UUTISET

Punamustille maukkaat sarjapisteet Töölöstä

10.6.2016

PK-35 Vantaa otti torstai-iltana maukkaan paikallispelivoiton Helsingin IFK:sta. Samalla sarjakauden kolmannen voittonsa ottanut PK-35 Vantaa nousi sarjataulukossa illan vastustajan HIFK:n ohi. Punamustien avausjakso oli Töölössä vahva ja toisella jaksolla joukkue säilytti taistellen johtonsa pelin loppuun asti.

Ensimmäinen puoliaika eteni vahvasti Punamustien komennossa. Pelitapaansa uuteen uskoon muovannut PK-35 Vantaa onnistui pitämään kotijoukkueen ensimmäiset 45 minuuttia täysin poissa maalintekopaikoilta. Tähtirinnoilla ei lopulta ollut avausjaksolla yhtään laukausta kohti maalia. PK-35 Vantaa sen sijaan loi useita hyviä hyökkäyksiä ja onnistui myös hyödyntämään niitä.

Ottelun avausmaali syntyi 12. peliminuutilla kapteeni Kim Raimin käynnistämästä hyökkäyksestä. Topparin avaus tavoitti Ilari Äijälän, joka tarjoili pallon rangaistusalueen rajalla Lucas Kaufmannille. Brasilialainen otti pallon haltuunsa ja laukoi sen noin 20 metristä näyttävästi takayläkulmaan.

Johtomaalin jälkeen Punamustilla oli useita hyviä tilaisuuksia lisätä johtoaan. Ilari Äijälä laukoi kuitenkin lähietäisyydeltä suoraan HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin syliin ja Njazi Kuqin yritys jäi puolustajien jalkoihin. Lisäksi Kuqi vapautti läpiajoon Aleksi Ristolan, jonka laukaus painui kuitenkin yläriman kautta yli maalin. Ymer Xhaferilla sen sijaan oli jo lähes tyhjä maali edessään helsinkiläisten epäonnistuttua purkupallossa, mutta puolustajat ehtivät jälleen laukauksen tielle.

PK-35 Vantaa onnistui kuitenkin lopulta toistamiseen vielä ennen taukoa. Maalivahti Daniel Kollar antoi 40. peliminuutilla pitkän avauksen Kaufmannille vasempaan laitaan. Kaufmann otti pallon haltuunsa ja jatkoi sen rangaistusalueen rajalle Kuqille, joka laukoi pelivälineen ensimmäisellä kosketuksellaan etukulmaan. Vieraat pääsivät siis tauolle 0-2-johdossa.

Toisen jakson alussa Punamustilla oli hyvä tilaisuus ratkaista ottelu, kun Xhaferi syötti Ristolan läpi vasemmalta laidalta. Ristola eteni vahvasti rangaistusalueelle, mutta laukoi lopulta päin Erikssonia. Toisessa päässä Eero Peltosella oli hyvä maalintekopaikka, mutta hän laukoi pallon Kollarin nyrkkeilyn jälkeen yli lähes tyhjänä ammottaneen maalin.

HIFK nousi kuitenkin maalin päähän 53. peliminuutilla. Matias Hänninen pääsi karkaamaan oikealla laidalla ja eteni päätyrajalle asti. Lopulta Hänninen tarjoili matalan syötön maalin eteen ja Ville Salmikivi siirsi pallon lähietäisyydeltä maaliin. Kavennuksen jälkeen HIFK:lla oli tilaisuutensa myös tasoitusosumaan, mutta Nnaemeka Anyamele ja Joni Korhonen eivät kyenneet hyödyntämään maalipaikkojaan.

Tunnin pelin jälkeen Punamustilla oli lyhyen ajan sisään kolme hyvää mahdollisuutta karata jälleen kahden maalin karkumatkalle. Kuqi pääsi ottamaan pallon taidokkaasti haltuunsa rangaistusalueella, mutta viimeistely-yrityksestä puuttui terävyys. Ristola sen sijaan laukoi Kaufmannin keskityksestä pallon rangaistuspilkun kohdalta yli maalin.

HIFK-leiristä lähimpänä toista maalia kävi lopulta vaihdosta sisään tullut Pekka Sihvola, jonka nosto leijaili Kollarin yli, mutta kimposi lopulta takatolpasta takaisin kentän puolelle. Hetkeä myöhemmin Sihvola pääsi nokikkain Kollarin kanssa, mutta tuikkasi pallon niukasti maalin ohi. Toisella päässä pallo saatiin vielä kerran maaliin asti, kun Kosta Manev laukoi purkupallon rangaistusalueen rajalta alakulmaan. Erotuomari kuitenkin hylkäsi osuman paitsiona Punamustien pelaajan häirittyä maalivahtia.

