PK 35 Vantaa – TPS, 4 0, Naisten Liiga, 16.4.2016 27

Punamustille 3-0-voitto rutiinisuorituksella

PK-35 Vantaa otti lauantai-iltapäivänä 3-0-kotivoiton oululaista ONS:ää vastaan ja vankisti asemaansa Naisten Liigan piikkipaikalla. Yhä yläloppusarjapaikasta pelaava nousijajoukkue ONS tarjosi Punamustille hyvän vastuksen, mutta kotijoukkueen rutiinisuoritus riitti lopulta kolmeen sarjapisteeseen.

Kotijoukkueelle avautui heti ottelun alkuhetkillä kaksi hyvää maalintekopaikkaa. Roosa Bröijer oli vahvasti mukana molemmissa tilanteissa. Ensin Bröijer tarjoili hyvän keskityksen, mutta Ashley Riefner laukoi poikittaissyötöstä yli maalin. Hetkeä myöhemmin Bröijer tarjoili näyttävän läpisyötön Sanni Franssille, joka pääsi nokikkain ONS-maalivahti Yanru Zhangin kanssa. Kiinalaismaalivahti onnistui kuitenkin torjumaan Franssin viimeistely-yrityksen.

Ottelun avausosuma nähtiin lopulta 20. peliminuutilla. Punamustien yhdysvaltalaispelaaja Riefner ohitti kaksi pelaajaa ja pääsi etenemään oikealta laidalta rangaistusalueelle. Riefnerillä sijoitti pallon vasemmalla jalallaan takatolpan kautta maaliin ja vei Punamustat 1-0-johtoon.

PK-35 Vantaa lisäsi johtoaan, kun peliä oli takana puoli tuntia. Hanne Ojanperä pelasi itsensä vapaaksi vasemmalla laidalla ja tarjoili hyvän keskityksen maalille. Keskitys tavoitti maalin edustalta Sanni Franssin, jolla oli helppo työ siirtää pallo lähietäisyydeltä tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Vierasjoukkue ONS pelasi tappiosta huolimatta kelpo ottelun ja onnistui vaikeuttamaan Punamustien pelaamista. Oululaisilla oli Franssin maalin jälkeen hyvä tilaisuus kaventaa kotijoukkueen johtoa, mutta kevyeksi jäänyt laukaus lipui maalin ohi. Tauolle lähdettiin siis PK-35 Vantaan 2-0-johtolukemissa.

Toisella jaksolla ONS jatkoi hyvää taisteluaan ja kävi todella lähellä maalintekoa. Oululaispelaaja oli ryntäämässä maalinedustalla irtopalloon, mutta Tiia Peltonen ehti viime hetkillä purkamaan pallon pois vaara-alueelta. Hetkeä myöhemmin vierasjoukkueen pelaaja pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta pusku painui maalin yli.

Oululaisilla oli toisella jaksolla vahva vaihe, mutta PK-35 Vantaa katkaisi sen iskemällä iltapäivän kolmannen maalinsa. Roosa Toivanen sai pallon rangaistusalueen rajalla ja pääsi laukomaan yhden sarjakauden näyttävimmistä osumista. Toivasen oikean jalan laukaus upposi tolpan kautta aivan etuyläkulmaan.

Ottelun lisäajalla ONS:lle avautui vielä lisäajalla läpiajosta hyvä maalintekopaikka, mutta viimeistely-yritys painui maalin ohi. Ottelu päättyi lukemiin 3-0, joten Punamustien kotiotteluiden nollapeliputki venyi jo seitsemään otteluun. Kierroksen muiden tulosten myötä PK-35 Vantaa venytti samalla sarjajohtonsa yhteentoista pisteeseen. Lauantaina riitti ilon aiheita, sillä Punamustien nuori hyökkääjä Ronja Ikonen pääsi tunnin pelin jälkeen kentälle ja teki samalla ensiesiintymisensä Naisten Liigassa.

Oululaiset tarjosivat hyvän vastuksen

PK-35 Vantaan päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan kotijoukkue pystyi etenkin toisella jaksolla pitämään palloa syvällä vastustajan kenttäpuoliskolla. Vaikka vastustaja puolusti tiiviisti, PK-35 Vantaa pystyi luomaan riittävästi maalintekopaikkoja ja onnistui myös hyödyntämään niitä.

– Avausjaksolla olimme selvästi alempana, mutta toisella jaksolla pääsimme kierrättämään palloa tosi korkealla. Vaikka he puolustivat tiiviisti, he joutuivat usein tippumaan tosi alas. Laidoille jäi hyvin tilaa, jota pääsimme myös käyttämään. Pienellä huolellisuudella olisimme voineet tehdä pari maalia enemmän, Väisänen tuumi.

