UUTISET

Punamustille niukka tappio maalirikkaassa ottelussa

8.7.2016

PK-35 Vantaa palasi perjantai-iltana pitkän ottelutauon jälkeen tositoimiin, kun se pelasi Seinäjoella värikkään ottelun SJK:n vieraana. Kotijoukkue karkasi avausjaksolla jo 3-1-johtoon, mutta Punamustien vahvan toisen jakson ansiosta jännitys säilyi loppuvihellykseen asti. PK-35 Vantaan taistelua ei kuitenkaan lopulta palkittu, sillä SJK vei pisteet lukemin 3-2.

Ottelu sai Punamustien näkökulmasta unelma-alun, sillä vieraille tuomittiin rangaistuspotku vain 23 sekunnin pelin jälkeen. SJK:n puolustaja joutui kaatamaan Aleksi Ristolan rangaistusalueella ja erotuomari määräsi pallon yhteentoista metriin. Njazi Kuqi sijoitti pallon varmasti maaliin ja vei Punamustat 1-0-johtoon.

SJK nousi kuitenkin tasoihin yhdeksännellä peliminuutilla. Punamustien maalivahti Daniel Kollar ei pystynyt nyrkkeilemään palloa kulmapotkutilanteessa väljemmille vesille ja peliväline jäi pyörimään rangaistusalueelle. Ensimmäisenä irtopalloon ehti kotijoukkueen Boniface Izuegbu, joka tuikkasi pallon maalinedusruuhkasta verkon perukoille.

Kotijoukkue hyödynsi maalintekopaikkansa tehokkaasti ja siirtyi 22. minuutilla johtoon. SJK:n Ariel Nguekam pääsi kääntymään ja antoi päätyrajalta matalan keskityksen. Pallo tavoitti Roope Riskin, joka laukoi pelivälineen noin kuudesta metristä takakulmaan.

Avausjakson loppupuolella molemmissa päissä nähtiin vaaralliset maalintekopaikat. PK-35 Vantaan Ymer Xhaferi karkasi läpiajoon ja pääsi jo kiertämään vastaan tulleen SJK-vahti Mihkel Aksalun. Tasoitusmaali iskenyt Izuegbu ehti kuitenkin liukuen pelastamaan pohjanmaalaiset takaiskulta. SJK:n Nguekam sen sijaan pääsi yrittämään maalintekoa irtopallosta Kollarin torjunnan jälkeen. Punamustien Riku Heinonen ehti kuitenkaan syöksymään laukauksen tielle.

SJK:lle avautui kuitenkin vielä yksi tilaisuus ensimmäisen puoliajan kolmannella lisäaikaminuutilla. Jussi Vasara pääsi murtautumaan rangaistusalueelle ja laukoi pallon lähietäisyydeltä taka-alakulmaan. Tauolle lähdettiin siis SJK:n 3-1-johtolukemissa.

Toisella jaksolla PK-35 Vantaa osoitti vahvaa taistelutahtoa ja sai hyvän otteen pelistä. Kirivaihde tuotti nopeasti tulosta, sillä vieraat onnistuivat kaventamaan 52. peliminuutilla. Pohjanmaalaisten puolustus onnistui katkaisemaan Xhaferin etenemisen rangaistusalueella, mutta Ilari Äijälä sijoitti irtopallon tarkasti taka-alakulmaan ja nosti Punamustat maalin päähän.

Kavennusosuman jälkeen PK-35 Vantaa jahtasi tasoitusta ja onnistui luomaan jatkuvasti painetta SJK:n maalille. Kotijoukkueella avautui kuitenkin vieraiden painostuksen keskellä hyviä vastahyökkäystilanteita. Nguekam pääsi nostamaan pallon Kollarin yli, mutta Heinonen ehti jälleen purkamaan pallon väljemmille vesille. Vaihdosta kentälle tullut Jesse Sarajärvi sen sijaan nosti pallon läpiajon päätteeksi ylärimaan.

