UUTISET

Miehet kohtaavat huomenna PS Kemin vieraissa

5.8.2016

PK-35 Vantaa kohtaa huomenna Veikkausliigan toisen sarjanousijan, kun vastaan asettuu PS Kemi. Viime kauden tiukan nousutaistelun myötä kyseessä on Punamustille erittäin tuttu vastustaja. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 6.8. klo 14.00 Kemin Sauvosaaressa.

Punamustien sarjakausi on ollut poikkeuksellisen vaiherikas ja haastava. 19 ottelukierroksen jälkeen PK-35 Vantaa majailee sarjassa viimeisenä 14 pistettä keränneenä. Pykälää korkeammalla oleva HIFK on kuitenkin Punamustien edellä vain maalieronsa turvin.

Viimeisellä suoran säilyjän paikalla oleva FC Inter sen sijaan on kerännyt kaksi pistettä enemmän, joten PK-35 Vantaa on yhä hyvällä iskuetäisyydellä kovimpiin kilpailijoihinsa nähden. Tiistaina PK-35 Vantaa katkaisi tappioputkensa 1-1-tasapelillä Ilvestä vastaan.

PK-35 Vantaa ei ole arkaillut vieraissa, sillä joukkue on kerännyt pisteitä koti- ja vieraspeleistään samaan tahtiin. Sarjakauden kolmesta voitostaan PK-35 Vantaa on kuitenkin ottanut kaksi vieraskentillä. KuPS kaatui huhtikuussa Savossa lukemin 2-3 ja HIFK kesäkuussa Töölössä maalein 1-2.

Kemiläisten sarjakausi alkoi mallikkaasti ja joukkue keikkui pitkään tiukasti mitalisijojen tuntumassa. Kauden edetessä sarjanousijan pistetahti on kuitenkin notkahtanut. PS Kemi on voittanut viimeksi kesäkuun puolivälissä. Huomiseen otteluun lähdettäessä 22 pistettä keränneiden merilappilaisten sarjasijoitus on kahdeksas.

PS Kemi aloitti sarjakauden kotiottelunsa Sauvosaaren stadionremontin vuoksi evakossa Oulussa ja Rovaniemellä. Vierailut onnistuivat hyvin, sillä PS Kemi saalisti neljästä evakkopelistään kaksi voittoa. Pisteitä kertyi kuitenkin lopulta peräti yhdeksän, sillä sarja-avauksessa kärsitty tappio korjattiin kemiläisten voitoksi SJK:n peluutettua ottelussa pelioikeudettomia pelaajia.

Takaisin Sauvosaareen päästyään PS Kemi on onnistunut voittamaan neljässä pelissään ainoastaan FC Lahden. Lisäksi merilappilaiset pelasivat edellisessä kotiottelussaan maalittoman tasapelin Vaasan Palloseuraa vastaan.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tällä kaudella. Toukokuussa Myyrmäessä päädyttiin 2-2-tasapeliin värikkäiden vaiheiden jälkeen. PK-35 Vantaa johti kahden ulosajon värittämää ottelua jo lukemin 2-0, mutta kemiläisten kapteeni Billy Ions nosti vierailijat vielä tasoihin.

Njazi Kuqin siirryttyä FC Interiin Punamustien paras maalintekijä on neljästi osunut Aleksi Ristola. PS Kemin riveissä verkkoa on heilutellut ahkerimmin kuusi maalia viimeistellyt Ions.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on Kemiin lähdettäessä haastava. Jo ennestään kapeasta pelaajaryhmästä sivuun jäävät vammoista kärsivät Nosh A Lody ja Bob Diasonama. Myös Altin Ademaj jää etelään pelatakseen huomenna A-poikien pelissä.

”Meidän pitää jatkaa siitä, mihin jäimme”

Punamustien päävalmentajan Pasi Pihamaan mukaan tiistaina tasapeli Ilvestä vastaan oli hyvä osoitus joukkueen taistelutahdosta. Samalla hän kuitenkin muistutti, että työntekoa pitää jatkaa samalla asenteella.

– Tappioputken katkaiseminen ihan hyvällä esityksellä lämmitti tietysti mieltä. Pelaajien sitoutuminen joukkueen eteen oli hyvällä tasolla. Kemissä meidän pitää jatkaa siitä, mihin jäimme. Lisäksi meidän pitää vielä terävöittää pieniä asioita. Emme saa päästää niin helppoa maalia kuin Ilvestä vastaan, Pihamaa totesi.

PS Kemi on PK-35 Vantaan pelaajistolle tuttu joukkue jo viime kauden nousutaistelusta. Lisäksi joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tänä vuonna. Penkin päässä seisovalle Pihamaalle PS Kemi on kuitenkin uudempi tuttavuus.

– Joukkueet ovat pelanneet monta kertaa vastakkain. PS Kemi on varmasti pelaajille tutumpi vastustaja kuin minulle – mutta enhän minä edes pelaa, Pihamaa nauroi.

– Heillä on kuitenkin myös muutama uusi pelaaja. Saa nähdä, pelaavatko he jo ja millaisia he ovat. Kemi ei missään nimessä ole helppo paikka millekään joukkueelle. Siellä ovat kylähullut huutamassa ja kannustamassa.

Pihamaan mukaan merilappilaiset ovat viime peleissä luottaneet korkeaan ja aggressiiviseen prässiin.

– He ovat viime peleissä prässänneet kovaa ja korkealta monen pelaajan voimin. Se meidän pitää ottaa huomioon. Emme voi ottaa riskejä, vaan meidän pitää suoraviivaistaa pelaamistamme tarvittaessa.

Loukkaantuneiden pelaajien lisäksi myös Ademaj jää sivuun. Pihamaan mukaan hänelle haetaan pitkän pelitauon jälkeen tietoisesti pelituntumaa ensin A-poikien riveissä.

– Altin hakee nyt peliaikaa A-junnujen pelistä. Tulevissa peleissä hänelle on varmasti luvassa vastuuta, joten hänen on oltava silloin valmis, Pihamaa sanoi.

PS Kemi – PK-35 Vantaa pelataan huomenna lauantaina 6.8. klo 14.00 Kemin Sauvosaaressa

Veikkaamalla ottelun lopputulosta ja pelaamalla muita Veikkauksen pelejä tämän linkin kautta tuet samalla PK-35 Vantaan toimintaa. Siirry Veikkauksen sivuille.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot