UUTISET

Miehet kohtaavat huomenna paikallisottelussa HIFK:n

8.6.2016

Veikkausliiga palaa huomenna maajoukkuetauolta, kun sarjassa pelataan täysi kierros. Punamustien osalta tosipelit jatkuvat pääkaupunkiseudun paikallisottelulla Helsingin IFK:n vieraana. Ottelu pelataan huomenna torstaina 9.6. klo 18.30 alkaen Töölön jalkapallostadionilla.

Molempien joukkueiden alkukausi on sujunut mollivoittoisesti, sillä PK-35 Vantaa on tällä hetkellä sarjassa putoajan paikalla ja HIFK vain pykälää korkeammalla karsijan paikalla. PK-35 Vantaa on pelannut yhden ottelun helsinkiläisiä enemmän, mutta muuten joukkueiden sarjatilanne on hyvin samanlainen. Molemmat ovat keränneet yhdeksän sarjapistettä voittamalla kahdesti ja pelaamalla kolme ottelua tasan.

Ennen maaottelutaukoa PK-35 Vantaa katkaisi pitkän voitottoman putkensa kaatamalla FC Interin Myyrmäessä lukemin 3-1. Seuraavassa ottelussaan Shefki Kuqin miehistö taisteli tiukasti sarjapisteistä, mutta joutui taipumaan FC Lahden vieraana 2-1-tappioon.

HIFK lähtee peliin neljän ottelun tappioputkessa. Voitoton putki on sitäkin pidempi, sillä helsinkiläisten edellinen kolmen pisteen potti on huhtikuun lopulta. Viime ottelussaan HIFK hävisi kotikentällään Tampereen Ilvekselle lukemin 0-1.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kolmeen otteeseen kolmessa eri kilpailussa. Liigacupissa PK-35 Vantaa oli vahvempi lukemin 0-3 ja Suomen Cupissa Punamustien voittolukemat olivat jatkoajan jälkeen 2-1. Kauden ensimmäisessä sarjakohtaamisessa HIFK haki kuitenkin 0-2-vierasvoitolla pisteet Myyrmäestä.

Punamustien paras maalintekijä on ollut Njazi Kuqi, joka on osunut kuudessa pelaamassaan liigaottelussa jo viidesti. Hyvää taustatukea on antanut neljä maalia viimeistellyt Aleksi Ristola. HIFK:n riveissä suurinta maalintekovastuuta on kantanut viisi maalia tehnyt Juho Mäkelä.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on paikallisottelun alla hyvä, sillä ainoastaan Altin Ademaj on loukkaantumisen takia ottelusta sivussa. Lisäksi joukkueen tuore sopimuspelaaja Nosh A Lody on huomenna ensimmäistä kertaa mukana kokoonpanossa. HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Jere Piirainen, Emil Conti, Jukka Halme, Tommi Vesala ja Pauli Kuusijärvi.

Punamustien leirissä odotetaan paikallispeliä innolla

Punamustien kapteeni Kim Raimi joutui jättämään kauden ensimmäiset kohtaamiset väliin, mutta nyt hän on valmiina tositoimiin tähtirintoja vastaan. Raimi ennakoi paikallisottelusta kovaa ja fyysistä vääntöä.

– Henkilökohtaisesti odotan ottelua kovasti, sillä olen missannut kaikki aiemmat HIFK-pelit ja vastapuolella on paljon kavereita. Kummallakaan ei ole ollut pisteillä hurraamista, joten huomenna lyödään varmasti kaikki paukut peliin pisteiden puolesta ja kaksinkamppailuissa ei säästellä.

– Jos potkiminen on samaa luokkaa kuin viime HIFK-pelissä, niin takaisin tulee, Raimi totesi ja lähetti samalla terveisensä naapurileiriin.

Myös Konsta Rasimus odottaa paikallisottelua innolla. Myös hän odottaa kohtaamisesta tiukkaa peliä.

– Kyllähän tätä kohtaamista on jo jonkin aikaa odotettukin. Matsista tulee varmasti tiukka ja jännittävä. Tällä kertaa on mielenkiintoista pelata HIFK:n kotiyleisön edessä.

– Sain juuri Veikkausliigan keräilytarra-albumin täyteet HIFK:n osalta, joten ainakin henkilökohtaisesti tunnen vastustajan joukkueen taas asteen verran paremmin, Rasimus nauroi.

Raimin mukaan PK-35 Vantaa on hyödyntänyt maajoukkuetauon harjoittelemalla tavallista kovempaa. Samalla kapteeni pääsi itsekin vihdoin harjoittelemaan kunnolla.

– Maajoukkuetauolla ollaan menty aika kovaa ja tehty töitä todella hyvällä intensiteetillä koko joukkueen toimesta. Toivottavasti se näkyy jo huomenna. Itsellenikin oli tärkeää saada hyvä treeniviikko alle, sillä kaksi edellistä peliä pelasin käytännössä ilman harjoittelua suoraan telakalta palattuani.

Vaikka Punamustien alkukausi on ollut tuloksellisesti vaikea, on joukkueessa Raimin mukaan tällä hetkellä hyvä ilmapiiri. Joukkueen sisällä uskotaan vahvasti, että PK-35 Vantaalla on edellytyksiä nähtyä parempiin suorituksiin.

– Fiilis joukkueessa on rentoutunut, vaikka pisteitä tarvitaankin kipeästi. Tilanteesta ei kuitenkaan oteta turhia paineita. Luotto joukkueeseen ja kurssin kääntymiseen on edelleen suuri, Raimi vakuuttaa.

– Voittoa lähdetään hakemaan. Helpolla se ei tule, sen tiedämme, mutta tiedämme myös sen, että hyvällä perussuorituttamisella pisteitä lähtee huomenna Vantaalle.

HIFK – PK-35 Vantaa pelataan huomenna torstaina 9.6. klo 18.30 Töölön jalkapallostadionilla.

Veikkaamalla ottelun lopputulosta ja pelaamalla muita Veikkauksen pelejä tämän linkin kautta tuet samalla PK-35 Vantaan toimintaa. Siirry Veikkauksen sivuille.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.