Yksi Yhteinen, Uusi

Punamustien juniorijoukkueilla vahva alkukausi

Punamustien miesten ja naisten edustusjoukkueiden lisäksi myös PK-35:n vanhimmat juniori-ikäluokat ovat pelanneet tärkeistä sarjapisteistä. PK-35/VJS jatkaa A-poikien Ykkösessä ainoana tappiottomana joukkueena. Lisäksi PK-35 on esittänyt hyviä otteita sekä B-tyttöjen SM-sarjassa että B-poikien Ykkösessä.

PK-35/VJS tappioitta A-poikien Ykkösessä

PK-35:n ja VJS:n yhteinen A-poikajoukkue on pelannut Ykkösessä hyvän kevätkauden. PK-35/VJS on sarjataulukossa neljäntenä kolme pistettä kärkeä jäljessä. Sarjan kärkijoukkue FC Lahti/YJ on kuitenkin pelannut kaksi ottelua enemmän.

Kuudesta pelaamastaan ottelusta PK-35/VJS ei ole hävinnyt otteluakaan. Joukkueella on tilillään neljä voittoa ja kaksi tasapeliä maalierolla 19-1. PK-35/VJS aloitti kauden 1-1-tasapelillä HJK:ta vastaan. Avausottelun takaiskumaalin jälkeen joukkueen verkkoon ei ole tehty enää maaliakaan.

Joukkueen parhaat maalintekijät ovat olleet neljästi osuneet Samu Sintonen ja Ronias Yacoob. Kahteen osumaan ovat yltäneet Valtteri Suominen ja tällä kaudella PK-35 Vantaan riveissä myös Veikkausliigassa debytoinut Ahmed Said Ahmed.

Syksyllä A-poikien Ykkösessä pelataan kahdessa lohkossa yksinkertainen sarja, johon kevään kärkijoukkueet saavat sijoitusten perusteella lähtöpisteitä. Syyskierroksen jälkeen lohkojen kaksi parasta joukkuetta ja kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta selviävät mukaan kauden 2017 SM-karsintasarjaan.

PK-35/VJS pelaa kevätkierroksella vielä kolme ottelua. Tulevana viikonloppuna PK-35/VJS isännöi GrIFK:ta lauantaina 18.6. klo 14.00 Pihlajamäen Aava Areenalla.

B-pojat taistelevat kärkisijoista

Myös Punamustien B-pojat ovat pelanneet Ykkösessä hyvän kevään. PK-35 aloitti Ykkösen vahvasti, sillä seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan se voitti kuusi ja pelasi yhden tasan. Kahdessa viimeisimmissä ottelussaan se on kuitenkin kärsinyt tappiot KäPan ja HJK:n kakkosjoukkueille.

PK-35 on kuitenkin edelleen hyvissä iskuasemissa kärkisijoja ajatellen. Yhdeksästä pelaamastaan ottelusta 19 pistettä kerännyt PK-35 on sarjassa neljäntenä viisi pistettä sarjakärkeä perässä.

Punamustien tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet neljä maalia viimeistelleet Olli Hänninen ja Jonathan Johansson. Niklas Ahola on osunut kolmesti.

A-poikien tavoin myös B-poikien Ykkösessä pelataan kevätkierroksen jälkeen syksyllä yksinkertainen sarja, jonka parhaat pääsevät mukaan alkuvuodesta 2017 pelattavaan SM-karsintasarjaan. PK-35:n pelit B-poikien Ykkösessä jatkuvat tulevana viikonloppuna kotiottelulla FC Interiä vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 18.6. klo 12.00 Pihlajamäen Aava Areenalla.

B-tytöt vakuuttavasti sarjakärjessä

B-tyttöjen SM-sarjassa PK-35 on ollut vakuuttava. Joukkue on voittanut kaikki seitsemän otteluaan ja johtaa sarjaa jo peräti yhdeksän pisteen erolla lähimpään uhkaajaansa. Myös Punamustien maaliero on vakuuttava 34-4.

SM-sarjassa pelataan kahdessa alueellisesti jaetussa lohkossa, joissa pelataan kaksinkertainen sarja. Molempien lohkojen neljä parasta joukkuetta etenee syksyllä pelattaviin sijoitusotteluihin. Puoliväerät ja ja välierät pelataan kaksiosaisina, mutta Suomen mestaruus ja pronssimitalit ratkaistaan yksittäisessä ottelussa.

Kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen kahden alueellisesti jaetun sarjan neljä parasta jatkavat sijoituspvaiheeseen. Sekä puolivälierät että välierät kaksiosaisia, lisäksi finaali ja pronssiottelu.

PK-35:n paras maalintekijä on ollut kymmenen maalia tehtaillut Sole Tikkanen. Tehokkaita ovat olleet myös seitsemän maalia viimeistellyt Mette Barck ja viidesti osunut Jasmin Leppioja.

Sarjakärki PK-35 viettää tällä hetkellä B-tyttöjen SM-sarjassa ansaittua kesätaukoa. Punamustien pelit jatkuvat vasta 10. heinäkuuta vierasottelulla FC Honkaa vastaan.