Pasi Jaakonsaari jakoi kunniaa vastustajalle, joka kykeni selvistä loppulukemista huolimatta tarjoamaan Punamustille kelpo vastuksen.

– ONS puolusti hyvin kurinalaisesti – tähän mennessä kohtaamistamme vastustajista kaikista kurinalaisimmin. Heidän pakkansa oli hyvin tiivis, mikä kieltämättä toi meille vähän vaikeuksia päästä eteenpäin. Tämä muistutti pelinä vähän Pallokissat-ottelua, mutta mielestäni ONS piti pakkansa vielä paremmin tiiviinä.

– Ajoittain aloimme kuitenkin oikoa vähän liikaa. Meidän pitää olla maltillisempia ja löytää ne keinot päästä läpi. Silloin myös vastustajan puolustajat joutuvat ajattelemaan enemmän, Jaakonsaari totesi.

Samalla Jaakonsaari kuitenkin korosti, että Punamustien kärsivällisyys riitti kuitenkin lauantai-iltapäivänä rutiininomaiseen 3-0-voittoon.

– Pelin tempo tietysti laskee aina vastustajan vetäytyessä ja pysyessä tiiviinä. Loimme kuitenkin kärsivällisellä pelaamisella riittävästi maalipaikkoja. Siinä mielessä tämäkin oli rutiinivoitto.

Väisänen sen sijaan muistutti, että laskeneesta temposta huolimatta pelaajille kertyy Punamustien pelitavassa runsaasti juoksukilometrejä.

– Vaikka peli näyttää välillä hitaalta, pallonhallintapelissämme tulee pitkiä juoksuja esimerkiksi laitalinkeille ja -puolustajille. Lisäksi osa ratkaisusyöttöyrityksistämme ei ollut tänään riittävän laadukkaita, mikä avasi vastustajalle vastahyökkäysmahdollisuuksia. Niiden myötä jouduimme juoksemaan myös alaspäin.

Flunssa-aalto verotti pelaajistoa

PK-35 Vantaan lähtökohdat otteluun eivät olleet aivan parhaat mahdolliset, sillä viikon aikana iskenyt flunssa-aalto oli harventanut joukkueen rivejä. Vaikka kaikki pelaajat eivät olleet vielä täydessä pelikunnossa, koko joukkue kykeni valmennuksen mukaan mallikkaaseen suoritukseen.

– Flunssa painoi vielä monella pelaajalla ja osa joutui pelaamaan vähän puolikuntoisina. Kun kentälle tulee uusia pelaajia, yhteispelin löytyminen vie aina vähän aikaa. Siinä mielessä tämä oli meiltä hyvä suoritus, Jaakonsaari totesi.

– Ella Hopponen oli ensimmäistä kertaa liigapelissä avauskokoonpanossa ja Ronja Ikonen teki liigadebyyttinsä. Saimme tänään monelle pelaajalle minuutteja, mikä on jatkoa ajatellen tärkeää, Väisänen sanoi.

Punamustien maalia vartioinut Velma Oikarinen pelasi lauantaina kauden kahdeksannen nollapelinsä. Oikarisen selän taakse ei ole tehnyt tämän kauden Naisten Liigassa vielä yhtään maalia. PK-35 Vantaan maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen oli syystäkin tyytyväinen suojattinsa esitykseen.

– Velma hoiti vastustajan harvat tilanteet rauhallisesti. Mitään paniikkia ei ollut, mutta ONS:lla oli muutama ihan vaarallinen tilanne, joissa Velma oli hyvin hereillä. Myös jalalla pelaaminen oli jälleen hyvää. Tämä oli jo kauden kahdeksas nollapeli, joten siihen pitää olla tyytyväinen..

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat viikon päästä lauantaina 30.7. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen Helsingin Jalkapalloklubin.

 

PK-35 Vantaa – ONS 3-0 (2-0)

”Loimme kärsivällisellä pelaamisella riittävästi maalipaikkoja. Siinä mielessä tämäkin oli rutiinivoitto.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

3 Tiia Peltonen

6 Mimmi Nurmela

7 Sanni Franssi

8 Vilma Väisänen (63´ Ronja Ikonen)

14 Elina Salmi (79´ Selina Mustajoki)

15 Hanne Ojanperä

18 Ella Hopponen (90´ Tia-Maria Jaakonsaari)

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

12 Henriikka Mäkelä

16 Selina Mustajoki

19 Ronja Ikonen

21 Tia-Maria Jaakonsaari

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com