Punamustille avautui vielä ottelun lisäajalla loistava tilaisuus tasoitukseen, kun erotuomari tuomitsi SJK:n käsivirheen seurauksena vieraille illan toisen rangaistuspotkun. Pallon taakse asettui jälleen Kuqi, mutta tällä kertaa hänen nostoyrityksensä painui maalin yli. Rangaistuspotku jäi ottelun viimeiseksi maalintekoyritykseksi, joten Punamustien kiri ei lopulta kantanut niukkaa 3-2-tappiota parempaan lopputulokseen.

Toisella jaksolla hyvää taistelua

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi oli luonnollisesti pettynyt niukkaan tappioon, mutta samalla hän kiitteli pelaajiensa taisteluilmettä.

– Pienen tauon jälkeen ei ikinä oikein tiedä, miten peli lähtee kulkemaan. Olen tulokseen pettynyt, mutta etenkin toisen jakson peliin olen erittäin tyytyväinen. Se oli sitä peliä ja taistelua, jota olemme esittäneet viime otteluissa. Alkukaudesta olimme usein alussa vahvoja, mutta kone hyytyi lopussa. Nyt se on ollut toisinpäin.

Vaikka SJK pääsi jo avausjaksolla kahden maalin karkumatkalle, Punamustien ei Kuqin mukaan tarvinnut tehdä tauolla suuria muutoksia. Samalla hän kuitenkin myönsi, että lähtökohdat toiselle jaksolle olivat haastavat.

– Meidän ei tarvinnut tehdä tauolla mitään suuria muutoksia. Meidän piti vain uskaltaa enemmän ja luottaa omiin kykyihimme. Jos lahjoitimme Cupin matsissa SJK:lle kaksi maalia, tänään lahjoitimme kolme. Pelaaminen on vaikeaa ketä tahansa vastaan, jos annat vastustajalle kaksi maalia eteen – etenkin vieraskentällä, Kuqi totesi.

PK-35 Vantaa sai hyvän kirivaihteen päälle ja onnistui nousemaan maalin päähän. Kuqin mukaan tasapeliin nousemisen olisi ollut joukkueelle henkisesti tärkeää.

– Tulimme toiselle jaksolle hyvin ja saimme maalin. Lopussa oli mahdollisuus tehdä vielä yksi, mutta meillä oli myös pari muuta paikkaa. Minun käy pelaajia sääliksi, sillä tällaisissa peleissä hyvät tulokset antaisivat lisää uskoa ja itseluottamusta seuraaviin peleihin, Kuqi sanoi.

Punamustien kapteeni Kim Raimi oli Kuqin kanssa samoilla linjoilla. Raimi harmitteli helppoja takaiskumaaleja, mutta totesi samalla jälkimmäisen puoliajan olleen selvästi ensimmäistä parempi.

– Saimme otteluun aika täydellisen alun ja teimme maalin heti ensimmäisellä minuutilla. Sen jälkeen teimme kuitenkin tyhmiä virheitä ja päästimme SJK:n vähän puoli-ilmaiseksi johtoon. Toisella jaksolla paransimme selkeästi ja todella taistelimme palloista. Eihän se ideaalitilanne ole, että annetaan vastustajalle noin paljon etumatkaa avausjaksolla.

– Saimme lopulta viimeisellä minuutilla siitä tappelusta palkinnon pilkun muodossa. Tällä kertaa kävi näin, mutta tämä on jalkapalloa, Raimi tiivisti.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat tulevana keskiviikkona 13.7. vierasottelulla Vaasan Palloseuraa vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaa pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 17.7., kun IFK Mariehamn vierailee Myyrmäessä.

SJK – PK-35 Vantaa 3-2 (3-1)

”Olen tulokseen pettynyt, mutta etenkin toisen jakson peliin olen erittäin tyytyväinen.”