UUTISET

Naiset vierailevat lauantaina Kuopiossa

15.7.2016

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat lauantaina vierasottelulla Kuopion Pallokissoja vastaan. Kyseessä on sarjan kärkipään kamppailu, sillä PK-35 Vantaa johtaa sarjaa ja kuopiolaiset ovat kolmantena. Ottelu pelataan lauantaina 16.7. klo 16.00 Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa.

PK-35 Vantaa johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla lähimpään uhkaajaansa, kun Naisten Liigan runkosarjaa on takana kaksi kolmannesta. Punamustien kausi on sujunut vahvasti duurissa, sillä joukkue on kokenut sarjapeleissä vain kaksi pistemenetystä. Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaa kaatoi porilaisen NiceFutiksen selvin lukemin 7-0.

Pallokissat sen sijaan on lauantain otteluun lähdettäessä sarjassa kolmantena kahdeksan pistettä sarjakärkeä perässä. Joukkue on kerännyt 23 pistettä seitsemällä voitolla ja kahdella tasapelillä. Edellisessä ottelussaan savolaiset hakivat 1-2-vierasvoiton sarjakakkosesta TPS:stä Olga Ahtiaisen lisäaikamaalin turvin.

Kotikentällään Pallokissat on hävinnyt vain sarja-avauksessaan HJK:ta vastaan, mutta sen jälkeen joukkueen verkkoon on tehty Savossa vain kaksi maalia. Pallokissojen puolustus on ollut pitävä, sillä kuopiolaiset ovat päästäneet Punamustien jälkeen vähiten maaleja sarjassa.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi huhtikuun lopussa PK-35 Vantaan selvänumeroiseen 6-0-kotivoittoon. Tuolloin maalitalkoita johti hattutempun viimeistellyt Sanni Franssi. Sanna Saarinen osui kahdesti ja Hanne Ojanperä kertaalleen.

Kuopiossa keskinäiset pelit ovat kuitenkin olleet todella tasaisia, sillä peräti neljä edellistä sarjakohtaamista on päättynyt pistejakoon. Lisäksi viime vuoden Suomen Cupissa PK-35 Vantaa eteni Kuopiossa jatkoon vasta rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Punamustien edellinen täysi pisteputki Savosta on kaudelta 2012.

Punamustien paras maalintekijä on ollut 16 osumallaan Naisten Liigan maalipörssiä johtava Franssi. Taustatukea hän on saanut etenkin 12 kertaa osuneelta Ojanperältä ja yhdeksän maalia tehneeltä Saariselta. Pallokissojen maalinteko on ollut vahvasti yhdeksän osumaa viimeistelleellä Signy Aarnan vastuulla, sillä hän on tehnyt kuopiolaisten maaleista lähes puolet.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on lauantain ottelun alla hyvä. Ainoastaan Tia-Maria Jaakonsaari on ottelusta varmuudella sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Kuopiossa tiukkoja pelejä

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan sarjan kärkipään joukkueiden keskinäinen kohtaaminen on molemmille tärkeä. Sarjaa on vielä paljon pelaamatta, mutta etenkin kärkijoukkueiden keskinäisissä otteluissa haetaan jo asetelmia syksyn ratkaisupeleihin.

– Molemmat joukkueet haluavat tietysti pelistä pisteet, sillä ne olisivat jatkon kannalta tärkeitä. Keskinäinen peli meitä vastaan on Pallokissoille erityisen tärkeä. Heidän on käytännössä pakko voittaa, jos he haluavat pysyä kärjen tahdissa mukana. Me sen sijaan haluamme pitää piste-eron muihin mahdollisimman suurena, Väisänen totesi.

Väisäsen mukaan on tärkeää, että joukkue osaa latautua oikein kahden hyvävireisen joukkueen kohtaamiseen. Lisämausteensa otteluun tuo myös Savon Sanomat Areenan uusittu keinonurmi.

– Pallokissoilla on alla hyvä voitto TPS:stä, joten molemmat joukkueet ovat hyvässä vireessä. Nyt pitää vain pystyä nollaamaan tiistain NiceFutis-peli ja suunnata kaikki energia seuraavaan peliin, Väisänen sanoi.

– Pääsemme samalla kokeilemaan Kuopion uutta alustaa. Toivottavasti se on entistä parempi ja pallon liikuttelu on sillä aiempaa helpompaa.

PK-35 Vantaa voitti keväällä Pallokissat Myyrmäessä maalein 6-0, mutta Väisänen muistuttaa, että aiemmat keskinäiset ottelut ovat olleet erittäin tasaisia. Hän ennakoi myös lauantain koitoksesta tiukkaa peliä.

– Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli ihan erilainen peli kuin Pallokissoja vastaan yleensä. Vaikka olemme pystyneet pitämään palloa Pallokissoja vastaan ihan hyvin, pelit ovat tavallisesti olleet numeroiden valossa tasaisia. Pääsääntöisesti ne ovat olleet kovia vääntöjä, joissa molemmilla on ollut suurinpiirtein saman verran maalipaikkoja, Väisänen muisteli aiempia kohtaamisia.

– Nyt on tärkeää, että pystymme vastaamaan Pallokissojen prässiin. Olemme käyneet sitä läpi vähän tarkemmin. Lisäksi on tietysti tärkeää, että pelin alussa ei tule mitään nukahduksia.

Pallokissat – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 16.7. klo 16.00 Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa.

 

Videolta voit katsoa Mimmi Nurmelan mietteet ennen lauantain vierasottelua.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot