UUTISET

Punamustille 2-0-voitto Ilveksestä

11.6.2016

PK-35 Vantaa otti lauantai-iltapäivänä Naisten Liigan kärkiottelussa 2-0-voiton Tampereen Ilveksestä. Vierasjoukkue puolusti Myyrmäessä tiukasti, mutta PK-35 Vantaa pelasi maltillisesti omaa peliään. Kotijoukkue osui lopulta kertaalleen molemmilla puoliajoilla ja vankisti asemaansa sarjataulukon piikkipaikalla.

Kotijoukkue sai otteluun loistavan alun siirtymällä johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Netta Koso sai Tia Painilaiselta pallon keskialueella, kuljetti muutaman metrin ja tarjoili sitten hyvän pystypallon tamperelaispuolustuksen selustaan. Pallo tavoitti Sanni Franssin, joka sijoitti pallon varmasti taka-alakulmaan ohi maalivahti Kreeta-Liisa Yli-Säntin.

PK-35 Vantaalla oli hyvä tilaisuus lisätä johtoaan seitsemän minuuttia myöhemmin. Roosa Toivanen antoi vasemmalta laidalta hyvän syötön takaviistoon. Pallo päätyi lopulta Kosolle, joka laukoi rangaistuspilkun kohdalta kohti yläkulmaa. Ilves-vahti Yli-Säntti venyi kuitenkin hienoon torjuntaan.

Punamustien puolustuspelaaminen onnistui hyvin, sillä kotijoukkue piti Ilveksen käytännössä koko ottelun ajan poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Avausjaksolla tamperelaisten Heidi Kollanen pääsi kerran murtautumaan rangaistusalueelle, mutta kotijoukkueen puolustus onnistui purkamaan matalan keskityksen. Tilanne ei päättynyt maalintekoyritykseen, mutta se jäi lopulta vieraiden vaarallisimmaksi hyökkäykseksi. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 1-0-johdossa.

Toisen jakson alkupuolella PK-35 Vantaalla oli useita hyviä tilaisuuksia lisätä johtoaan. Koson läpiajo päättyi Yli-Säntin torjuntaan ja hetkeä myöhemmin laukaus painui niukasti maalin yli. Tunnin pelin jälkeen oli Eveliina Parikan ja Franssin vuoro kokeilla vuorollaan maalintekoa läpiajosta, mutta laukaukset suuntautuivat jälleen päin maalivahtia. Myös Kosolle avautui vielä yksi laukaisupaikka, mutta pallo vieri Yli-Säntin käsien kautta tolppaan.

Punamustien toinen osuma syntyi lopulta 69. peliminuutilla kulmapotkutilanteesta. Pallo päätyi rangaistusalueen rajalle Roosa Toivasella, joka pääsi laukomaan. Laukaus suuntautui päin tamperelaispuolustajia ja pallo jäi pyörimään maalin edustalle. Hanne Ojanperä oli kuitenkin tilanteessa hereillä ja onnistui siirtämään pelivälineen lähietäisyydeltä maaliin.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa Ilves ei enää onnistunut käynnistämään kunnon takaa-ajoa. Lisäosumia ei enää nähty, joten PK-35 Vantaa vei sarjapisteet lukemin 2-0.

Kotijoukkue piti Ilveksen poissa maalintekopaikoilta

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan Ilves saapui Myyrmäkeen puolustamaan, mutta kotijoukkue onnistui siitä huolimatta luomaan riittävästi maalintekopaikkoja.

– Jo pelin alku kertoi sen, että Ilves lähti puolustamaan tosi tiukasti. He pitivät muotonsa ja pyrkivät estämään meidän peruspelaamisemme, rakentelun ja sen myötä murtautumisen. Saimme kuitenkin mielestäni luotua tosi hyvin paikkoja, vaikka Ilves puolusti hyvin. Saimme juoksutettua heitä sen verran, että saimme yhden pelaajan vapaaksi ylivoimatilanteiden luomista varten.

– Pelasimme monipuolisesti ja etenkin ensimmäinen maali oli osoitus hienosta pelaamisesta. Paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin. Numerot eivät kerro pelistä koko totuutta, Väisänen totesi.

