Yksi Yhteinen, Uusi

YKSI YHTEINEN BLOGI: Iloa ja energiaa Bolliksella!

Bolliksen, Käpylän ja Kontulan kentät täyttyivät taas viime viikolla kaikenikäisistä tyttöjunioreista, kun varma kesäloman alkamisen merkki, Stadi Cup, pelattiin 7.-12.6.

Tiettävästi maailman suurimmassa vain tyttöjoukkueille tarkoitetussa turnauksessa on ihan omanlaisensa tunnelma, joka jokaisen pitäisi päästä kokemaan ainakin kerran elämässään. Fiilis yllättää tällaisen kuuden turnauksen veteraaninkin edelleen ja ihan pienimpien pelejä katsoessa huomaa välillä lähes liikuttuvansa, kun ilo, tuo junnufutiksen tärkein asia, on niin aitoa! Kentiltä huokuva positiivisuus ja energia tarttuvat väkisinkin jokaiseen paikallaolijaan, ja kun sulkee silmät, kuulee mitä mielikuvituksellisimpia kannustushuutoja ja -lauluja.

PK-35 on viime vuosina menestynyt turnauksessa loistavasti. Meitä on joinain vuosina hemmoteltu finaalipaikoilla ja jopa voitoilla lähes jokaisessa ikäluokassa. Tänä vuonna meidän oli tyytyminen yhteen finaalipaikkaan. En kuitenkaan koe, että se johtuisi niinkään PK-35:n tyttöjunioreiden tason tippumisesta, vaan enemmänkin tyttöfutiksen tason yleisestä noususta ympäri maata, mikä on pelkästään positiivinen asia! Nyt on selvästi aika kääriä hihat ja nostaa omaa tekemisentasoa entisestään, jotta tulevina vuosina punamustien palkintokaappiin pitää lisätä hyllyjä uusia pokaaleita varten.

Nuorimmat turnaukseen osallistujat seurastamme olivat 08-tytöt, joille turnaus oli ensimmäinen laatuaan. Tytöt olivat selvästi seuranneet isompien junioreiden pelejä, kun ennen omaa matsia kuului valmentajalle täysin yllättäen uusi tsemppihuuto ”Punamusta raitapaita PeeeeeeeKooooo!” Pelien välissä yhdessä vietetty aika on ehkä se asia, jonka pelaajat muistavat vielä vuosienkin päästä. On se aika vietetty sitten isompien junioreiden pelejä katsoen, kannustaen ja ehkä jopa siinä sivussa jotain oppien tai vaikka pikku vesisotaa leikkien.

Yhdessäolo onkin usein jopa pelejä tärkeämpi osa joukkuedynamiikan kehittymisen kannalta ja ainakin meidän joukkueemme tapauksessa vielä tässä vaiheessa se junioreiden suosikkijuttu turnauksissa. Siitä syystä seuraavaa odotetaankin jo innoissaan varsinkin kun tytöille on kerrottu kuinka sitten joskus isompana lähdetään ulkomaille asti pelaamaan.

Kuinkas ne meidän pelit sitten sujuivat? Tappioiden ja tasureiden lisäksi tuli sopivassa suhteessa myös voittoja, ja tytöt pääsivät huutamaan ”vaikka vähän hävisitte, silti hyvin pelasitte MUTTA kippistä meille futismestareille, me voitetaan aina se mieleesi paina. PK jee!”. Tuloksia valmentajan lisäksi tuskin kukaan enää edes muistaa, mutta varmaa on, että seuraan on tullut taas yksi uusi ikäluokka, jolle Stadi Cup tuottaa ikimuistoisia hetkiä vielä vuosienkin päästä.

Raine Mikkola

Kirjoittaja on PK-35:n T07-08 -ikäluokan valmentaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com