskoo omaan tekemiseensä, vaikka sarjatilanne on haastava.

– Tämä on samanlainen peli kuin kaikki muutkin. Meillä on vain tärkeitä pelejä. Lähtökohdat ovat nyt ihan hyvät. Saimme hyvän tasapelin Turusta ja treeneissä on ollut hyvä fiilis. Tämä on meille kuitenkin jo kolmas peli viikkoon, joten saa nähdä, näkyykö se väsymyksenä, Pihamaa tuumi.

Punamustille tuli kuitenkin keskiviikon FC Inter –tasapelin jälkeen uusi takaisku. Pelikieltonsa kärsinyt kapteeni Kim Raimi joutuu seuraamaan huomisen ottelun pohjevamman takia sivusta.

– Ei tästä näköjään liian helppoa tehdä. Kim käy tänään magneettikuvissa. Sen jälkeen tiedämme hänen tilanteestaan enemmän, Pihamaa kertoi.

Pihamaa kuului Punamustien valmennusryhmään jo toukokuussa, kun PK-35 Vantaa ja FC Lahti kohtasivat mastokaupungissa. Hänen mukaansa muutaman kuukauden takaisesta kohtaamisesta ei kuitenkaan voi vetää kovin suuria johtopäätöksiä.

– Olin jo edellisessä kohtaamisessa mukana, joten tunnen joukkuetta sen verran. Lisäksi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on minulle jo pelaajauraltani tuttu. Heillä on ollut viime aikoina jonkin verran vaihtuvuutta. Tässä vaiheessa tärkeintä on kuitenkin se, miten itse pelaamme ja valmistaudumme otteluun.

Pihamaa nosti kuitenkin lahtelaisten edellisten pelien pohjalta vastustajan pelaamisesta esiin muutamia asioita.

– FC Lahti pelasi muutaman pelin kolmen miehen alakerralla, mutta viime pelissä heillä oli jälleen neljän pelaajan puolustuslinja. On vaikea sanoa etukäteen, kummalla he lähtevät pelaamaan meitä vastaan, Pihamaa tuumi.

– Vastaan tulee hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Heidän nuorista pelaajistaan etenkin Santeri Hostikka ja Jasse Tuominen ovat mielenkiintoisia. He ovat hyviä etenemään pallon kanssa. Meidän pitää olla heidän kanssaan koko ajan tarkkoina, jotta he eivät pääse edistämään peliä oman mielensä mukaan.

PK-35 Vantaa – FC Lahti pelataan lauantaina 13.8. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi ostaa edullisesti ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Veikkaamalla ottelun lopputulosta ja pelaamalla muita Veikkauksen pelejä tämän linkin kautta tuet samalla PK-35 Vantaan toimintaa. Siirry Veikkauksen sivuille.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com