UUTISET

Sunnuntaina pelataan Vantaan paikallisottelu

21.5.2016

Naisten Liigassa pelataan sunnuntaina harvinainen Vantaan paikallisottelu. Länsi ja itä kohtaavat, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Tikkurilan Palloseuran. Ottelu pelataan sunnuntaina 22.5. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Joukkueiden lähtökohdat paikallisotteluun ovat täysin päinvastaiset, sillä PK-35 Vantaa ja TiPS majailevat sarjataulukon eri ääripäissä. PK-35 Vantaa on seitsemän pelatun ottelun jälkeen 19 pisteellään sarjakärjessä. Joukkue on voittanut peleistään kuusi ja pelannut HJK:ta vastaan maalittoman tasapelin. Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaa kaatoi Åland Unitedin selvin 7-0-lukemin.

Tikkurilalaisten alkukausi on sujunut pahasti mollivoittoisesti. TiPS on hävinnyt kaikki seitsemän sarjapeliään maalierolla 0-26, joten myös itävantaalaisten maalitili on edelleen avaamatta. Edellisessä ottelussaan TiPS kärsi 3-0-tappion Ilveksen vieraana. Lähimpänä sarjapistettä TiPS oli heti sarja-avauksessaan, kun se joutui taipumaan Turussa niukasti 1-0.

Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet Naisten Liigassa kaudella 2010, jolloin TiPS pelasi viimeksi korkeimmalla sarjatasolla. Kyseisen kauden kohtaamiset ovat myös joukkueiden ainoat keskinäiset ottelut pääsarjatasolla. Lisäksi joukkueet kohtasivat vuonna 2014 Suomen Cupissa. Tuolloin Myyrmäki-hallissa nähtiin tiukka ottelu, joka ratkesi toisen jakson osumalla Punamustien eduksi lukemin 0-1.

Punamustien tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet Naisten Liigan maalipörssiä yhdeksällä osumallaan johtava Sanni Franssi ja seitsemän kertaa osunut Hanne Ojanperä. Sanna Saarinen on viimeistellyt neljä maalia.

PK-35 Vantaan kokoonpanotilanne on paikallisottelun alla varsin hyvä. Polvivammastaan toipuva Ronja Ikonen ei ole vielä pelikunnossa ja yhdysvaltalainen Ashley Riefner odottaa yhä pelilupaa kotimaastaan. Roosa Toivasen pelikunto sen sijaan tarkastetaan vielä lauantaina viimeisteluharjoitusten jälkeen.

”Paikallispelit ovat harvinaista herkkua”

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan paikallisottelut ovat aina hieman erityislaatuisia otteluita. TiPSin sarjakausi on alkanut seitsemällä tappiolla, mutta Väisänen uskoo itävantaalaisten saapuvan Myyrmäkeen sisuuntuneina.

– Paikallispelit ovat harvinaista herkkua – etenkin derbyt kaupungin sisällä, ei ainoastaan lähikaupunkien kanssa. Me lähdemme tähän kuin mihin tahansa peliin, mutta ehkä paikallispeli vähän nostaa sykettä. Se tuo lisää intoa ja vauhtia peliin, mutta emme kuitenkaan aio muuttaa pelaamistamme.

– TiPSin kausi on alkanut huonosti, joten he tulevat meitä vastaan suurella innolla ja haluavat näyttää todellisen osaamisensa. He haluavat tietysti avata maalitilinsä juuri meitä vastaan. Emme aliarvioi vastustajaa, vaikka TiPS on sarjajumbona, Väisänen totesi.

Väisänen painottaa, että sarjasijoituksestaan huolimatta TiPS on varteenotettava vastustaja. Tikkurilalaisten joukkueessa on useita pelaajia, joilla on paljon aiempaa liigakokemusta.

– Olemme tutustuneet TiPSin pelaamiseen. Ilvestä vastaan he saivat myös hyviä onnistumisia, vaikka hävisivät pelin. He pelasivat ajoittain ihan hyvää jalkapalloa. TiPSillä on kova alakerta, jossa on kokeneita pelaajia. Meidän pitää huomioida se pelissä. Lisäksi meidän pitää välttää erikoistilanteita ja estää Jannica Tjederin pelaamista, Väisänen tuumi.

– Arvostamme vastustajaa ja pyrimme laittamaan oman pelimme kuntoon. Tavoitteenamme on estää vastustajan vahvuudet ja iskeä niihin mahdollisiin haavoittuvaisiin kohtiin. Haluamme jatkaa hyviä pelejä ja hakea oman hyvän pelaamisen kautta tuloksia myös tulevasta pelistä.

Edellisessä ottelussaan PK-35 Vantaa kaatoi Åland Unitedin peräti 7-0, mutta Väisäsen mukaan Punamustille jäi selvänumeroisesta voitosta huolimatta vielä parannettavaa.

– Åland United –peliin nähden meidän pitää saada pelistämme varmempaa ja kurinalaisempaa. Vaikka teimme paljon maaleja, kaipaamme ehkä vähän selkeyttä omaan pelaamiseen. