UUTISET

Naiset vierailevat huomenna Ahvenmaalla

5.8.2016

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat huomenna Ahvenmaalla. PK-35 Vantaa astuu aamulla laivaan ja matkustaa Åland Unitedin vieraaksi Maarianhaminaan. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 6.8. klo 16.30 Wiklof Holding Arenalla.

Vahvaa kautta pelaava PK-35 Vantaa johtaa Naisten Liigaa yhdentoista pisteen erolla lähimpään uhkaajaansa nähden. Vain kaksi pistemenetystä kärsinyt joukkue on jo varmistanut runkosarjan voiton. Lisäksi PK-35 Vantaa on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja päästänyt niitä vähiten.

Kahdessa viime ottelussaan PK-35 Vantaa on joutunut tiukille, mutta joukkue onnistui kääntämään molemmat koitokset edukseen. HJK kaatui sarjapelissä lukemin 3-2 ja Suomen Cupin välierä TPS:n vieraana ratkesi Punamustien eduksi rangaistuspotkukilpailussa.

Suurin odotuksin kauteen lähtenyt Åland United on sarjassa vasta seitsemäntenä, kun runkosarja lähestyy loppuaan. Vain maaliero erottaa saarelaiset yläloppusarjaan oikeuttavasta sijoituksesta, mutta kuuden parhaan joukkoon pääsemisestä käydään viimeisillä runkosarjakierroksilla vielä tiukkaa taistelua. Edellisessä ottelusaan maarianhaminalaiset ottivat tärkeän 0-5-vierasvoiton porilaisesta NiceFutiksesta.

Åland Unitedin kotietu Wiklöf Holding Arenalla ei ole ollut kovin vahva, sillä joukkue on hävinnyt viidestä kotinurmella pelatusta kolme. Kotivoittoihin Åland United on yltänyt NiceFutista ja HJK:ta vastaan. PK-35 Vantaa sen sijaan on voittanut viisi seitsemästä vierasottelustaan.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo toukokuun puolivälissä Myyrmäessä. Tuolloin PK-35 Vantaa kaatoi saarelaiset selvin 7-0-lukemin. Punamustista maalinteossa onnistuivat hattutempun tehtaillut Hanne Ojanperä, kahdesti osunut Sanni Franssi sekä Sanna Saarinen ja Tia-Maria Jaakonsaari.

Punamustien paras maalintekijä on ollut Naisten Liigan maalipörssiä selvällä erolla johtava Franssi. Taustatukea hän on saanut etenkin 12 maalia iskeneeltä Ojanperältä ja yhdeksän kertaa osuneelta Saariselta. Åland Unitedin tehokkain pelaaja on ollut seitsemästi osunut Isabella Mattsson. Raissa Feudjio Tchuanyo on tehnyt viisi maalia.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta on huomenna sivussa varmuudella ainakin sormileikkauksestaan toipuva Ojanperä. Lisäksi muutama pelaaja on kärsinyt flunssasta, mutta he lähtevät mukaan Ahvenmaalle. Viime otteluista sivussa ollut Eveliina Parikka sen sijaan palaa jälleen kokoonpanoon.

Punamustat saarelle iskukykyisellä ryhmällä

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan huominen ottelu on kotijoukkueelle erittäin tärkeä. Åland United kaipaa kipeästi sarjapisteitä selvittääkseen tiensä yläloppusarjaan. Väisänen uskoo saarelaisten tulevan peliin todella motivoituneina.

– Åland Unitedille huominen peli on todella tärkeä, sillä moni kärkipään joukkue saa todennäköisesti tältä kierrokselta pisteitä. Pelistä tulee varmasti tiukkaa taistelua. Vastassa on hyvä joukkue ja he saavat varmaan kotiyleisöltä hyvää kannustusta, Väisänen ennakoi.

– Kyseessä on hyvin kansainvälinen joukkue, joka pystyy parhaimmillaan pelaamaan hienoa jalkapalloa. Heidän pelitapansa on hieman erilainen kuin muilla liigajoukkueilla, joten siihen pitää varautua.

Väisäsen mukaan ahvenanmaalaiset ovat parantaneet peliään kauden edetessä. Hän muistuttaa, että Åland Unitedilla on riveissään laadukkaita pelaajia.

– He ovat koko ajan pikkuisen parantaneet peliään. Heillä on todella vaarallisia pelaajia, joista tämän hetken ykkösnimi on Feudjio Tchuanyo. Lisäksi Cynthia Uwak ja Julia Tunturi ovat hiljalleen kuntoutuneet. Uwak pelasi jo viime pelissä paljon, joten huomenna hän on ehkä jo avauksessa.

– Heidän maalivahtitilanteestaan ei ole tietoa. Mielenkiintoista nähdä, pelaako uusi maalivahti jo, Väisänen sanoi viitaten Pallokissoista saarelle lainattuun Marjukka Mikkoseen.

PK-35 Vantaa pelasi tiistaina raskaan Suomen Cupin välierän TPS:n vieraana. Väisäsen mukaan on tärkeää, että joukkue palautuu rangaistuspotkukilpailuun asti venyneestä pelistä kunnolla.

– Se oli monelle todella rankka peli. Lisäksi joukkueessa on ollut vähän flunssakierrettä. Uskon kuitenkin, että pääsemme ihan iskukykyisellä ryhmällä liikkeelle lauantaina.

– Tänään harjoittelemme kevyesti ja huomenna lähdemme aikaisin Turun kautta Ahvenanmaalle. Laivalla pidämme vielä palaverin ja syömme lounaan ennen peliä, Väisänen kertoi.

Maarianhaminassa pelataan nurmella, joten myös alustan vaihtuminen pitää Väisäsen mukaan ottaa huomioon.

– On tärkeää, että pääsemme nopeasti sinuiksi nurmen kanssa. Syöttöjen kovuudet pitää saada oikeiksi myös muuttuneella alustalla. Lisäksi meidän pitää olla alussa varautuneita siihen, että vastustaja tulee kovaa. Siinä olemme uskoakseni menneet eteenpäin.

Åland United – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina 6.8. klo 16.30 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä HuuhkajaTV:n välityksellä.

Veikkaamalla ottelun lopputulosta ja pelaamalla muita Veikkauksen pelejä tämän linkin kautta tuet samalla PK-35 Vantaan toimintaa. Siirry Veikkauksen sivuille.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot