UUTISET

Punamustille toinen tappio Pohjanmaalla

14.7.2016

PK-35 Vantaa kärsi kuuden päivän sisään toisen vierastappionsa Pohjanmaalla. Vieraat siirtyivät pian tauon jälkeen johtoon, mutta VPS onnistui kääntämään pelin edukseen viimeisen viidentoista minuutin aikana. Tällä kertaa erikoistilannemaalit koituivat Punamustien kohtaloksi.

Punamustien kokoonpanoon jouduttiin tekemään vielä viime metreillä muutos, kun joukkueen kapteeni Kim Raimi joutui jäämään ottelusta sivuun. Topparin tilalle avaukseen nousi hyökkääjä Masar Ömer, joten PK-35 Vantaa oli pakotettu tekemään muutoksia myös kenttäryhmityksen pelipaikkoihin.

Tasaisella avausjaksolla molemmila joukkueilla oli tilaisuutensa maalintekoon. Punamustien paras paikka avautui Njazi Kuqille, jonka laukaus painui kuitenkin niukasti takakulman ohi. Toisessa päässä VPS:n Andre Clennon pelattiin hyvällä seinäsyötöllä läpi, mutta vieraiden maalivahti Daniel Kollar venyi tärkeään torjuntaan. Tauolle lähdettiin kuitenkin maalittomissa tasalukemissa.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta pian tauon jälkeen, kun vierasjoukkue siirtyi johtoon 52. peliminuutilla. Aleksi Ristola pääsi nokikkain vastaan tulleen VPS-vahdin kanssa, mutta ei aivan ehtinyt tuikkaamaan palloa Evgeny Kobozevin ohi. irtopalloon ehti kuitenkin ensimmäisenä Ilari Äijälä, joka laukoi pallon varmasti verkon perukoille.

VPS nousi kuitenkin tasoihin 74. peliminuutilla. Koti- ja vierasjoukkueen pelaajat törmäsivät pahan harhasyötön jälkeen Punamustien rangaistusalueen rajalla. Erotuomari näytti ensin vapaapotkua puolustavalle joukkueelle, mutta pyörsi päätöksensä ja antoikin vapaapotkun vaasalaisille. VPS käytti tilaisuuden hyväkseen ja vaihtomies Sebastian Strandvall laukoi vapaapotkun hyvästä paikasta alakulmaan.

PK-35 Vantaa haki VPS:n 1-1-tasoituksen jälkeen tuoreita jalkoja kentälle. Kevin Mombilo asteli vaihtoon ja tilalle otettiin Punamustien tuore sopimuspelaaja Omar Khary. Pian vaihdon jälkeen vierailla oli loistava tilaisuus tasoitukseen, kun Ristola pääsi nokikkain Kobozevin kanssa. Venäläisvahti veti kuitenkin pidemmän korren.

Vieraat saivat 86. peliminuutilla kylmää vettä niskaansa. Tunnin pelin jälkeen vaihdosta kentälle tullut Reza Heidari joutui kaatamaan Andre Clennonin rangaistusalueella ja erotuomari määräsi pallon yhteentoista metriin. Pallon taakse asettui VPS:n tehopelaaja Pyry Soiri, mutta Kollar onnistui torjumaan vasemmalle suuntautuneen laukauksen. Soiri oli kuitenkin paluupallossa hereillä ja siirsi pelivälineen tyhjään maaliin.

Toisen takaiskuosuman jälkeen PK-35 Vantaa jahtasi tasoitusta ja onnistui luomaan hieman painetta vaasalaisten puolustukselle. Vaarallisiin maalintekopaikkoihin Punamustien kiri ei kuitenkaan johtanut. Ottelu päättyi lukemiin 2-1, joten VPS venytti voittoputkensa jo neljään otteluun ja PK-35 Vantaa joutui kotimatkalle tyhjin käsin.

Kuqi harmitteli erikoistilannetuomioita

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan otteluun valmistautuminen ei mennyt aivan toivotulla tavalla. Joukkue matkusti Vaasaan jo eilen, mutta ei päässyt harjoittelemaan ottelustadionille.

– Suostuimme VPS:n toivomaan ottelusiirtoon, mutta tänne tullessamme emme päässeet eilen treenaamaan stadionilla. Varasimme harjoitusvuoron toiselta kentältä, mutta siellä kaikki pukukopit olivat lukossa, Kuqi ihmetteli.

Tulosta Kuqi ei kuitenkaan laittanut edellisen päivän tapahtumien piikkiin. Niiden sijaan Kuqi harmitteli VPS:lle tuomittuja erikoistilanteita.

– Olen peliin erittäin pettynyt. Pelasimme hyvin ja kaikki sujui hienosti, kunnes tuomari astui esiin. Nyt on vielä vähän vaikea arvioida, mutta ne tuntuivat olevan aikamoisia ratkaisuita.

– Ensin hän antoi vapaapotkun toiseen suuntaan, mutta muutti sitten mieltänsä ja VPS pääsi iskemään tasoitusmaalin. Lopussa he tekivät pilkulta 2-1-maalin, Kuqi kertasi vastustajan osumia.

Kuqin mukaan johtoaseman menettäminen oli Punamustilla rankka takaisku. Samalla hän kuitenkin suuntasi katseensa jo tulevaan.

– Tämä on raskasta ja eniten tässä kärsivät pelaajat. Mielestäni emme ansainneet tuollaisia tapahtumia, mutta jalkapallo on välillä tällaista. Nyt meidän pitää vain jatkaa eteenpäin, Kuqi totesi.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat sunnuntaina 17.7. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen ahvenanmaalaisen IFK Mariehamnin.

 

VPS – PK-35 Vantaa 2-1 (0-0)

”Mielestäni emme ansainneet tuollaisia tapahtumia, mutta jalkapallo on välillä tällaista.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar

5 Riku Heinonen

9 Masar Ömer (62´ Reza Heidari)

10 Ymer Xhaferi

11 Ilari Äijälä

15 Lucas Kaufmann

16 Konsta Rasimus

17 Kevin Mombilo (80´ Omar Khary)

19 Aleksi Ristola

21 Nosh A Lody

99 Njazi Kuqi

 

Vaihtopelaajat:

4 Kim Raimi

13 Samu Volotinen

14 Bob Diasonama

18 Omar Khary

58 Reza Heidari

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.