UUTISET

Miesten Suomen Cupin puolivälierä huomenna Myyrmäessä

14.6.2016

Punamustien miehet pelaavat huomenna Respect Suomen Cupin välieräpaikasta. PK-35 Vantaa saa puolivälieräottelussa vastaansa Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelu pelataan huomenna keskiviikkona 15.6. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa aloitti Suomen Cupin neljänneltä kierrokselta ja se on raivannut tieltään tähän mennessä kolme vastustajaa. Ensimmäisessä ottelussaan PK-35 Vantaa kohtasi viime vuoden nousukarsinnoista tutun KTP:n, joka kaatui Kotkassa jatkoajan jälkeen lukemin 1-2. Punamustien voitto-osumasta vastasi vain päivää aikaisemmin sopimuksen allekirjoittanut Marcus Heimonen.

Myös Punamustien viidennen kierroksen ottelu HIFK:ta vastaan venyi jatkoajalle. Kotijoukkue eteni Myyrmäessä jatkoon lukemin 1-2 Lucas Kaufmannin lauottua ratkaisuosuman. Kuudennella kierroksella PK-35 Vantaa kaatoi FC Interin Turussa selvin 0-4-lukemin. Maalitalkoita johti tuolloin kahdesti osunut Masar Ömer.

Punamustien vastustaja SJK sen sijaan aloitti hallitsevana Suomen mestarina vasta viidenneltä kierroksella. SJK joutui tiukille heti ensimmäisessä ottelussaan, kun ottelu PS Kemiä vastaan venyi lopulta rangaistuspotkukilpailuun asti. SJK eteni kuitenkin pilkuilla jatkoon ja pudotti kuudennella kierroksella VPS:n 1-2-vierasvoitolla. SJK:n sankariksi nousi Vaasassa kaksi maalia viimeistellyt Ariel Nguekam.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo huhtikuun lopussa Veikkausliigan merkeissä. Tuolloin Myyrmäessä päädyttiin maalittomaan tasapeliin Punamustien hallinnasta huolimatta. Heikosti kautensa aloittanut SJK on kuitenkin parantanut otteitaan kevään jälkeen. Tuolloin sarjajumbona Myyrmäestä lähtenyt joukkue on kivunnut sarjataulukossa jo kuudenneksi.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on keskiviikon puolivälierän alla hyvä. Ainoastaan Altin Ademaj on ottelusta sivussa. Myös Ademaj on ollut jo mukana harjoitusvahvuudessa, mutta hänen suhteensa ei haluta ottaa riskejä. Myös SJK pääsee peliin hyvästä tilanteesta, sillä Emil Lidman on pohjanmaalaisten ainoa poissaolija. Loukkaantumisistaan toipuneet Mehmet Hetemaj ja Richie Dorman ovat jälleen käytettävissä.

”Kiinnostava kilpailu”

PK-35 Vantaan päävalmentajan Shefki Kuqin mukaan edessä on jälleen mielenkiintoinen ottelu. Kuqin mukaan lähtökohdat otteluun ovat nyt erilaiset kuin joukkueiden sarjakohtaamisessa huhtikuun lopussa.

– Suomen Cup on kiinnostava kilpailu, jossa haluan päästä finaaliin asti. Cupin matseissa voi aina tapahtua mitä tahansa. En usko, että tässä pelissä on suuria altavastaajia tai suosikkeja. SJK on päässyt hyvään vauhtiin ja he ovat saaneet viime peleistään hyviä pisteitä. Heidän tilanteensa on nyt erilainen kuin viime kohtaamisessamme.

– Uskon kuitenkin myös meidän olevan nyt erilaisessa tilanteessa. Olemme olleet viime aikoina hyvässä iskussa, pelanneet hyvin ja saaneet hyviä tuloksia. KuPS-peli oli pieni pettymys, sillä meillä oli mahdollisuus ottaa kolme pistettä. Siinä pelissä oli kuitenkin paljon positiivista, Kuqi totesi.

Punamustien ottelutahti on ollut tiivis, sillä SJK-ottelu on joukkueelle jo kolmas maaottelutauon jälkeen. Kuqin mukaan tahti on tiukka, mutta hän uskoo hyvin sujuneiden pelien edesauttavan joukkueen jaksamista.

– Pelitahti on kova, mutta meidän pitää mennä otteluohjelman mukaan. Joskus tiukka tahti on hyvä asia, joskus huono. Jos pelit menevät hyvin ja pisteitä tulee, kaikki haluavat pelata koko ajan. Jos pääsemme jatkoon, tahti jatkuu edelleen tiiviinä ennen kolmen viikon pelitaukoa, Kuqi tuumi.

– Heillä on vähän leveämpi materiaali kuin meillä, joten saa nähdä, millaisella ryhmällä he lähtevät peliin. Viime pelissä he peluuttivat ”Mehu” Hetemaj´ta, joka on ollut loukkaantuneena.

Kuqin mukaan pukukopissa ja harjoituskentällä on tällä hetkellä hyvä ilmapiiri. Päävalmentaja uskoo sen kantavan joukkuetta pitkälle.

– Hyvä joukkuehenki on tullut vahvasti esiin. Joukkue näyttää nyt ihan erilaiselta kuin aikaisemmin ja uskon myös tuloksien olevan sen mukaisia.

 

Suomen Cupin puolivälierä PK-35 Vantaa – SJK pelataan huomenna keskiviikkona 15.6. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 20 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 10 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa

Veikkaamalla ottelun lopputulosta ja pelaamalla muita Veikkauksen pelejä tämän linkin kautta tuet samalla PK-35 Vantaan toimintaa. Siirry Veikkauksen sivuille.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot