UUTISET

PK-35 Vantaa isännöi huomenna Ilvestä

1.8.2016

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat huomenna, kun Tampereen Ilves vierailee Myyrmäessä. PK-35 Vantaa taistelee sarjapaikastaan, joten joukkue kaipaa kipeästi  sarjapisteitä. Ottelu pelataan huomenna tiistaina 2.8. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Kun Veikkausliigan runkosarjaa on pelattu hieman yli puolet, PK-35 Vantaa on sarjassa viimeisellä sijalla. Piste-eroa suoran säilyjän paikalla olevaan FC Interiin on kuitenkin vain kolme pistettä. Putoamiskarsintaan johtavalla sijalla oleva HIFK on kerännyt pisteen Punamustia enemmän.

PK-35 Vantaa on on kauden mittaan parantanut kotiotteitaan, sillä ennen heinäkuista IFK Mariehamn –tappiota Punamustilla oli alla kolme tappiotonta kotipeliä. Voittoa joukkue on päässyt juhlimaan kotikentällään vain kerran. FC Inter kaatui toukokuussa Myyrmäessä lukemin 3-1.

Ilves pelaa hyvää kautta, sillä tupsukorvat ovat tiistain otteluun lähdettäessä sarjassa kuudentena. Kaksi pistettä kärkikolmikkoa vähemmän pelanneella Ilveksellä on mitalisijoilla matkaa viisi pistettä. Edellisessä ottelussaan Ilves pelasi kotonaan PS Kemin kanssa 1-1-tasapelin.

Tamperelaisten puolustus on ollut pitävä, sillä Ilves on päästänyt sarjan kärkikolmikkoon mahtuvien IFK Mariehamnin ja VPS:n jälkeen vähiten maaleja. Kotikentällään Ilves on ollut vahva, mutta vieraissa se on venynyt pisteille vain joka kolmannessa ottelussa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi toukokuussa Ilveksen 2-0-kotivoittoon. Tuolloin tamperelaisten maaleista vastasivat Tuure Siira ja Mikael Soisalo.

Punamustien tehokkain maalintekijä on ollut kahdeksalla osumallaan maalipörssin kakkossijaa jakava Njazi Kuqi. Aleksi Ristola on osunut neljästi. Ilveksen ykköstykki on ollut viisi maalia iskenyt Emile Tendeng.

PK-35 Vantaa saa huomenna kokoonpanoonsa takaisin kaivatun avun, kun joukkueen kapteeni Kim Raimi palaa jälleen tositoimiin. Lisäksi sivussa olleet Marcus Heimonen ja Kevin Mombilo ovat jälleen käytettävissä. Masar Ömerin ja Nosh A Lodyn pelaamisesta sen sijaan tehdään päätöksiä vasta pelipäivänä.

Punamustat uudessa komennossa

Shefki Kuqi jätti päävalmentajan paikkansa viime viikolla, joten PK-35 Vantaa lähtee huomiseen otteluun uudessa komennossa. Päävalmentajaksi noussut Pasi Pihamaa ehti olla joukkueen apuvalmentajana kaksi kuukautta, joten valmentaja ja pelaajat tuntevat toisensa jo hyvin.

– Lähtökohdat ovat varmasti jollain tavalla erilaiset, mutta toisaalta tilanne ei ole kauheasti muuttunut pelaajien suhteen. Pelaamme hyvin pitkälti samoilla pelaajilla kuin edellisen valmentajan alaisuudessa. Näin lyhyessä ajassa ei muutenkaan pysty tekemään kovin isoja muutoksia.

– Ei asioita ole aiemminkaan huonosti tehty, mutta joihinkin asioihin tarvitaan pientä viilaamista. Tärkeintä on, että keskitymme omaan pelaamiseen ja oman juttumme kehittämiseen. Tuloksia tulee sitten, kun ansaitsemme niitä, Pihamaa totesi.

Pihamaan mukaan Punamustien tilanne on haastava, sillä joukkueen pelaajarinki on pieni. Lisäksi loukkaantumiset ovat harventaneet koukkueen rivejä, mutta tiistain ottelun alla tilanne alkaa olla jo hieman parempi.

– Lähtökohdat ovat tietysti kokonaisuudessaan todella haastavat. Tarvitsemme nopeasti lisää pelaajia, jotta saamme lisää kilpailua joukkueeseen ja pystymme viemään tiiviin ohjelman läpi. Lisäksi tietysti toivon, että saisimme hiljalleen loukkaantuneita pelaajia pelikuntoon. Meillä on pieni ryhmä, joten kaikki pelaajat ovat tärkeitä, Pihamaa sanoi.

PK-35 Vantaa lähtee otteluun peräti neljän ottelun tappioputkessa, joten huomenna joukkueella on kova halu palata jälleen pistekantaan. Pihamaan mukaan huomisessa ottelussa ei vielä ratkaista mitään, mutta hyvä tulos olisi Punamustille henkisesti tärkeä.

– Olemme nyt hävinneet neljä peliä putkeen, vaikka olemme pelanneet ihan hyvin. Huomenna voimme vaikka pelata huonosti, kunhan vältämme tappion. Se antaisi taas lisää uskoa siihen, että on kaikki on yhä mahdollista. Pitää kuitenkin muistaa, että Ilves on hyvä joukkue, jolla on oma toimiva pelitapansa.

– Haluamme katkaista tappioputkemme ja lähdemme tietysti pelistä voittoa, sillä etenkään kotikentällämme ememe lähde nöyristelemään ketään vastaan. Keskitymme pieniin asioihin pelin sisällä. Harjoittelu on ollut ihan hyvää, joten toivottavasti pystymme ehjään pelisuoritukseen.

PK-35 Vantaa – Ilves pelataan huomenna tiistaina 2.8. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Ilves-ottelussa vietetään 35-päivää, joten kaikki liput myydään viidellä eurolla. Ottelulippuja voi hankkia ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Veikkaamalla ottelun lopputulosta ja pelaamalla muita Veikkauksen pelejä tämän linkin kautta tuet samalla PK-35 Vantaan toimintaa. Siirry Veikkauksen sivuille.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot