UUTISET

Punamustille vihdoin sarjakauden ensimmäinen kotivoitto

26.5.2016

PK-35 Vantaa otti keskiviikkoiltana kauden ensimmäisen kotivoittonsa Veikkausliigassa. Vahvalla taisteluilmeellä pelannut PK-35 Vantaa otti FC Interiä vastaan arvokkaat sarjapisteet lukemin 3-1.

Kotijoukkue asteli tänään Myyrmäessä kentälle selvästi haastavasta alkukaudesta sisuuntuneena. PK-35 Vantaa taisteli jokaisen tilanteen loppuun asti ja osoitti todella janoavansa kauan odotettua kotivoittoa. Joukkueen kapteeni Kim Raimi palasi loukkaantumisten jälkeen tositoimiin ja pelasi kauden ensimmäiset liigaminuuttinsa.

Punamustilla oli heti ottelun alussa kaksi hyvää tilaisuutta maalintekoon, mutta Ymer Xhaferi laukoi hyvästä vetopaikasta maalin ohi ja Aleksi Ristola ohjasi pallon kulmapotkusta sivuverkkoon. Myös vierasjoukkue FC Interillä oli tilaisuutensa, mutta Solomon Duah laukoi pallon niukasti takatolpan ohi.

Ottelun avausmaali syntyi 28. peliminuutilla. Njazi Kuqin hyvästä seinäsyötöstä rangaistusalueelle karannut Kevin Mombilo kaadettiin sääntöjen vastaisesti ja erotuomari määräsi pallon yhteentoista metriin. Laukomaan asettui Kuqi, joka sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa, mutta PK-35 Vantaa lisäsi johtoaan heti toisen jakson alkupuolella. Näkyvässä roolissa läpi ottelun ollut Mombilo syötti Lucas Kaufmannille, joka tarjoili hyvän keskityksen oikealta laidalta ja Ristola puski pallon lähietäisyydeltä taka-alakulmaan.

Turkulaiset nousivat kuitenkin hetkeä myöhemmin maalin päähän. Kennedy Nwanganga pääsi laukomaan rangaistusalueen rajan tuntumasta ja Guy Gnabouyou ohjasi pallon läheltä ohi Punamustien maalia vartioineen Daniel Kollarin.

Helpottava 3-1-maali syntyi 84. peliminuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Reza Heidari syötti pallon Mombilolle, joka nousi vahvasti rangaistusalueelle. Lopulta ottelun hahmoihin lukeutunut Mombilo laukoi pallon taka-alakulmaan.

Lisäosumia ei enää nähty, joten PK-35 Vantaa otti sarjakauden ensimmäisen kotivoittonsa lukemin 3-1. Tärkeiden sarjapisteiden myötä Shefki Kuqin miehistö paransi asemiaan sarjataulukossa ja nousi tasapisteisiin edellä olevien HIFK:n ja FC Lahden kanssa.

PK-35 Vantaa antoi keskiviikkona vastuuta myös joukkueen nuorille pelaajille. Viime viikonloppuna liigadebyyttinsä tehnyt Altin Ademaj oli myös tänään avauskokoonpanossa. Vaihdosta kentälle pääsivät Reza Heidari sekä ensimmäiset Veikkausliigaottelunsa pelanneet Bob Diasonama ja Ahmed Said Ahmed.

Helpottavat sarjapisteet

Punamustien päävalmentaja Shefki Kuqi oli ottelun päätyttyä tyytyväinen ja helpottunut. Voitto oli PK-35 Vantaalle vasta kauden toinen ja ensimmäinen kotikentällä Myyrmäessä.

– Olen ollut aika monissa peleissä mukana, mutta en muista, milloin voitto olisi maistunut yhtä hyvältä kuin tänään. Pelillisesti tämä ei varmaan ollut paras esityksemme, mutta pisteet ovat kaikista tärkein asia. Jätkät ansaitsivat tämän voiton, Kuqi totesi.

Kuqi kiitteli pelin jälkeen etenkin joukkueensa taistelutahtoa. Punamustien alkukausi on ollut vaikea, mutta keskiviikkona kentällä nähtiin taistele ja sisuuntunut PK-35 Vantaa.

– Minulla on joukkueellinen pelaajia, joille seuran logo ja paita merkitsevät jotain. Se on kaikista tärkeintä. Olen todella tyytyväinen joukkueeseen kaiken sen jälkeen, mitä he ovat joutuneet viime viikkoina kokemaan.

Punamustien kapteeni Raimi pelasi keskiviikkona kauden ensimmäisen liigapelinsä. Alkukauden loukkaantumisten takia sivussa ollut Raimi oli avauskokoonpanossa ja johti joukkojaan topparin tontilta koko ottelun. Kuqin mukaan kapteenin paluulla oli joukkueelle suuri pelillinen ja henkinen merkitys.

– Totta kai Kim on meille tärkeä pelaaja. Hän on ollut täällä kauan ja arvostaa tätä seuraa. Hänen paluunsa oli meille todella iso juttu. Jo pelkkä hänen läsnäolonsa kentällä antaa meille paljon, Kuqi sanoi.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat jo lauantaina 28.5. Silloin PK-35 Vantaa matkustaa FC Lahden vieraaksi.

 

PK-35 Vantaa – FC Inter 3-1 (1-0)

”En muista, milloin voitto olisi maistunut yhtä hyvältä kuin tänään.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar

2 Altin Ademaj (72´ Reza Heidari)

4 Kim Raimi

9 Masar Ömer (89´ Bob Diasonama)

10 Ymer Xhaferi (90+2´ Ahmed Said Ahmed)

15 Lucas Kaufmann

16 Konsta Rasimus

17 Kevin Mombilo

19 Aleksi Ristola

55 Marcus Heimonen

99 Njazi Kuqi

 

Vaihtopelaajat:

12 Jalmari Karvinen

14 Bob Diasonama

30 Ahmed Said Ahmed

58 Reza Heidari

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot