UUTISET

PK-35 Vantaa isännöi huomenna IFK Mariehamnia

16.7.2016

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat jälleen huomenna. Silloin PK-35 Vantaa saa vieraita Ahvenmaalta, kun IFK Mariehamn saapuu kylään. Ottelu pelataan sunnuntaina 17.7. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa löysi ennen kesätaukoa hyvän pelivireen, mutta tauon jälkeen joukkue kärsi kaksi vierastappiota Pohjanmaalla. Keskiviikkona PK-35 Vantaa taipui Vaasassa lukemin 2-1. Kahdesta peräkkäisestä tappiosta huolimatta Punamustilla on vain kaksi pistettä matkaa putoamisviivan yläpuolella majailevaan FC Interiin, joka on pelannut yhden ottelun enemmän.

IFK Mariehamn sen sijaan pelaa vahvaa kautta. Kun Veikkausliigaa on pelattu lähes puolet, saarelaiset ovat sarjassa toisena. Ainoastaan maaliero pitää IFK Mariehamnin sarjakärki HJK:n takana. Joukkue on hyvässä iskussa, sillä se lähtee sunnuntain otteluun viiden ottelun tappiottomassa putkessa.

Ahvenmaalaiset ovat tehneet sarjassa Punamustien tavoin 19 maalia, mutta puolustussuuntaan IFK Mariehamn on ollut koko sarjan paras. Sen verkkoon on tehty sarjakauden aikana ainoastaan yhdeksän maalia.

Alkukauden kotiottelut olivat Punamustille tuskaisia, mutta nyt joukkue on pelannut Myyrmäessä kolme sarjaottelua putkeen ilman tappioita. IFK Mariehamn sen sijaan on ollut koko Veikkausliigan paras vierasjoukkue. Seitsemästä matkaottelustaan saarelaiset ovat voittaneet peräti viisi.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti. Liigacupissa PK-35 Vantaa kärsi Ahvenanmaalla helmikuussa selvänumeroisen 3-0-tappion. Myös toinen keskinäinen ottelu pelattiin IFK Mariehamnin kotikentällä. Toukokuinen liigakohtaaminen oli tasainen ja päättyi pistejakoon lukemin 0-0.

PK-35 Vantaan paras maalintekijä on ollut seitsemän maalia viimeistellyt Njazi Kuqi. Aleksi Ristola on osunut neljästi. IFK Mariehamnin tehokkain pelaaja Dever Orgill on tehnyt niin ikään seitsemän maalia. Taustatukea hän on saanut etenkin neljästi osuneelta Diego Assisilta.

Punamustien kokoonpanotilanne on sunnuntain ottelun alla haastava, sillä jo ennestään kapeasta pelaajaryhmästä puuttuu useita pelaajia. Joukkueen kapteeni Kim Raimi, Kosta Manev, Marcus Heimonen, Altin Ademaj, Jalmari Karvinen sekä Ahmed Said Ahmed joutuvat seuraamaan ottelua sivusta.

Pisteitä kaivataan kipeästi

Veikkausliigan sarjakausi saavuttaa puolivälinsä huomenna. Punamustien alkukausi on ollut haastava, mutta päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan joukkue uskoo edelleen mahdollisuuksiinsa. Samalla Kuqi myönsi, että PK-35 Vantaa kaipaa kipeästi sarjapisteitä.                                                                                                                    

– Pelillisesti alkukaudessamme on ollut paljon positiivisia asioita, mutta tulokset eivät ole olleet ihan sellaisia kuin olisimme toivoneet. Tämä on ollut rankkaa, mutta meidän pitää vain jaksaa uskoa omaan tekemiseemme, Kuqi totesi.

– Meillä oli hyvä ote ennen taukoa. Lisäksi Seinäjoelta ja Vaasasta meidän olisi pitänyt saada vähintään neljä pistettä, mutta jäimme lopulta tyhjin käsin. Vaikka pelit olisivat hyviä, tulokset ratkaisevat ja ne antavat joukkueelle uskoa.

Vaikka joukkue on pelannut Kuqin mukaan tuloksiaan paremmin, on Punamustien verkkoon tehty hänen mielestään Veikkausliigassa liikaa maaleja. Jatkossa joukkueen on kyettävä tilkitsemään oma alakertansa paremmin.

– Olemme olleet monessa pelissä jopa niskan päällä ja saaneet paljon maalipaikkoja, mutta emme ole pystyneet voittamaan. Olemme päästäneet liian helppoja maaleja. Veikkausliigassa sellaisiin virheisiin ei ole varaa.

Kuqi on mielissään siitä, että PK-35 Vantaa pääsee huomenna pelaamaan kuukauden tauon jälkeen Myyrmäessä. Samalla hän kuitenkin tiedostaa IFK Mariehamnin olevan vaarallinen vastustaja.

– Nyt pääsemme pitkästä aikaa pelaamaan kotikentällämme. Toisaalta IFK Mariehamn on ollut sarjan paras vierasjoukkue. Siitä ei missään nimessä tule helppoa peliä, mutta eihän Veikkausliigassa ole helppoja pelejä lainkaan, Kuqi tuumi.

Punamustilta puuttuu huomisesta ottelusta useita pelaajia, joten lähtökohdat eivät ole ihanteelliset. Kuqin mukaan joukkueen on osoitettava jälleen taistelutahtoaan.

– Meillä on todella pieni rinki, josta on nyt vielä tippunut pelaajia. Vaasassa meillä oli vain neljä vaihtopelaajaa ja huomenna tilanne lienee samanlainen. Meidän on nyt vain purtava hammasta ja unohdettava pienet kivut. Olen usein aika kriittinen, mutta minun on pakko nostaa hattua tavalle, jolla jätkät painavat duunia.

PK-35 Vantaa – IFK Mariehamn pelataan huomenna sunnuntaina 17.7. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

IFK Mariehamn –ottelun lippuja voi hankkia kesätarjouksena ennakkoon puoleen hintaan. Lippuautomaatin kautta ennakkoon ostetut liput maksavat aikuisille  10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Portilta ostettuina liput maksavat aikuisille 20 euroa ja alennusryhmäläisille 10 euroa. Alle 7-vuotiailla on otteluun vapaa pääsy.

Tarjoushintaisia ennakkolippuja voi hankkia osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot