NL Juhlapäivä TPS PK35

Naisten Liigan kärkiottelu huomenna Turussa

Naisten Liigassa pelataan vielä yksi sarjakierros ennen kolmen viikon kesätaukoa. Huomenna luvassa on kärkikamppailu, kun sarjakärki PK-35 Vantaa matkustaa sarjakakkosen Turun Palloseuran vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 18.6. klo 13.30 Turun urheilupuiston yläkentällä.

PK-35 Vantaa johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla TPS:ään nähden, kun Naisten Liigan runkosarja on juuri ylittänyt puolivälinsä. Punamustien kausi on edennyt voitokkaasti, sillä kymmenestä ottelustaan PK-35 Vantaa on voittanut peräti yhdeksän. Punamustien ainoa pistemenetys on maaliton tasapeli HJK:n vieraana. Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaa kaatoi Ilveksen Myyrmäessä lukemin 2-0.

Turkulaiset ovat keränneet kymmenestä ottelustaan 22 sarjapistettä. seitsemällä voitolla ja yhdellä tasapelillä. TPS kärsi huhtikuussa tappion kahdessa peräkkäisessä ottelussa PK-35 Vantaan ja Pallokissojen vieraana. Sen jälkeen turkulaiset ovat kuitekin pelanneet peräti seitsemän peliä ilman tappiota. Seitsemästä edellisestä ottelustaan TPS on voittanut peräti kuusi ja pelannut kotitasapelin Ilvestä vastaan.

Etenkin kotikentällään TPS on ollut vahva, sillä kyseinen Ilves-tasapeli on Palloseuran ainoa pistemenetys yläkentällä. Toukokuun puolivälissä pelatun tasapelin jälkeen TPS on pelannut kolme ottelua, joissa se ei ole päästänyt maaliakaan. Edellisessä ottelusaan TPS kaatoi TiPSin vieraissa selvin 0-4-lukemin.

Kärkiottelussa kohtaavat myös sarjassa eniten maaleja tehneet ja vähiten maaleja päästäneet joukkueet. PK-35 Vantaa on heiluttanut verkkoa 39 kertaa. TPS sen sijaan on tehnyt kymmenessä ottelussaan 28 maalia. Punamustien verkkoon on tehty tällä kaudella ainoastaan neljä maalia, jotka ovat kaikki syntyneet vieraskentillä. TPS on päästänyt 13 maalia, mikä on sarjan toiseksi pienin lukema.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen huhtikuussa päättyi Myyrmäessä Punamustien 4-0-voittoon. PK-35 Vantaa vei kotiavauksessaan sarjapisteet Sanni Franssin, Hanne Ojanperän ja kahdesti osuneen Netta Koson maaleilla.

Punamustien paras maalintekijä on ollut 15 osumallaan Naisten Liigan maalipörssiä johtava Franssi. Yhdeksän kertaa osunut Ojanperä on maalipörssissä toisena. Myös kahdeksan maalia viimeistellyt Sanna Saarinen on ollut tehokas. TPS:n riveistä suurinta maalintekovastuuta ovat kantaneet Ojanperän kanssa maalipörssin kakkossijan jakavat Ria Öling ja Jutta Rantala, jotka ovat kumpikin tehneet yhdeksän maalia.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on kärkiottelun alla hyvä. Ainoastaan Tia-Maria Jaakonsaari on nilkkavamman takia varmuudella sivussa ottelusta. Muut pelaajat ovat pelikuntoisia.

Molemmat joukkueet hyvässä iskussa

Punamustien päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan joukkue lähtee huomiseen kärkiotteluun luottavaisin mielin. Molemmat joukkueet lähtevät peliin voittoputkessa.

– Se on sarjatilanteen kannalta mielenkiintoinen peli. Joukkue odottaa innolla TPS:n kohtaamista. TPS on hyvässä vireessä, joten molempien joukkueiden kuntopuntari näyttää hyvältä, Väisänen totesi.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi huhtikuussa PK-35 Vantaan 4-0-voittoon, mutta Väisänen muistutti, että kotikentällään TPS on usein tarjonnut Punamustille kovan vastuksen. TPS pelaa kotiottelunsa pienellä yläkentällä. Väisäsen mukaan Punamustien on huomioitava pienikokoinen kenttä pelaamisessaan.

– Aiemmat ottelut TPS:n vieraana ovat olleet hyvällä tavalla tiukkoja. Olemme päässeet painimaan kunnolla ja taistelemaan voitosta. Odotan samanlaista peliä myös tällä kertaa. Erikoistilanteisiin pitää varmasti panostaa, Väisänen ennakoi.

– Kenttä tuo peliin oman mausteensa. Meidän pitää ottaa kentän koko ja sen kunto huomioon muun muassa pelin rakentamisessa.

Väisäsen mukaan on mielenkiintoista nähdä, millaisella lähestymistavalla TPS lähtee otteluun. Yksittäisistä pelaajista hän nosti esiin kuluvalla kaudella yhdeksän maalia tehneen ja naisten A-maajoukkuerinkiin kuuluvan Ria Ölingin.

– On mielenkiintoista nähdä, lähtevätkö he peliin prässäten vai tiukalla puolustamisella. Meidän pitää pystyä reagoimaan kumpaankin tapaan, Väisänen tuumi.

– TPS:n pelaajista Ria Öling nousee selkeästi esiin. Hän pystyy luomaan paikkoja itselleen ja muille. Meidän pitää olla hänen kanssaan tarkkana – kuten toki muidenkin pelaajien kanssa.

TPS – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 18.6. klo 13.30 Turun Yläkentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä sekä VeikkausTV:n että Huuhkaja-TV:n välityksellä.

Veikkaamalla ottelun lopputulosta ja pelaamalla muita Veikkauksen pelejä tämän linkin kautta tuet samalla PK-35 Vantaan toimintaa. Siirry Veikkauksen sivuille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com