UUTISET

Naisille 1-4-voitto Tapiolasta

29.5.2016

PK-35 Vantaa jatkoi hyviä otteitaan Naisten Liigassa kaatamalla FC Hongan pääkaupunkiseudun paikallisottelussa. Kotijoukkue FC Honka johti Tapiolassa peliä pitkään, mutta Punamustien maalihanat aukesivat lopulta ottelun loppupuolella.

Vaikka maaleja saatiin odottaa pitkään, peli eteni lauantaina alusta lähtien Punamustien komennossa. Vieraat pitivät palloa ja yrittivät rakentaa maltillisesti maalintekopaikkoja. PK-35 Vantaa onnistui luomaan useita hyviä tilanteita, mutta laukauksista ja keskityksistä puuttui viimeinen terävyys.

Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin FC Honka. Kotijoukkue siirtyi johtoon neljännellä peliminuutilla hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi. FC Hongan pelaaja tarjoili pallon keskialueelta Punamustien puolustuslinjan selustaan. Vera Saastamoinen pääsi karkaamaan ja nosti pallon yli vastaan tulleen maalivahti Henriikka Mäkelän.

Myös PK-35 Vantaa sai pallon avausjaksolla kertaalleen maaliin asti, mutta Eveliina Parikan hieno puskumaali liputettiin paitsioksi. Espoolaisillakin oli avausjaksolla yksi hukattu tilaisuus, kun Saastamoinen laukoi puolittaisen läpiajon päätteeksi ohi maalin. Tauolle lähdettiin siis FC Hongan 1-0-johdossa.

Toisen jakson alussa kotijoukkue yritti häiritä Punamustien pelaamista kovalla prässäämisellä, mutta vieraat onnistuivat purkamaan sen kerta toisensa jälkeen. Myös FC Hongalla oli toisella jaksolla muutama tilaisuus maalintekoon, mutta kokonaisuudessaan toinen jakso eteni vahvasti PK-35 Vantaan komennossa.

Hanne Ojanperä tuli 66. peliminuutilla vaihdosta kentälle ja nosti Punamustat tasoihin vain kolme minuuttia myöhemmin. Tasoitusosuma syntyi Tia Painilaisen vapaapotkusta, joka jäi pomppimaan rangaistusalueelle. Pallo päätyi lopulta Ojanperälle, joka laukoi sen verkon perukoille.

Tasoituksen jälkeen PK-35 Vantaa lähti heti jahtaamaan johtomaalia. Yritys tuotti lopulta tulosta, kun vieraat osuivat viimeisen kymmenen minuutin aikana peräti kolmesti. Punamustien johtomaali syntyi 81. peliminuutilla, kun Sanni Franssi levitti pallon laitaan Eveliina Parikalle, joka pääsi keskittämään vapaasti. Parikan matala keskitys tavoitti Sanna Saarisen, joka liukui pallon takatolpalta maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Parikka pääsi jo ohittamaan FC Hongan maalia vartioineen Paula Myllyojan, mutta sijoitti pallon ohi tyhjänä ammottaneen maalin. Vapauttava 1-3-osuma syntyi kuitenkin jo seuraavasta hyökkäyksestä. Franssi ohitti Tia-Maria Jaakonsaaren pystysyötön jälkeen yhden vastustajan päätyrajan tuntumassa ja laukoi pallon pienestä kulmasta etualakulmaan.

Punamustien neljäs osuma syntyi 89. peliminuutilla. Vaihdosta kentälle tullut ja samalla debyyttinsä tehnyt yhdysvaltalaispelaaja Ashley Riefner keskitti vasemmalta ja pallo päätyi takatolpalle nousseelle Franssille. Franssi otti pallon haltuun ja syötti maalin edustalle, josta Saariselle oli helppo työ siirtää peliväline maaliin.

Saarisen osuma jäi ottelun viimeiseksi, joten PK-35 Vantaa vei sarjapisteet Tapiolasta lukemin 1-4. Voiton myötä joukkue jatkaa edelleen Naisten Liigan piikkipaikalla.

”Maltoimme pitää pään kylmänä”

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli tyytyväinen siihen, että joukkue malttoi pitää kiinni omasta pelitavastaan, vaikka avausosumaa saatiin odottaa lähes 70 minuuttia.

– Joukkue osoitti jälleen olevansa henkisesti ja fyysisesti vahva. Maltoimme pitää pään kylmänä ja edetä oman pelaamisemme kautta. Se onnistui tosi hyvin.

– Pallollinen pelaamisemme oli todella vahvaa. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän saimme tilanteita. Meillä oli muutamia paikkoja myös lisäosumiin, Väisänen totesi.

Väisäsen mukaan Punamustien pelin avaaminen oli avausjaksolla ajoittain hieman hidasta. Vierasjoukkue onnistui ohittamaan FC Hongan prässin, mutta se olisi voitu tehdä nopeammin. Toisella jaksolla siinä onnistuttiin Väisäsen mielestä paremmin.

– Tauon jälkeen pyrimme jatkamaan omaa peliämme ja halusimme laittaa vastustajan juoksemaan. FC Honka prässäsi toisen jakson alussa lujaa, mutta pääsimme pääsääntöisesti prässin ohi. Sen myötä meille avautui enemmän ja enemmän tilanteita, Väisänen kertasi kenttätapahtumia.

PK-35 Vantaan yhdysvaltalaispelaaja Ashley Riefner sai perjantaina vihdoin peliluvan ja pelasi lauantaina ensimmäiset minuuttinsa Naisten Liigassa. Hän pääsi kentälle ottelun 72. peliminuutilla.

– Ashley sai nyt tililleen debyyttiminuuttinsa Punamustissa ja hän osoitti heti ihan hyviä otteita, Väisänen sanoi.

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 11.6. Silloin PK-35 Vantaa saa Myyrmäkeen vieraakseen Tampereen Ilveksen.

 

FC Honka – PK-35 Vantaa 1-4 (1-0)

”Joukkue osoitti jälleen olevansa henkisesti ja fyysisesti vahva.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

5 Tia Painilainen

6 Mimmi Nurmela

7 Sanni Franssi

8 Vilma Väisänen (60´ Roosa Bröijer)

9 Netta Koso (66´ Hanne Ojanperä)

11 Eveliina Parikka

12 Henriikka Mäkelä

13 Sanna Saarinen

14 Elina Salmi (72´ Ashley Riefner)

21 Tia-Maria Jaakonsaari

 

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen

15 Hanne Ojanperä

16 Selina Mustajoki

18 Ella Hopponen

25 Ashley Riefner

26 Roosa Toivanen

28 Roosa Bröijer

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot