UUTISET

Naisille hieno vierasvoitto Ahvenanmaalta

7.8.2016

PK-35 Vantaa jatkoi lauantaina hienoja otteitaan Naisten Liigassa hakemalla vierasvoiton Ahvenanmaalta. Åland United kaatui Maarianhaminassa lukemin 0-2. Kotijoukkue tarjosi vierailleen kelpo vastuksen, mutta Punamustien vahva peruspelaaminen riitti rutiinivoittoon.

Åland United kaipasi kipeästi voittoa, sillä saarelaiset taistelevat paikasta yläloppusarjassa. Kotijoukkue aloitti pelin hyvin ja pyrki prässäämään vieraiden alakertaa kovaa. Ottelun ensimmäinen maalintekopaikka avautui yhdeksännellä minuutilla Raissa Feudjiolle, joka rynnisti rangaistusalueelle ja pääsi laukomaan. Punamustien maalia vartioinut Henriikka Mäkelä venyi kuitenkin hyvään torjuntaan.

Pienten käynnistymisvaikeuksien jälkeen PK-35 Vantaa sai pelinsä toimimaan paremmin ja otti hyvän otteen pelistä. Punamustien maalintekopaikat jäivät kuitenkin avausjaksolla vähiin. Mäkelä sen sijaan joutui venymään vielä toistamiseen ja torjui näyttävästi Feudjion yläkulmaan suuntautuneen laukauksen.

Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin vielä ennen taukoa. Roosa Bröijer antoi 39. peliminuutilla hyvän pystysyötön Sanna Saariselle, joka laukoi pallon rangaistusalueen rajan tuntumasta etukulmaan. Aivan avausjakson lopussa myös Netta Kosolle avautui hyvä laukaisupaikka, mutta veto painui maalin katolle. Tauolle lähdettiin siis vieraiden 0-1-johdossa.

PK-35 Vantaa tuplasi johtonsa pian tauon jälkeen. Pallo päätyi Bröijerin laukauksen jälkeen Roosa Toivaselle, joka eteni rangaistusalueella ja laukoi lopulta pelivälineen voimalla maaliin. Åland United sen sijaan ei onnistunut hyödyntämään maalintekopaikkojaan, sillä Julia Tunturi laukoi rangaistusalueen rajalta suoraan Mäkelän käsiin.

Tunnin pelin jälkeen Punamustilla oli hyvä tilaisuus ratkaista ottelu, kun Eveliina Parikka karkasi nopeaan vastahyökkäykseen. Parikka tarjoili pallon maalin edustalle, mutta Ashley Riefner laukoi läheltä ohi maalin. Toisessa päässä Raissa Feudjio pääsi puskemaan voimalla, mutta pallo painui niukasti ohi maalin. Cynthia Uwak sen sijaan laukoi vahvan rynnistyksensä päätteeksi maalin yli.

Ottelun viimeisillä minuuteilla Parikka vapautti Riefnerin läpiajoon. Yhdysvaltalaispelaaja pääsi kiertämään maalivahdin, mutta yritti syöttää vielä takaisin Parikalle. United-vahti Mikkonen ehti kuitenkin katkaisemaan syöttöyrityksen. Tilanne jäi lopulta ottelun viimeiseksi maalintekopaikaksi, joten pisteet matkasivat PK-35 Vantaan mukana mantereen puolelle.

Hyvä suoritus rankan viikon päätteeksi

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan vierasvoiton avain oli se, että joukkue uskalsi jatkaa omaa pelaamistaan myös paineen alla.

– Tiesimme Åland Unitedin tulevan pelin alussa kovaa. Pystyimme kuitenkin pienellä riskilläkin pelaamaan omaa peliämme. Tarkoituksena oli murtaa vastustajan prässi ilman liian pitkiä palloja ja saada sen myötä Åland United juoksemaan. Onnistuimme siinä varsin hyvin. Vastustaja sai toki muutaman maalipaikan, mutta ne maalivahtimme hoiti hyvin, Väisänen sanoi.

– Avausjaksolla saimme hiljalleen omaa pallonhallintapeliämme käyntiin. Alku oli vaikea, mutta peli selkeytyi, kun Åland United ei pystynyt enää prässäämään yhtä kovaa. Se johtui meidän pelaamisestamme ja kyvystämme liikuttaa heidän pelaajiaan. Maalipaikkoja ei ollut kovin montaa, mutta Sanna Saarinen teki Roosa Bröijerin loistavasta syötöstä tärkeän maalin. Åland United oli pakkovoiton edessä, joten se oli meille äärettömän tärkeä maali ja heille kova isku.

PK-35 Vantaa luotti omaan pallonhallintapeliinsä myös jälkimmäisellä puoliajalla. Myös Åland United pääsi ajoittain pitämään palloa vieraiden päädyssä, mutta se avasi Punamustille hyviä tilaisuuksia vastahyökkäyksiin.

– Toisella jaksolla jatkoimme hyvin pallonhallintaamme. Osittain pidimme palloa omalla puoliskollamme, mutta saimme sen myötä juoksutettua vastustajan hyökkääjiä. Jossain vaiheessa Åland United painoi hyvin päälle ja piti palloa meidän kenttäpuoliskollamme, mutta se loi tilaa heidän linjansa taakse. Sen myötä saimme hyviä paikkoja.

Väisänen muistutti, että joukkueella oli takana raskas viikko. Suomen Cupin välierä TPS:ää vastaan venyi rangaistuspotkukilpailuun asti ja lisäksi osa pelaajista on kärsinyt pienistä vammoista tai flunssasta. Punamustien nuorista pelaajista Ronja Ikonen ja Selina Mustajoki saivat Ahvenanmaalla arvokkaita minuutteja ja esiintyivät edukseen.

– Meillä oli alla rankka TPS-peli ja lisäksi loukkaantumisia, pieniä vammoja ja flunssaa. Siihen nähden hoidimme pelin hyvin, Väisänen totesi.

– Ronja Ikonen oli ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ja hoiti tehtävänsä kunnialla. Lisäksi Selina Mustajoki nousi avaukseen pikakomennuksella Elina Salmen loukkaantumisen myötä. Selina pelasi oivan ottelun ja pystyi hyvin tappelemaan vastustajan hyökkääjiä vastaan.

Maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen sen sijaan kiitteli Henriikka Mäkelän esitystä tolppien välissä.

– ”Hemppa” teki taas pari ihan loistavaa torjuntaa. Etenkin ylänurkasta haettu pallo oli sellainen ”gamesaver”. Missään vaiheessa ei oikeastan ollut mitään hätää. Nollapeli ja virheetön peli, joten taas saa olla ylpeä maalivahdeistamme. On hienoa, että joukkueessa on kaksi tuollaista huippumaalivahti, Puttonen kehui.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat viikon päästä lauantaina 13.8. Silloin pelataan Vantaan paikallisottelu, kun PK-35 Vantaa matkustaa itään Tikkurilan Palloseuran vieraaksi.

Åland United – PK-35 Vantaa 0-2 (0-1)

”Pystyimme pienellä riskilläkin pelaamaan omaa peliämme.”

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen
6 Mimmi Nurmela
9 Netta Koso
12 Henriikka Mäkelä
13 Sanna Saarinen
16 Selina Mustajoki
19 Ronja Ikonen (56´ Eveliina Parikka)
21 Tia-Maria Jaakonsaari
25 Ashley Riefner
26 Roosa Toivanen
28 Roosa Bröijer (81´ Ella Hopponen)

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen
8 Vilma Väisänen
11 Eveliina Parikka
14 Elina Salmi
18 Ella Hopponen

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot