UUTISET

PK-35 Vantaa vierailee huomenna Turussa

9.8.2016

Punamustien pelit jatkuvat huomenna mielenkiintoisella ottelulla, kun PK-35 Vantaa matkustaa turkulaisen FC Interin vieraaksi. Tunnelma on varmasti sähköinen, sillä päävalmentajan lisäksi myös kaksi Punamustien pelaajaa loikkasi kesken kauden FC Interin riveihin. Ottelu pelataan huomenna keskiviikkona 10.8. klo 18.30 Veritas-stadionilla Turussa.

Molemmat joukkueet pelaavat Veikkausliigassa sarjapaikastaan. Punamustien tilanne on kaksikosta selvästi vaikeampi, sillä liigalisenssikomitean antaman rangaistuksen myötä PK-35 Vantaa menetti kuusi sarjapistettä. Ennen rangaistusta joukkue oli kerännyt pisteitä tasatahtiin FC Interin ja HIFK:n kanssa, mutta pistemenetyksen myötä piste-ero suoraan säilymiseen kasvoi jo yhdeksään pisteeseen.

FC Inter on otteluun lähdettäessä sarjassa karsijan paikalla, mutta vain maaliero erottaa sinimustat suorasta säilymisestä. Turkulaisten suurimmat ongelmat ovat liittyneet maalintekoon, sillä vain 14 kertaa osunut joukkue on tehnyt vähiten maaleja Veikkausliigassa.

Kotikentällään Kupittaalla FC Inter on pärjännyt paremmin kuin vieraissa, sillä joukkue on kerännyt siellä lähes kaksi kolmasosaa pisteistään. Neljästä voitostaan FC Inter on ottanut kolme kotikentällään. PK-35 Vantaa sen sijaan on kerännyt pisteitä tasatahtiin koti- ja vieraspeleistään. Vierasvoittoihin joukkue on yltänyt KuPSin ja HIFK:n vieraana.

PK-35 Vantaan ja FC Interin kohtaaminen sai puolitoista viikkoa sitten tuntuvasti lisäjännitettä. Shefki Kuqi ilmoitti jättävänsä Punamustien päävalmentajan tehtävät ja siirtyi vain muutamaa päivää myöhemmin turkulaisseuran peräsimeen. Samalla ovenavauksella Turkuun häipyi myös valmentajan pikkuveli Njazi Kuqi. Lisäksi argentiinalainen Lucas Garcia siirtyi FC Interiin jo aiemmin kesällä.

Kuqin lähdettyä Punamustien valmennusvastuun otti aiemmin apuvalmentajana toiminut Pasi Pihamaa. Hänen alaisuudessa PK-35 Vantaa on pelannut nyt kaksi ottelua. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelasi Ilveksen kanssa 1-1-tasapelin, mutta viikonloppuna joukkue kärsi PS Kemin vieraana niukan 2-1-tappion loppuhetkien maalilla.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tänä vuonna jo Liigacupissa, Suomen Cupissa ja Veikkausliigassa. Tammikuinen Liigacup-kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta Suomen Cupissa PK-35 Vantaa kaatoi FC Interin Turussa selvin 0-4-lukemin. Toukokuussa turkulaiset kärsivät Myyrmäessä 3-1-vierastappion Punamustien napatessa sarjakauden ensimmäisen kotivoittonsa.

Punamustien paras maalintekijä on ollut viidesti osunut Aleksi Ristola. Turkulaisten riveissä Egzon Belica ja Guy Gnabouyou ovat tehneet kolme maalia. Maalipörssin jaetulla kolmannella sijalla oleva Kuqi osui Punamustille kahdeksan kertaa, mutta kantaa nyt FC Interin pelipaitaa.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta ovat huomenna varmuudella sivussa loukkaantumisista kärsivät Nosh A Lody, Bob Diasonama sekä Jalmari Karvinen. Lisäksi muutaman pelaajan pelikunto on vielä epävarmaa. Kim Raimi ja Marcus Heimonen sen sijana ovat pelikiellossa viime ottelunsa täyttyneiden korttitiliensä vuoksi. Kotijoukkue FC Interillä ei ole pelikieltoja, mutta loukkaantumisten takia sivussa ovat turkulaisten ennakon mukaan ainakin Henrik Moisander, Adama Tamboura, Pape Sow, Oskari Qvick ja Philip Njoku.

Joukkueessa hyvä ilmapiiri

Punamustien kokoonpanotilanne on haastava, mutta päävalmentaja Pasi Pihamaan mukaan jalkeille saadaan riittävästi pelimiehiä.

– Meillä on monta puolikuntoista pelaajaa, mutta näillä näkymin saamme penkille kolme kenttäpelaajaa. Ei meillä ole mitään hätää. Eihän kolme enempää saa edes vaihtaa, Pihamaa tokaisi.

– Lähdemme Turkuun hyvillä mielin. Kaikki paineet ovat FC Interillä, sillä heidän on pakko voittaa.

Keskikenttäpelaaja Riku Heinosen mukaan joukkueessa on ollut vastoinkäymisistä huolimatta hyvä ilmapiiri.

– Joukkueessa on ollut viime päivinä hyvä henki. Kemissäkin pelasimme hyvällä taisteluilmeellä, mutta tulos oli harmittava. Nyt lähdemme jatkamaan siitä, mutta nyt pyrimme saamaan myös hyvän tuloksen, Heinonen sanoi.

Samalla Heinonen kuitenkin myönsi, että pieni pelaajarinki tuo omat haasteensa. Lisäksi loukkaantumiset ja pelikiellot ovat harventaneet rivejä entisestään.

– Monet ovat pelanneet isoja minuutteja, joten nämä ovat raskaita viikkoja. En kuitenkaan usko sen vaikuttavan huomiseen peliin. Pelasimme Kemissä lauantaina, joten palautumisaikaa on ollut riittävästi.

FC Interin riveihin on kauden aikana siirtynyt valmentajan lisäksi kaksi pelaajaa Punamustista. Heinosen mukaan se tuo otteluun oman erityislatauksensa, mutta kentällä vastapuolen nimillä ei ole merkitystä.

– Vastustajan riveissä on tuttuja henkilöitä, joten siinä mielessä lähtökohdat ovat mielenkiintoiset. Toisaalta kun pelataan 90 minuuttia jalkapalloa, ei siinä ehdi ajatella tuollaisia. Keskitymme peliin ja pyrimme ottamaan parhaan mahdollisen tuloksen.

PK-35 Vantaa ja FC Inter ovat kohdanneet toisensa tänä vuonna jo kolmesti, joten joukkueet ovat toisilleen tuttuja. Nyt lähtökohdat ovat kuitenkin jälleen erilaiset, sillä molemmissa joukkueissa on tapahtunut muutoksia.

– Myös FC Inter on tietysti jonkin verran muuttunut aiemmista peleistä. Edellisen kohtaamiset menivät kieltämättä meidän kannaltamme hyvin. Vastaan tulee todennäköisesti melko rohkea ja korkealta prässäävä suoraviivainen joukkue, jola löytyy paljon henkilökohtaista taitoa, Heinonen ennakoi.

FC Inter – PK-35 Vantaa pelataan huomenna keskiviikkona 10.8. klo 18.30 Turun Veritas-stadionilla.

Veikkaamalla ottelun lopputulosta ja pelaamalla muita Veikkauksen pelejä tämän linkin kautta tuet samalla PK-35 Vantaan toimintaa. Siirry Veikkauksen sivuille.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot