UUTISET

Naiset kohtaavat huomenna Myyrmäessä Ilveksen

10.6.2016

Naisten Liiga palaa maajoukkuetauolta huomenna, kun Tampereen Ilves saapuu Myyrmäkeen Punamustien vieraaksi. Kyseessä on kärkikamppailu, sillä PK-35 Vantaa johtaa sarjaa ja Ilves majailee sarjataulukossa kolmantena. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 11.6. klo 13.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla, kun Naisten Liigan runkosarjasta on pelattu puolet. Joukkue on kohdannut kaikki vastustajansa kertaalleen ja saalistanut yhdeksästä ottelustaan kahdeksan voittoa sekä yhden tasapelin. PK-35 Vantaan 37 maalia viimeistellyt hyökkäys on ollut sarjan tehokkain ja sen omaan verkkoon on tehty ainoastaan neljä maalia. Viimeisessä ottelussaan ennen maaottelutaukoa PK-35 Vantaa kaatoi FC Hongan vieraskentällä maalein 1-4.

Myös viime kauden hopeajoukkueen Ilveksen alkukausi on sujunut hyvin. Ilves on sarjataulukossa kolmantena, mutta se on pelannut yhden ottelun sijaa korkeammalla majailevaa TPS:ää vähemmän. Tamperelaiset kokivat ensimmäisen puolentoista kuukauden aikana kolme pistemenetystä, mutta nyt Ilves saapuu Myyrmäkeen kolmen ottelun voittoputkessa. Edellisessä ottelussaan tupsukorvat kaatoivat kotikentällään HJK:n lukemin 4-1.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo Naisten Liigan avauskierroksella aprillipäivänä. Silloin Ilves meni Elina Myllymäen osumalla johtoon jo kuudennella peliminuutilla, mutta PK-35 Vantaa kuittasi tamperelaisten osumat nopeasti. Netta Koso ja Sanni Franssi nostivat Punamustat viidessä minuutissa tasoihin ja ohi. Loppulukemat 1-3 viimeisteli toisella puoliajalla Hanne Ojanperä.

Punamustien tehokkain maalintekijä on ollut Naisten Liigan maalipörssiä 14 osumallaan johtava Franssi. Taustatukea hän on saanut kahdeksaan otteeseen osuneilta Ojanperältä ja Sanna Saariselta. Ilveksen riveissä maalinteosta on vastannut etenkin kahdeksan maalia viimeistellyt Heidi Kollanen.

PK-35 Vantaan pelaajista Tia-Maria Jaakonsaari loukkasi harjoituksissa nilkkaansa ja joutuu olemaan sivussa muutaman viikon. Muutaman muun pelaajan pelikuntoa tarkkaillaan vielä viimeistelyharjoituksissa, mutta kokonaisuudessaan joukkueen kokoonpanotilanne on hyvä.

Joukkue palaa hyvillä mielin maajoukkuetauolta

Punamustien päävalmentajan Jari Väisäsen mukaan joukkue palaa hyvillä mielin maajoukkuetauolta jälleen Naisten Liigan pariin.

– Viime viikolla moni pelaajamme oli maajoukkueiden mukana, mutta nyt olemme päässeet treenaamaan pitkästä koko joukkueella. Harjoituksissa on ollut hyvä fiilis, joten lähtökohdat ovat hyvät. Pelaajilla on maajoukkuetauon jälkeen jälleen kova into päästä pelaamaan. Pelihuumori on kohdillaan, mikä näkyy toivottavasti hyvinä suorituksina kentällä, Väisänen sanoi.

– Lähdemme peliin luottavaisin mielin, vaikka tiedämme Ilveksen olevan hyvä joukkue. Meidän pitää nyt olla alussa tarkempia kuin aiemmissa peleissä, jotta emme anna vastustajalle alussa turhaa siimaa. Kiinnitämme huomiota pelin alkuun ja haluamme saada pelimme kulkemaan alusta lähtien.

Ilves on sarjataulukossa kolmantena, mutta tupsukorvat ovat pelanneet yhden ottelun kärkikaksikkoa vähemmän. Piste-eroa Punamustiin on kuitenkin jo kahdeksan pistettä, joten Ilves yrittää huomenna kuroa eroa umpeen.

– Sarjatilanne on mielenkiintoinen. Tämä peli on jonkinlainen vedenjakaja. Ilvekselle peli on todella tärkeä, sillä heillä on vielä mahdollisuus päästä lähemmäs, Väisänen totesi.

PK-35 Vantaa kohtasi tamperelaiset jo huhtikuun alussa, joten vastustaja on Väisäselle tuttu. Hänen mukaansa vastaan asettuu suoraviivainen ja kaksinkamppailuihin panostava joukkue.

– Ilves on vahva joukkue, joka pyrkii olemaan kova kaksinkamppailuissa. Meidän pitää kyetä vastaamaan siihen tai liikutettava palloa riittävän nopeasti, jotta emme joudu painimaan. Ilves on suoraviivaisesti pelaaja joukkue, joten meidän pitää jälleen varautua sellaiseen pelaamiseen. Lisäksi meidän pitää ottaa tiettyjen Ilves-pelaajien vahvuudet pois.

– Ilveksellä on taitava joukkue, jolla on taitavia yksilöitä. Ilves kykenee pelaamaan jalkapalloa, mutta tähän asti he ovat pelanneet aika suoraviivaisesti ja pyrkivät kakkospalloihin. On mielenkiintoista nähdä, onko heidän pelitapansa kehittynyt enemmän pelaavampaan suuntaan, Väisänen tuumi.

PK-35 Vantaa – Ilves pelataan lauantaina 11.6. klo 13.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Veikkaamalla ottelun lopputulosta ja pelaamalla muita Veikkauksen pelejä tämän linkin kautta tuet samalla PK-35 Vantaan toimintaa. Siirry Veikkauksen sivuille.

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.