Väisäsen aisaparin Pasi Jaakonsaaren arvio ottelusta oli hyvin samanlainen. Jaakonsaari jakoi kunniaa tamperelaisten puolustuspelille, mutta kiitteli samalla oman joukkueensa maltillista pelaamista.

– Ilves oli selvästi opiskellut pelitapaamme ja yrittänyt keksiä, millä tavalla he pystyvät estämään rakenteluamme ja iskemään vastahyökkäyksillä.  Heillä oli tiivis, tiloja sulkeva muodostelma, jonka puitteissa he ottivat myös prässiä mukaan. Olimme välillä vähän vaikeuksissa, sillä he onnistuivat pistämään meille hyvin kampoihin. Kierrätimme kuitenkin palloa kärsivällisesti, saimme tarpeeksi maalipaikkoja ja teimme maalit, Jaakonsaari sanoi.

– Vaikka emme aina päässeet paljoa eteenpäin, menetimme aika vähän palloa, joten he eivät oikein päässeet ylivoimahyökkäyksiin. Se oli alakerralta ja koko joukkueelta varsin stabiili peli.

Väisänen yhtyi Jaakonsaaren kommenttiin Punamustien puolustuspelaamisesta. Ilves ei lopulta päässyt kunnolla edes yrittämään maalintekoa.

– Ilves puolusti tiukasti, mutta hyökkäyspäässä he eivät saaneet oikein yhtään kunnon tilannetta. Saimme pidetty heidät poissa vaarallisilta paikoilta. Avausjaksolla meillä oli vähän vaikeuksia purkupalloissa, kun Ilves laittoi palloja maalille. Toisella jaksolla saimme tehtyä tietyt asiat paremmin, minkä myötä myös pelin avaamisemme oli vähän erinäköistä, Väisänen tuumi.

– Puolustussuuntaan koko joukkue teki hyvin töitä. Olimme sopineet, että olemme aggressiivisia ja lähdemme peliin samalla asenteella kuin Tampereellakin. Lähdimme tappelemaan voitosta ja onnistuimme siinä. Saimme otettua Ilveksen vahvuudet pois. Tämä oli kokonaisuudessaan hyvä suoritus.

Voiton myötä PK-35 Vantaa onnistui kasvattamaan eroa viime kauden hopeamitalisti Ilvekseen. Väisänen suuntasi kuitenkin katseensa jo ensi viikonlopun otteluun. Silloin pelataan jälleen Naisten Liigan kärkiottelu, kun PK-35 Vantaa matkustaa sarjakakkosen TPS:n vieraaksi Turkuun.

– Nyt aloitamme valmistautumisen jo seuraavaan tärkeään peliin. Saimme tehtyä eroa Ilvekseen ja nyt keskitymme TPS-peliin. Pidämme varmaan vähän kevyemmän viikon. TPS-pelin ja Suomen Cupin puolivälierän jälkeen treenaamme sitten vähän kovempaa.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat ensi viikon lauantaina 18.6. vierasottelulla sarjakakkosta Turun Palloseuraa vastaan. Kotikentällään PK-35 Vantaan naiset pelaavat seuraavan kerran tiistaina 21.6., jolloin joukkue saa Suomen Cupin puolivälierässä vieraakseen jyväskyläläisen JyPKin.

 

PK-35 Vantaa – Ilves 2-0 (1-0)

”Lähdimme tappelemaan voitosta ja onnistuimme siinä. Saimme otettua Ilveksen vahvuudet pois.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Velma Oikarinen

3 Tiia Peltonen

5 Tia Painilainen (55´ Ashley Riefner)

6 Mimmi Nurmela

7 Sanni Franssi

9 Netta Koso

11 Eveliina Parikka

13 Sanna Saarinen

15 Hanne Ojanperä (73´ Selina Mustajoki)

26 Roosa Toivanen (79´ Ella Hopponen)

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

8 Vilma Väisänen

12 Henriikka Mäkelä

16 Selina Mustajoki

18 Ella Hopponen

25 Ashley Riefner

 

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.