UUTISET

Miehet kohtaavat huomenna VPS:n

12.7.2016

Punamustien miehet matkustavat toistamiseen lyhyen ajan sisään Pohjanmaalle. Tällä kertaa vastaan asettuu Vaasan Palloseura. Ottelu pelataan huomenna keskiviikkona 13.7. klo 18.30 Elisa Stadionilla Vaasassa.

PK-35 Vantaa on keskiviikon otteluun lähdettäessä sarjataulukon viimeisenä, mutta piste-eroa putoamisviivan yläpuolella majailevaan ja kaksi ottelua enemmän pelanneeseen FC Interiin on vain yksi piste. Vaikka matka kuiville on lyhyt, Punamustien pistetarve on akuutti. Joukkue valmistautuu VPS-otteluun huolellisesti, sillä joukkue lähti matkaan jo tiistaina aamupäivästä.

Punamustien kolmesta voitosta kaksi on tullut vieraspeleistä, joten joukkue ei ole ollut liian vieraskorea. Huhtikuussa PK-35 Vantaa kaatoi KuPSin Savossa ja kesäkuun alkupuolella joukkue haki paikallispelipisteet Töölöstä. Vierastasapeliin PK-35 Vantaa on yltänyt Ahvenanmaalla IFK Mariehamnia vastaan.

Vaasalaiset sen sijaan ovat parantaneet otteitaan kauden edetessä ja kivunneet sarjataulukossa jo kuudenneksi. VPS on pelannut 15 ottelua, joista se on kerännyt 23 pistettä seitsemällä voitolla ja kahdella tasapelillä. Etenkin kotikentällään pohjanmaalaiset ovat olleet vahvoja, sillä VPS on voittanut seitsemästä kotiottelustaan peräti viisi. VPS on hävinnyt kotonaan vain kerran ja sen verkkoon on tehty Vaasassa ainoastaan kaksi osumaa.

Pohjanmaalaiset ovat hyvässä vireessä, sillä VPS voittanut kolme viimeisintä peliään ilman päästettyä maalia. Viime perjantaina VPS kaatoi uuden Elisa Stadionin avausottelussa FC Lahden Pyry Soirin rangaistuspotkumaalilla lukemin 1-0.

PK-35 Vantaa ja VPS ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tänä vuonna. VPS haki huhtikuussa Myyrmäestä pisteet 0-2-voitolla Pyry Soirin ja Loorents Hertsin osumilla. Tuolloin Punamustien urakka vaikeutui reilun tunnin pelin jälkeen, kun maalivahti Daniel Kollar ajettiin kentältä.

Punamustien paras maalintekijä on ollut seitsemällä osumallaan Veikkausliigan maalipörssin jaetulla kakkossijalla oleva Njazi Kuqi. Aleksi Ristola on tehnyt neljä maalia. VPS:n tehokkain pelaaja on ollut kuusi maalia viimeistellyt Pyry Soiri, joka on saanut taustatukea neljästi osuneelta Andre Clennonilta.

Joukkueen kokoonpanotilanne on keskiviikon ottelun alla hyvä. Ainoastaan Kosta Manev sekä Punamustien nuorisokaartiin lukeutuvat Jalmari Karvinen, Ahmed Said Ahmed ja Altin Ademaj eivät matkusta Pohjanmaalle.

Kuqi toivoo jälleen hyvää peli-ilmettä

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi tietää, että joukkue kaipaa kipeästi sarjapisteitä. Samalla hän on kuitenkin luottavainen, että viime pelien pirteät peliesitykset tuottavat tuloksia.

– Uskon, että siitä tulee ihan hyvä peli, jos lähdemme otteluun samalla asenteella kuin viime otteluissa ja vähän skarppaamme omassa päässä. Etenkin jos pystymme jatkamaan siitä SJK-pelin toisen jakson kaltaista peliä, uskon meidän saavan Vaasasta jotain mukaamme, Kuqi tuumi.

– Nyt kyseessä on toki jälleen eri peli ja eri vastustaja. He ovat pelanneet tällä kaudella vähän eri tavalla kuin VPS:ltä on yleensä totuttu näkemään.

Kuqin mukaan joukkueiden kevään kohtaaminen oli tasainen, mutta VPS onnistui tuolloin kääntämään pelin loppupuolella edukseen.

– Avausmaali on varmasti jälleen tärkeä. Kevään peli on meillä vielä tuoreessa muistissa. Olisimme voineet johtaa avauspuoliajan jälkeen muutamalla maalilla, mutta sitten pilkku ja ulosajo käänsivät pelin. Se on kuitenkin jalkapalloa. Toivottavasti kykenemme huomenna parempaan suoritukseen, Kuqi totesi.

Tähän mennessä PK-35 Vantaa on kerännyt vierasotteluistaan pisteen enemmän kuin kotipeleistään. Kuqin mukaan on positiivinen merkki, että joukkue pystyy keräämään pisteitä tasaisesti myös matkaotteluistaan.

– Olemme pärjänneet vieraissa ihan hyvin, vaikka olisimme ehkä ansainneet jopa vähän enemmän pisteitä. Moni joukkue on vaikeuksissa vieraskentillä, mutta me olemme pärjänneet vieraissa pelillisesti ihan hyvin. Olemme saaneet niist peleistä myös jonkin verran pisteitä. Toivottavasti niitä tulee tältä reissulta vielä lisää.

VPS – PK-35 Vantaa pelataan huomenna keskiviikkona 13.7. klo 18.30 Elisa Stadionilla Vaasassa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot