Roosa Toivanen

Naisten Suomen Cupin puolivälierä huomenna Myyrmäessä

Punamustien naiset pelaavat huomenna Respect Suomen Cupin välieräpaikasta. PK-35 Vantaa saa puolivälieräottelussa vieraakseen Ykkösessä pelaavan Jyväskylän Pallokerhon. Ottelu pelataan huomenna tiistaina 21.6. klo 18.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

JyPK pelaa yhtä sarjatasoa Punamustia alempana, mutta keskisuomalaiset lukeutuvat Ykkösen kärkijoukkueisiin. Jyväskyläläiset ovat tällä hetkellä sarjassa nousukarsintoihin oikeuttavalla toisella sijalla. Yhdeksästä pelaamastaan sarjaottelusta JyPK on hävinnyt ainoastaan yhden. Seuralla on kokemusta myös cup-menestyksestä, sillä JyPK voitti viime vuonna Suomen Cupin parhaille alempisarjalaisille tarkoitetun pikkufinaalin.

Myyrmäen jalkapallostadion on tullut JyPKille jo tänäkin vuonna tutuksi, sillä keskisuomalaiset pelasivat edellisen sarjapelinsä Vantaalla. JyPK kaatoi VJS:n lauantaina maalein 0-4.

PK-35 Vantaa on pelannut tämän kauden Suomen Cupissa jo kaksi ottelua. Avauskierroksella joukkue kaatoi Kakkosessa pelaavan HPS:n selvin maaliluvuin 0-5. Toisella kierroksella Talin hallissa nähtiin todellinen cup-trilleri. HJK karkasi ottelussa nopeasti peräti kolmen maalin karkumatkalle, mutta Punamustien vahva kiri kantoi ensin jatkoajalle ja lopulta upeaan 3-5-voittoon.

JyPK aloitti Suomen Cupin helmikuussa 3-0-voitolla niin ikään Ykkösessä pelaavasta Kokkola F10:stä. Toisella kierroksella jyväskyläläiset vastasivat kenties kuluvan cup-kauden suurimmasta yllätyksestä pudottamalla Naisten Liigan viime kauden hopeajoukkueen Tampereen Ilveksen. JyPK piti tamperelaiset maaleitta ja eteni lopulta jatkoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

JyPKin riveistä Cupissa maalinteossa ovat onnistuneet kahdesti osunut Siiri Perälä ja kertaalleen verkkoa heiluttanut Emmi Manninen. Keskisuomalaisten cup-taipaleen sankareihin on lukeutunut myös maalivahti Juuli Kainulainen, jonka selän taakse ei ole vielä tehty maaliakaan.

Punamustien paras cup-maalintekijä on ollut kolmesti osunut Hanne Ojanperä. Kahteen maaliin ovat yltäneet Roosa Bröijer, Sanni Franssi ja Eveliina Parikka.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on huomisen puolivälierän alla hyvä, sillä ainoastaan Tia-Maria Jaakonsaari on loukkaantumisen takia sivussa.

”Meillä pitää olla kärsivällisyyttä”

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue siirsi lauantain TPS-tappion jälkeen ajatukset nopeasti jo seuraavaan koitokseen. Väisänen muistuttaa, että Suomen Cupin otteluissa on aina omat erityispiirteensä, sillä vain voittajan pelit jatkuvat.

– Analysoimme lauantain pelin pikaisesti ja olemme suunnanneet katseet Cupin otteluun. On hyvä, että saamme tähän väliin vielä yhden pelin ennen taukoa. Cupin pelit ovat aina hyvin erilaisia, sillä niissä pelataan vain voitosta, Väisänen totesi.

Vaikka JyPK pelaa eri sarjatasolla kuin PK-35 Vantaa, Väisäsellä on jonkin verran tietoa tulevasta vastustajasta.

– He pelasivat Cupissa hyvän pelin Ilvestä vastaan ja lisäksi näin heidän edellisen pelinsä VJS:ää vastaan videolta. Todennäköisesti tiedämme siis jollain tasolla tiedossa, miten JyPK tulee pelaamaan ja missä ovat heidän vahvuutensa.

– Meidän pitää huomioida, että kyseessä on hyvä vastaiskujoukkue. Emme voi tuijottaa liikaa vain omaa hyökkäyspeliämme, vaan meidän pitää säilyttää tasapaino sekä hyökätessä että puolustaessa, Väisänen painotti.

JyPK saalisti edellisellä cup-kierroksella hyvän päänahan kaatamalla pääsarjajoukkue Ilveksen. Tuolloin jyväskyläläiset onnistuivat pitämään Ilveksen nollilla peräti 120 minuutin ajan.

– Tällaisessa pelissä meillä pitää olla kärsivällisyyttä.Emme missään tapauksessa saa lähteä oikomaan, vaan meidän pitää tehdä asioita määrätietoisesti sovitulla tavalla, jotta pystymme hyödyntämään maalipaikkamme.

Naisten Suomen Cupin puolivälieräottelu PK-35 Vantaa – JyPK pelataan huomenna tiistaina 21.6. klo 18.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Suomen Cupin otteluun ei ole ennakkolipunmyyntiä. Stadionin portit aukeavat huomenna klo 17.00.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com