PK-35 Vantaa piti johtonsa loppuun asti ja vei tärkeät sarjapisteet Töölöstä lukemin 1-2. Voiton myötä joukkue ohitti sarjataulukossa HIFK:n ja FC Interin nousten samalla putoamisviivan yläpuolelle.

Kuqi kiitteli joukkueen taisteluilmettä

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi myönsi voitetun ottelun jälkeen, että pelissä oli tavallista enemmän panosta. Kyseessä oli pääkaupunkiseudun paikallisvääntö, minkä lisäksi joukkueet lähtivät peliin tasapisteistä sarjan hännillä.

– Kyseessä ei ollut ainoastaan paikalliskamppailu. Olimme olleet pitkään sarjan hännillä ja nyt voitimme vielä vieraskentällä. Se oli erittäin hienoa. Täytyy sanoa, että joukkueessa on tällä hetkellä todella hyvä fiilis, Kuqi totesi.

Kuqin mukaan joukkue oli valmistautunut HIFK-otteluun harjoittelemalle maajoukkuetauolla kovaa. Samalla Kuqi kehui jälleen joukkueen työmoraalia ja taistelevaa yleisilmettä.

– Pelaajien asenne ja työmäärä viikon treeneissä antoivat aika paljon uskoa tähän peliin. Pidimme maajoukkuetauolla varmaan koko kauden kovimman treeniviikon – se oli kuin pieni pre-season. Pari jätkää jopa oksenteli treeneissä, mutta koko ajan näytti kuitenkin siltä, että he nauttivat työnteosta. Se oli hienoa nähdä. Se fiilis siirtyi pukukopista myös kentälle. Olemme tällä kaudella menettäneet monesti johtoasemamme, mutta nyt taistelutahto ja voitonhalu ovat eri tasolla.

PK-35 Vantaa lähti peliin hieman erilaisella taktiikalla ja pelimuodostelmalla. Kuqi marssitti kentälle kolmen pelaajan keskuspuolustuksen ja hyökkäyksiin osallistuneet laitapuolustajat Kevin Mombilon sekä Ilari Äijälän. Kuqin mukaan uusi ryhmitys toimi hyvin etenkin avausjaksolla.

-Lähdimme peliin vähän eri taktiikalla. Kävimme sitä viikolla läpi treeneissä ja se toimi hyvin. HIFK joutui vaihtamaan omaa taktiikkaansa jo parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Tähän asti olemme päästäneet liikaa maaleja, mutta jos pidämme oman päämme paremmin puhtaana, saamme riittävästi paikkoja maalintekoon. Meillä on jätkiä, jotka pystyvät tekemään maaleja, Kuqi sanoi.

– Peli olisi voinut olla ensimmäisen jakson jälkeen 0-3 tai 0-4. Toisella jaksolla heillä ei ollut mitään menetettävää, joten he tulivat kovaa. Taistelutahdolla oli kuitenkin tänään iso merkitys. Se on näkynyt myös pukukopissa. Nyt nousimme sarjataulukossa pois viimeiseltä sijalta, mikä antaa taas lisää uskoa tulevaan. Pitää muistaa, että sarja on aika tasainen.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat jo sunnuntaina 12.6. klo 13.30. Silloin PK-35 Vantaa isännöi Myyrmäessä Kuopion Palloseuraa.

 

HIFK – PK-35 Vantaa 1-2 (0-2)

”Joukkueessa on tällä hetkellä todella hyvä fiilis. Taistelutahdolla oli iso merkitys.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar

3 Kosta Manev

4 Kim Raimi

10 Ymer Xhaferi (89´ Marcus Heimonen)

11 Ilari Äijälä

15 Lucas Kaufmann (77´ Masar Ömer)

16 Konsta Rasimus

17 Kevin Mombilo

19 Aleksi Ristola (90+2´ Riku Heinonen)

21 Nosh A Lody

99 Njazi Kuqi

 

Vaihtopelaajat:

5 Riku Heinonen

9 Masar Ömer

13 Samu Volotinen

30 Ahmed Said Ahmed

55 Marcus Heimonen

58 Reza Heidari

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.