D0A9770

Mette Barckille sopimus edustusjoukkueeseen

Alkukauden PK-35:n B-tytöissä pelannut Mette Barck siirtyy Punamustien edustusjoukkueeseen. 17-vuotias Barck on solminut PK-35 Vantaan kanssa ensi kauden loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

PK-35:n B-tytöt ovat jo varmistaneet hyvät asetelmat syksyn ratkaisupeleihin, joten Barckille avautui hyvä tilaisuus siirtyä edustusjoukkueen riveihin jo tässä vaiheessa. B-tyttöjen valmennuksen kanssa on kuitenkin sovittu, että Barck siirtyy Mestarien liigan karsintaturnauksen jälkeen loppukaudeksi lainalle takaisin B-tyttöihin. Näin ollen Barck pääsee pelaamaan oman vielä oman ikäluokkansa SM-sarjan sijoitusottelut.

Hyökkääjänä pelaava Barck on hyvä viimeistelijä, joka on ollut PK-35:n paidassa tehokas. Viime kaudella Barck teki B-tyttöjen Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa 12 maalia. Tällä kaudella Barck on viimeistellyt 11 ottelussa yhdeksän maalia.

Eteenpäin pyrkivä pelaaja

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Barck on jo harjoituksissa osoittanut olevansa valmis siirtymään edustusjoukkueen pelaajarinkiin.

– Mette on harjoitellut koko kauden mukanamme. Olemme sopineet harjoittelusta aina B-tyttöjen päävalmentajan Rami Rantasen kanssa, mutta Mette on harjoitellut mukanamme käytännössä viikoittain. Hän siis tuntee joukkueen hyvin ja joukkue tuntee hänet, Väisänen totesi.

Nuoresta iästään huolimatta Barck on esiintynyt edukseen mestarijoukkueen harjoituksissa. Väisäsen mukaan Barckilla on useita hyviä ominaisuuksia ja ennen kaikkea halua kehittyä jalkapalloilijana.

– Hän on ollut hyvä harjoituksissa ja ennen sarjakautta pelatuissa harjoituspeleissä. Mette on osoittanut sitä intoa ja halua mennä eteenpäin, jota PK-35 Vantaan pelaajilta aina toivotaan. Taitotasonsa puolesta hän pystyy tuomaan paljon hyviä asioita joukkueen pelaamiseen. Lisäksi hänellä on hyvä vasen jalka, mikä tuo meille uusia mahdollisuuksia.

– Mette on vielä nuori pelaaja, joka kehittyy varmasti etenkin fyysisesti. Fyysinen valmentajamme Harry Sainio on jo tehnyt Meten kanssa paljon töitä ja he jatkavat työntekoa talvella. Tarkoituksena on tehdä Metestä pikaisesti hyvä liigapelaaja, Väisänen sanoi.

Barck on mukana jo huomenna, kun PK-35 Vantaa kohtaa paikallisottelussa Tikkurilan Palloseuran. Ottelu pelataan lauantaina 13.8. klo 16.00 Tikkurilan urheilupuiston nurmella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com