Vilma Väisänen

Naiset kohtaavat huomenna paikallisottelussa HJK:n

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat lauantaina pääkaupunkiseudun paikallisottelulla. Silloin PK-35 Vantaa saa vieraakseen Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 30.7. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaan naiset pelaavat vahvaa sarjakautta, sillä joukkue johtaa Naisten Liigaa 11 pisteen erolla lähimpään uhkaajaansa nähden. Vain kaksi pistemenetystä kärsineiden Punamustien peli on toiminut molempiin suuntiin, sillä joukkue on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja päästänyt vähiten. Viime viikonloppuna PK-35 Vantaa kaatoi ONS:n lukemin 3-0 Sanni Franssin, Ashley Riefnerin ja Roosa Toivasen osumilla.

HJK sen sijaan on sarjassa kuudentena 14 pistettä Punamustia vähemmän keränneenä. Mitalisijoille on matkaa ainoastaan kolme pistettä, mutta edes helsinkiläisten yläloppusarjapaikka ei siitä huolimatta ole vielä varma. Viimeisellä alaloppusarjaan johtavalla sijalla majaileva Åland United hengittää HJK:n niskaan ainoastaan kolmen pisteen päässä. Edellisessä ottelussaan HJK kärsi 2-1-tappion juuri Åland Unitedin vieraana.

HJK on pärjännyt vierasotteluissaan hyvin, sillä joukkue on kerännyt reissupeleistään pisteen enemmän kuin kotiotteluistaan. Vierasvoittoja HJK on saalistanut tällä kaudella neljä. PK-35 Vantaa sen sijaan on voittanut kaikki seitsemän kotiotteluaan päästämättä maaliakaan.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti. Huhtikuussa Suomen Cupissa nähtiin tapahtumarikas kohtaaminen, kun HJK karkasi nopeasti jo 3-0-johtoon, mutta PK-35 Vantaa nousi tasoihin ja jatko-ottelussa lopulta 3-5-voittoon. Joukkueiden toukokuinen liigakohtaaminen päättyi Töölössä maalittomaan tasapeliin.

Punamustien paras maalintekijä on ollut 19 osumallaan Naisten Liigan maalipörssiä johtava Sanni Franssi. 12 maalia viimeistellyt Hanne Ojanperä on maalipörssissä jaetulla toisella sijalla. Samaan maalimäärään on yltänyt myös HJK:n ykköstykki Kaisa Collin. Helsinkiläisten Tia Hälinen on osunut viidesti.

PK-35 Vantaan kokoonpanosta ovat huomenna sivussa sormileikkauksesta toipuva Ojanperä sekä matkoilla oleva Eveliina Parikka. Poissaolijoiden vastapainoksi kapteeni Sanna Saarinen ja Netta Koso palaavat sairastelujensa jälkeen kokoonpanoon.

”Paikallisotteluissa aina oma latauksensa”

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan paikallisotteluissa on aina pientä ylimääräistä jännitystä. Myös joukkueiden cup-kohtaaminen ja toukokuun tasainen liigapeli ovat edelleen tuoreessa muistissa.

– HJK on tämän sarjan vastustajista kenties se, joka sytyttää pelaajia eniten. Viimeksi HJK sai meiltä pisteen edellisessä paikalliskamppailussa ja aiheutti meille kauden ensimmäisen pistemenetyksemme. Siinäkin mielessä pelissä on omanlaisensa lataus, Väisänen totesi.

– HJK:lle pisteet olisivat yläloppusarjapaikan kannalta äärettömän tärkeitä. Uskon sen näkyvän heidän pelaamisessaan. Me sen sijaan lähdemme voittamaan jokaista peliä ja pyrimme pitämään etumatkamme mahdollisimman suurena, sillä meillä on paljon pelejä tulossa.

Väisäsen mukaan Punamustien pitää olla tarkkana etenkin helsinkiläisten hyökkäyspään yksilöiden kanssa. Samalla hän korosti, että PK-35 Vantaan on parannettava omaa pelaamistaan viime viikonlopun ONS-pelistä.

– HJK on hyökkäysorientoitunut joukkue. Heillä on hyvä yläkerta, jonka kanssa meidän pitää olla tarkkana. Yritämme löytää tilaa heidän ensimmäisen prässilinjansa takaa. Jos pääsemme siitä ohi, uskon meidän pystyvän jatkamaan pallonhallintaamme. Meidän on kuitenkin kyettävä nostamaan pallonhallintamme tasoa edelliseen peliin nähden.

Väisänen ei usko HJK:n tekevän kokoonpanoonsa suuria muutoksia edellisiin otteluihin nähden.

– Anniina Sankoh ja Essi Sainio eivät oletettavasti pelaa. He ovat HJK:lle menetyksiä. Lisäksi Vera Varis lähti takaisin Yhdysvaltoihin, mutta heidän nuori maalivahtinsa on pelannut hyviä pelejä. Muuten HJK:n kokoonpano pysynee aikalailla samana, jolla he pelasivat ihan hyvin TPS:ää ja Åland Unitedia vastaan.

– HJK:lla on nyt uusi päävalmentaja ja sen myötä uudet kuviot. Siinä mielessä asetelma on hieman muuttunut. On mielenkiintoista nähdä, miten se vaikuttaa joukkueen tekemiseen. Odotan heidän lähtevän peliin kovalla prässillä, Väisänen ennakoi.

PK-35 Vantaa – HJK pelataan huomenna lauantaina 30.7. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi ostaa edullisesti ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.