UUTISET

Miehille niukka tappio Lahdessa

29.5.2016

PK-35 Vantaa kärsi lauantai-iltapäivänä niukan tappion Lahdessa. Kotijoukkue FC Lahti karkasi Kisapuistossa jo avausjaksolla kahden maalin karkumatkalle, mutta vieraat saivat toisella jaksolla hyvän kirivaihteen päälle. Punamustien taistelu ei kuitenkaan riittänyt kavennusta pidemmälle.

Ottelun avaujakso oli Punamustille vaikea, mutta vieraat onnistuivat siitä huolimatta luomaan heti ottelun alussa kaksi hyvää maalintekotilannetta. Njazi Kuqi nosti pallon pienestä kulmasta ylärimaan ja hetkeä myöhemmin Lucas Kaufmann laukoi pallon rangaistusalueen rajan tuntumasta niukasti takakulman ohi.

Kotijoukkue FC Lahti sen sijaan hyödynsi paikkansa paremmin ja siirtyi ottelussa johtoon jo 11. peliminuutilla. Lahtelaisten kulmapotku pomppi monen pelaajan ohi vaarallisesti rangaistuspilkun kohdille. Pyry Kärkkäinen oli tilanteessa ensimmäisenä hereillä ja laukoi pallon voimalla verkon perukoille.

Lahtelaisten johtomaalin jälkeen PK-35 Vantaa ei tuntunut löytyvän paikkoja tasoitukseen. FC Lahti sen sijaan oli lähellä lisätä johtoaan. Aleksi Paananen laukoi vaarallisesti noin kahdestakymmenestä metristä, mutta Punamustien maalia vartioinut Daniel Kollar torjui laukauksen kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin Kollar venytti kätensä Mikko Hauhian laukauksen tielle.

FC Lahti onnistui kuitenkin lisäämään johtoaan vielä avausjakson aikana. Punamustien Kim Raimi joutui kaatamaan Jasse Tuomisen rangaistusalueelle ja erotuomari määräsi pallon yhteentoista metriin. Tuominen asettui itse pallon taakse ja laukoi sen varmasti maalin oikeaan kulmaan. Tauolle lähdettiin siis FC Lahden 2-0-johdossa.

Tauon jälkeen PK-35 lähti takaa-ajamaan lahtelaisten johtoa. Punamustien kavennusmaali syntyi 54. peliminuutilla hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi. Kaufmann antoi vasemmalta hyvän keskityksen takatolpalle, josta Masar Ömer jatkoi pallon maalin edustalle. Kuqi nousi tilanteeseen vahvasti ja ohjasi pallon lähietäisyydeltä maaliin.

Kavennusmaalin jälkeen PK-35 Vantaa jahtasi raivokkaasti tasoitusta. Vierasjoukkue onnistui luomaan painetta ja pitämään pelin painopisteen lahtelaisten kenttäpuoliskolla. FC Lahti sen sijaan pääsi toisella jaksolla muutamaan otteeseen vaarallisiin vastahyökkäyksiin, mutta ne jäivät tuloksettomiksi.

Kuqi pääsi ottelun loppuhetkillä nokikkain lahtelaismaalivahti Miikka Mujusen kanssa, mutta ei onnistunut toimittamaan palloa verkon perukoille.  Irtopalloon ehti ensimmäisenä Aleksi Ristola, mutta puolustajat ehtivät peittämään hänen laukauksensa. Punamustien kova painostus jatkui lisäajalle asti ja vieraat saivat pallon jo lähes maaliviivalle asti, mutta sen lähemmäs PK-35 Vantaa ei enää päässyt. Hyvästä taistelusta huolimatta pisteet jäivät Lahteen lukemin 2-1.

Kuqi kiitteli joukkueen taistelua

Niukasta tappiosta huolimatta PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi kiitteli pelin jälkeen joukkueensa taisteluilmettä. Avausjakson esitykseen Kuqi ei ollut tyytyväinen, mutta toisella jaksolla vierasjoukkueella oli hyvä ote pelistä.

– Avausjakson esitykseen olen vähän pettynyt. Emme oikein saaneet konettamme käyntiin. Toinen jakso oli täysin erilainen. Se oli meiltä hyvää taistelua, Kuqi sanoi.

– Saimme tehtyä kavennusmaalin ja haimme sen jälkeen voimakkaasti tasoitusta. Meillä oli aika monta hyvää paikkaa, mutta emme onnistuneet niistä. Myös FC Lahti pääsi toki muutamiin hyviin vastahyökkäyksiin, kun haimme väkisin tasoitusta.

Kulunut viikko on ollut Punamustien pelaajille raskas, sillä joukkue aloitti Lahdessa täysin samalla avauskokoonpanolla kuin keskiviikkona FC Interiä vastaan. Vaikka jalka alkoi loppua kohden painaa, joukkue taisteli päätösvihellykseen asti.

– Olen erittäin tyytyväinen toisen jakson esitykseen. Joissakin aiemmissa peleissä voimat ja halu ovat tuntuneet loppuvan kesken pelin, mutta nyt jaksoimme taistella loppuun asti. Pelaajien sydän ja tahto tulivat esiin. Se on meille erittäin hyvä merkki, Kuqi totesi.

Punamustilla alkaa nyt puolentoista viikon ottelutauko, jonka aikana joukkue aikoo Kuqin mukaan harjoitella hieman kovempaa.

– Ensi viikolla on tarkoitus harjoitella vähän eri tavalla kuin tähän mennessä. Yritämme hieman parantaa pelaajien fyysistä kuntoa. Pyrimme tekemään pieniä muutoksia ja käytämme viikon hyväksemme sen suhteen.

 

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat maajoukkuetauon jälkeen torstaina 9.6. Silloin edessä on jälleen pääkaupunkiseudun paikallisottelu, kun PK-35 Vantaa kohtaa vieraskentällä Helsingin IFK:n.

 

FC Lahti – PK-35 Vantaa 2-1 (2-0)

”Jaksoimme taistella loppuun asti. Pelaajien sydän ja tahto tulivat esiin.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar

2 Altin Ademaj (67´ Reza Heidari)

4 Kim Raimi

9 Masar Ömer

10 Ymer Xhaferi

15 Lucas Kaufmann

16 Konsta Rasimus

17 Kevin Mombilo (80´ Bob Diasonama)

19 Aleksi Ristola

55 Marcus Heimonen

99 Njazi Kuqi

 

Vaihtopelaajat:

5 Riku Heinonen

12 Jalmari Karvinen

14 Bob Diasonama

30 Ahmed Said Ahmed

58 Reza Heidari

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot