UUTISET

A-pojilla mallikas kevätkausi

5.7.2016

PK-35:n ja VJS:n yhteisen A-poikajoukkueen kevätkausi sujui mallikkaasti. Joukkue lähti kesätauolle voitokkaasti kaatamalla viime lauantaina KJP/YJ:n lukemin 4-0. Joukkue pelasi A-poikien Ykkösen kevätkierroksella yhdeksän ottelua, joista se voitti kuusi ja pelasi kolme tasan. 21 pistettä kerännyt PK-35/VJS sijoittui sarjan kevätpuoliskolla toiseksi pisteen enemmän keränneen HJK:n jälkeen. Toisen sijan myötä PK-35/VJS saa syyskauteen kaksi lähtöpistettä.

Hyvä osoitus vahvasta kevätkaudesta on se, että PK-35/VJS oli sarjan avauspuolikkaan ainoa tappioton joukkue. Hyökkäyspäässä 27 maalia tehnyt joukkue oli sarjan kolmanneksi tehokkain. Kevään paras maalintekijä oli viidesti osunut Samu Siitonen. Valtteri Suomela ja Ronias Yacoob ylsivät neljään osumaan. PK-35/VJS:n puolustus sen sijaan oli kevätpuoliskolla koko sarjan pitävin, sillä sen verkkoon tehtiin ainoastaan neljä maalia.

Joukkueen valmennusryhmään kuuluvan Marko Kolsin mukaan kevätkauteen voi olla tyytyväinen.

– Mielestäni aloitimme tosi hyvin. Alkukierroksilla näkyi talvella tehty hyvä työ ja karsinnoissa näkynyt hyvä peli, joka ei lopulta vielä silloin konkretisoitunut SM-sarjapaikkaan tarvittavina maaleina ja pisteinä.

– Alussa olimme vahvoja, mutta myöhemmissä peleissä emme välttämättä olleet ihan parhaimmillamme. Onnistuimme kuitenkin puristamaan hyviä tuloksia ja viimeisellä kierroksella varmistimme sarjan kakkostilan komealla 4-0-voitolla KJP:stä.

Kolsin mukaan A-poikajoukkueen riveissä on paljon hyviä pelaajia, jotka ovat kehittyneet paljon ja esittäneet hyviä otteita.

– Onnistumisia on ollut laajalla rintamalla. Se on ollut kiva nähdä. Max Mäkipäälle tuli ikävä vamma, mutta hän on pelannut hyvin. Tuukka Andberg on ollut vahva keskikentän pohjalla, Ronias Yacoob on tehnyt maaleja, Abaas Ismail on ollut hyvä…, Kolsi luetteli kevään onnistujia.

Ponnistuslauta edustusjoukkueeseen

PK-35/VJS tavoittelee syyskierroksella jälleen paikkaa alkuvuodesta pelattavissa SM-karsinnoissa.

– Se on ilman muuta ensimmäinen tavoite. Lähdemme tietysti voittamaan jokaista peliä ja haluamme olla kärjessä. Syksylläkin on edessä makeita ja varmasti kovia matseja. Siellä on hyviä vastustajia, kuten FC Honka, HJK, FC Lahti ja KJP, Kolsi tuumi.

A-poikajoukkueen toisena tavoitteena on toimia hyvänä ponnistuslautana PK-35 Vantaan edustusjoukkueeseen. Kolsin mukaan hyvät pelaajat saavat varmasti ajan myötä mahdollisuuksia näyttää osaamistaan.

– Mielestäni pojilla on nyt hyvä innostus PK-35 Vantaan edustusjoukkuetta kohtaan. He odottavat ja toivovat saumoja, mutta ensin pitää tietysti tehdä töitä ja ansaita se tilaisuus. Lisäksi usein tarvitaan myös vähän onnea, että paikka aukeaa ja saa mahdollisuuden, Kolsi totesi.

– Hyvät pelaajat nousevat aina tavalla tai toisella esiin. Sitä yritämme aina toitottaa pelaajille, että vaikka heti ei saisi mahdollisuutta, pitää uskoa itseensä ja jatkaa työntekoa. Ei kannata murehtia, vaan nauttia pelaamisesta ja treenaamisesta. Jos olet riittävän hyvä, sinut huomataan varmasti, Kolsi muistutti.

PK-35/VJS:n syyskausi A-poikien Ykkösessä alkaa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna vierasottelulla FC Viikinkejä vastaan.

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot