Yksi Yhteinen, Uusi

Punamustien juniorijoukkueilla vahva alkukausi

Punamustien miesten ja naisten edustusjoukkueiden lisäksi myös PK-35:n vanhimmat juniori-ikäluokat ovat pelanneet tärkeistä sarjapisteistä. PK-35/VJS jatkaa A-poikien Ykkösessä ainoana tappiottomana joukkueena. Lisäksi PK-35 on esittänyt hyviä otteita sekä B-tyttöjen SM-sarjassa että B-poikien Ykkösessä.

PK-35/VJS tappioitta A-poikien Ykkösessä

PK-35:n ja VJS:n yhteinen A-poikajoukkue on pelannut Ykkösessä hyvän kevätkauden. PK-35/VJS on sarjataulukossa neljäntenä kolme pistettä kärkeä jäljessä. Sarjan kärkijoukkue FC Lahti/YJ on kuitenkin pelannut kaksi ottelua enemmän.

Kuudesta pelaamastaan ottelusta PK-35/VJS ei ole hävinnyt otteluakaan. Joukkueella on tilillään neljä voittoa ja kaksi tasapeliä maalierolla 19-1. PK-35/VJS aloitti kauden 1-1-tasapelillä HJK:ta vastaan. Avausottelun takaiskumaalin jälkeen joukkueen verkkoon ei ole tehty enää maaliakaan.

Joukkueen parhaat maalintekijät ovat olleet neljästi osuneet Samu Sintonen ja Ronias Yacoob. Kahteen osumaan ovat yltäneet Valtteri Suominen ja tällä kaudella PK-35 Vantaan riveissä myös Veikkausliigassa debytoinut Ahmed Said Ahmed.

Syksyllä A-poikien Ykkösessä pelataan kahdessa lohkossa yksinkertainen sarja, johon kevään kärkijoukkueet saavat sijoitusten perusteella lähtöpisteitä. Syyskierroksen jälkeen lohkojen kaksi parasta joukkuetta ja kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta selviävät mukaan kauden 2017 SM-karsintasarjaan.

PK-35/VJS pelaa kevätkierroksella vielä kolme ottelua. Tulevana viikonloppuna PK-35/VJS isännöi GrIFK:ta lauantaina 18.6. klo 14.00 Pihlajamäen Aava Areenalla.

B-pojat taistelevat kärkisijoista

Myös Punamustien B-pojat ovat pelanneet Ykkösessä hyvän kevään. PK-35 aloitti Ykkösen vahvasti, sillä seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan se voitti kuusi ja pelasi yhden tasan. Kahdessa viimeisimmissä ottelussaan se on kuitenkin kärsinyt tappiot KäPan ja HJK:n kakkosjoukkueille.

PK-35 on kuitenkin edelleen hyvissä iskuasemissa kärkisijoja ajatellen. Yhdeksästä pelaamastaan ottelusta 19 pistettä kerännyt PK-35 on sarjassa neljäntenä viisi pistettä sarjakärkeä perässä.

Punamustien tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet neljä maalia viimeistelleet Olli Hänninen ja Jonathan Johansson. Niklas Ahola on osunut kolmesti.

A-poikien tavoin myös B-poikien Ykkösessä pelataan kevätkierroksen jälkeen syksyllä yksinkertainen sarja, jonka parhaat pääsevät mukaan alkuvuodesta 2017 pelattavaan SM-karsintasarjaan. PK-35:n pelit B-poikien Ykkösessä jatkuvat tulevana viikonloppuna kotiottelulla FC Interiä vastaan. Ottelu pelataan lauantaina 18.6. klo 12.00 Pihlajamäen Aava Areenalla.

B-tytöt vakuuttavasti sarjakärjessä

B-tyttöjen SM-sarjassa PK-35 on ollut vakuuttava. Joukkue on voittanut kaikki seitsemän otteluaan ja johtaa sarjaa jo peräti yhdeksän pisteen erolla lähimpään uhkaajaansa. Myös Punamustien maaliero on vakuuttava 34-4.

SM-sarjassa pelataan kahdessa alueellisesti jaetussa lohkossa, joissa pelataan kaksinkertainen sarja. Molempien lohkojen neljä parasta joukkuetta etenee syksyllä pelattaviin sijoitusotteluihin. Puoliväerät ja ja välierät pelataan kaksiosaisina, mutta Suomen mestaruus ja pronssimitalit ratkaistaan yksittäisessä ottelussa.

Kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen kahden alueellisesti jaetun sarjan neljä parasta jatkavat sijoituspvaiheeseen. Sekä puolivälierät että välierät kaksiosaisia, lisäksi finaali ja pronssiottelu.

PK-35:n paras maalintekijä on ollut kymmenen maalia tehtaillut Sole Tikkanen. Tehokkaita ovat olleet myös seitsemän maalia viimeistellyt Mette Barck ja viidesti osunut Jasmin Leppioja.

Sarjakärki PK-35 viettää tällä hetkellä B-tyttöjen SM-sarjassa ansaittua kesätaukoa. Punamustien pelit jatkuvat vasta 10. heinäkuuta vierasottelulla FC Honkaa vastaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PK-35 Vantaa is a football club dedicated to women’s football. The women’s team competes for the Finnish championship in the Women’s League (Naisten Liiga). PK-35’s affiliate clubs are PK-35 (500 members) and Vantaan Jalkapalloseura (1500 members).

ORIGINATING FROM VYBORG

The roots of PK-35 Vantaa date back to 1935 and the city of Vyborg, where 36 footballers came together at the club’s inaugural meeting. This meeting held on 19th September 1935 elected to name the club Vyborg Football Club, or ViPK.

The club’s operations resumed in Vyborg all the way to the year 1939, at which time the club was disbanded because of the war. Operations were reinstated in Helsinki in 1948 and the club’s name was changed to Pallokerho-35 ry.

ENDING UP IN VANTAA

The men’s and women’s first teams migrated to Vantaa for the 2009 season. Since then the team’s operations have gone on in the embrace of Myyrmäki Stadium under the name of PK-35 Vantaa.

The women’s team has won six Finnish Women’s League championships and four national cups. It has also made the round of 32 in the UEFA Women’s Champions League every year that it has competed in it. The men’s teams operation ended after 2016 season.

The club’s goal is to consolidate itself as one of Finland’s leading football clubs in women’s football and to offer players a career path all the way from the minors to the first teams. PK-35 Vantaa provides excellent year-round training conditions not only for the youth already playing for PK-35 and VJS, but also for other young footballers from Vantaa and those who possess a red and black heart.

CONTACT US

CLUB

PK-35 Vantaa ry
Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa
info@pk35vantaa.fi

WOMEN’S TEAM

Kaj Björkqvist
General Manager
+358 44 538 3447
kaj.bjorkqvist@gmail.com