UUTISET

Naisten pelit jatkuvat huomenna Tapiolassa

27.5.2016

Sarjakärki PK-35 Vantaan pelit Naisten Liigassa jatkuvat huomenna, kun luvassa on jälleen pääkaupunkiseudun paikallisottelu. Tällä kertaa PK-35 Vantaa matkustaa Espooseen FC Hongan vieraaksi. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 28.5. klo 16.00 Tapiolan urheilupuiston nurmella.

Punamustien sarjakausi on sujunut voitokkaasti, sillä kahdeksan pelatun ottelun jälkeen PK-35 Vantaa on sarjan piikkipaikalla kuusi pistettä lähintä uhkaajaansa edellä. PK-35 Vantaa on voittanut kahdeksasta ottelustaan seitsemän ja pelannut lisäksi maalittoman tasapelin HJK:ta vastaan. Lisäksi joukkue on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja päästänyt vähiten.

FC Hongan kevätkausi sen sijaan ei ole mennyt aivan toivotulla tavalla. Seitsemän ottelua pelanneet espoolaiset ovat sarjassa seitsemäntenä kahdeksalla pisteellään. FC Honka on saalistanut sarjapisteensä kaatamalla TiPSin ja Nice Futiksen sekä pelaamalla tasan ONS:sää ja HJK:ta vastaan. Kotikentällään FC Honka on ollut vaikeasti kaadettavissa, sillä tapiolalaiset ovat hävinneet kotonaan vain TPS:lle maalirikkaan ottelun päätteeksi lukemin 3-4.

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat usein olleet tasaisia. Tänä vuonna PK-35 Vantaa ja FC Honka ovat kohdanneet jo kahdesti harjoitusottelun merkeissä. Tapiolassa päädyttiin tammikuussa tasalukemiin 2-2 ja maaliskuussa joukkueet pelasivat Myyrmäessä tasan samoin lukemin. Myös Punamustien viimevuotinen vierailu Tapiolan urheilupuistoon päättyi tasalukemiin 1-1.

PK-35 Vantaan parhaat maalintekijät ovat olleet maalipörssin kärkisijoja hallussaan pitävät Sanni Franssi ja Hanne Ojanperä. Franssi on viimeistellyt tällä kaudella jo peräti 13 maalia ja Ojanperä on osunut seitsemään otteeseen. Sanna Saarinen on tehnyt kuusi maalia. FC Hongan alkukauden tehokkain maalintekijä on ollut neljästi osunut Vera Saastamoinen.

Punamustien pitkään polvivammastaan toipuva Ronja Ikonen on huomisesta ottelusta sivussa, mutta on viikonloppuna jo B-tyttöjen mukana hakemassa pelituntumaa. Muut pelaajat ovat pelikuntoisia.

Punamustien tavoitteena tasapainoinen peli

PK-35 Vantaan päävalmentaja painottaa, että espoolaisjoukkue on varteenotettava vastustaja, jolta löytyy osaamista tasaisesti eri osa-alueilta.

– Pidän Honkaa yhtenä sarjan parhaista joukkueissa. Se on yksi Naisten Liigan tasaisimmista ryhmistä. Heiltä löytyy hyökkäysvoimaa ja lisäksi heillä on hyvä keskikenttä ja puolustus. Se on hvyä kokonaisuus, vaikka he ovat pelanneet alavireisesti. Nyt he saavat varmaan myös jenkeistä tulleet pelaajat mukaan.

– FC Honka on tsemppaava joukkue, joka varmasti taistelee. He haluavat voittaa kotona ja päästä mukaan kärkikahinoihin. Uskon heidän uhkuvan näyttöhaluja meitä vastaan, Väisänen totesi.

FC Honka ja Punamustat kohtasivat talvikauden aikana kahdesti. Lisäksi Väisänen näki FC Hongan ja HJK:n välisen kohtaamisen, joten hänellä on hyvä käsitys tulevasta vastustajasta.

– HJK:ta vastaan Honka oli mielestäni pelillisesti parempi, mutta he vähän lahjoittivat pisteen vastustajalle. He pyrkivät pelaamaan ja olivat pari pykälää HJK:ta edellä. He avaavat usein lyhyellä ja yrittävät rakentaa peliä. HJK-pelissä he pystyivät toteuttamaan sitä hyvin. Tärkeintä on tukahduttaa heidän pallollinen pelinsä ja pitää vaaralliset hyökkääjät aisoissa, Väisänen tuumi.

PK-35 Vantaa otti viime viikonloppuna Vantaan derbyssä hienon voiton TiPSistä. Nyt edessä on jälleen pääkaupunkiseudun paikallisottelu, mikä tuo peliin aina oman mausteensa. Väisäsen mukaan PK-35 Vantaa pyrkii jälleen parantamaan pelisuoritustaan.

– Tavoitteenamme on pelata tasapainoisempi peli kuin TiPSiä vastaan. Pyrimme karsimaan virheet pois ja estämään vastustajan vaaralliset vastahyökkäykset. Tarkoituksemme on saada myös paljon palloja maalille. Paula Myllyoja on pelannut FC Hongan maalilla hyvän kauden, mutta nyt tarkoitus on saada hänelle painetta, Väisänen sanoi.

FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 28.5. klo 16.00 Tapiolan urheilupuiston nurmella.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot