UUTISET

Punamustien taistelu jatkuu huomenna Lahdessa

27.5.2016

Keskiviikkona kauden toisen voittonsa ottanut PK-35 Vantaa taistelee sarjapisteistä jälleen huomenna. Tällä kertaa Shefki Kuqin näyttöhaluja uhkuva miehistö matkustaa FC Lahden vieraaksi. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 28.5. klo 16.00 Lahden Kisapuistossa.

Punamustien pitkä odotus päättyi, kun joukkue nappasi vihdoin sarjakauden ensimmäisen kotivoittonsa. PK-35 Vantaa kaatoi FC Interin lukemin 3-1 ja katkaisi  samalla yli kuukauden mittaisen voitottoman putkensa. Kolmen sarjapisteen myötä PK-35 Vantaa pysyi mukavasti iskuetäisyydellä parempia sarjasijoituksia ajatellen.

FC Lahti sen sijaan majailee sarjataulukossa kymmenentenä kaksi sijaa PK-35 Vantaata ylempänä. Joukkueet ovat tasapisteissä, mutta lahtelaisten maaliero on parempi kuin Punamustilla. Yhdeksästä ottelustaan FC Lahti on kerännyt yhdeksän pistettä kahdella voitolla ja kolmella tasapelillä. Viime aikoina lahtelaisjoukkueen vire on ollut huono, sillä FC Lahti on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan.

Lahtelaisten kotiottelut ovat sujuneet hyvin, sillä se on ottanut kauden molemmat voittonsa Kisapuistossa VPS:ää ja SJK:ta vastaan. Lisäksi FC Lahti on tasannut kotonaan pisteet HIFK:n kanssa. Vierasjoukkueista ainoastaan HJK on onnistunut hakemaan täyden pistepotin Kisapuistosta.

Punamustien vieraspelit ovat sujuneet kaksijakoisesti. Joukkue on hakenut vierasvoiton Kuopiosta ja pelannut IFK Mariehamnia vastaan tasan, mutta hyvien tulosten vastapainoksi PK-35 Vantaa on kärsinyt tappiot RoPSin ja Ilveksen vieraana.

Punamustien tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet neljästi osuneet Njazi Kuqi ja Aleksi Ristola. Myös lahtelaisten paras maalintekijä Jasse Tuominen on osunut neljään otteeseen.

PK-35 Vantaalta puuttuvat huomisesta ottelusta loukkaantumisten takia Kosta Manev, Riku Heinonen ja Ilari Äijälä. Kolmikon toipuminen on edennyt hyvin, mutta heidän suhteensa ei vielä haluta ottaa mitään riskejä. FC Lahti sen sijaan joutuu otteluun ilman Drilon Shalaa. Hassan Sesayn ja brasilialaisen Eullerin pelaaminen on epävarmaa.

Voitto rentoutti tunnelmaa

PK-35 Vantaan päävalmentajan Shefki Kuqin mukaan joukkueen sisällä on tällä hetkellä hyvä ilmapiiri. Keskiviikon hieno voitto kohotti tunnelmaa entisestään.

– Täytyy sanoa, että meininki on nyt erittäin hyvä. Sen huomaa, että joukkueessa ja pukukopissa on nyt hyvä fiilis. Tilanne rauhoittui hieman, kun viime aikoina ilmassa on ollut vähän epävarmuutta ja keskittyminen sekä ajatukset ovat olleet muualla, Kuqi totesi.

– Viimeisen pelin voitto oli aivan loistava. Se rentoutti tekemistämme. Osa pelaajista on jäänyt alkukaudesta vähemmälle vastuulle, mutta FC Interiä vastaan kaikki pelasivat erittäin hyvin. Penkiltä näki hyvin, miten pelaajat kasvoivat pelin edetessä. Alussa oli pientä jännitystä, mutta pelin edetessä myös yleisö heräsi ja meininki oli aivan loistava.

Kuqi korostaa, että Veikkausliiga on tällä hetkellä todella tasainen. Muutama hyvä tulos saattaa muuttaa sarjatilannetta jopa merkittävästi.

– Alkukautemme on ollut vaikea, mutta parilla voitolla voi nostaa sijoitustaan huomattavasti. Meillä on nyt vain yksi suunta: ylöspäin! Jätkillä on hyvä meininki ja treeneihin on kiva tulla, joten uskon pisteitäkin tulevan.

Keskiviikkona moni alkukaudesta pienemmälle vastuulle jäänyt pelaaja sai paljon peliminuutteja. Muun muassa Kevin Mombilo ja Altin Ademaj olivat avauskokoonpanossa ja Reza Heidari pääsi vaihdosta kentälle. Lisäksi nuoret Bob Diasonama ja Ahmed Said Ahmed tekivät debyyttinsä Veikkausliigassa. Kuqi iloitsi nuorten pelaajien onnistumisista.

– Olen erittäin tyytyväinen nuorten pelaajien esitykseen. Kevin sai mahdollisuuden ja pelasi hyvän pelin. Hänellä on edellytykset vaikka mihin, mutta hänen pitää vain uskoa itseensä. Altin pelasi pitkän poissaolon jälkeen kaksi peliä. Se oli varmasti raskasta, mutta hän taisteli hyvin, Kuqi kehui.

– Reza tuli loistavasti sisään. Näytti siltä kuin hän olisi pelannut tällä kaudella jo 20 peliä. Myös Bob ja Ahmed tulivat kentälle täynnä intoa ja itseluottamusta. Jos he näyttävät treeneissä, he saavat totta kai mahdollisuuksia. Alkukausi oli meille vaikea, mutta joten heidän vastuunsa jäi vähiin, mutta jatkossa minuutteja tulee varmasti.

Punamustien loukkaantuneet pelaajat lähestyvät jo pelikuntoa, mutta Kuqin mukaan Manevin, Äijälän ja Heinosen suhteen ei haluta ottaa minkäänlaisia riskejä.

– Emme voi ottaa heidän suhteensa mitään riskiä. Pelaajat ovat muutenkin vähissä, joten meillä ei ole varaa ottaa riskejä. Nyt pelin jälkeen tulee hyvä puolentoista viikon tauko, Kuqi sanoi.

FC Lahti – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 28.5. klo 16.00 Lahden Kisapuistossa.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot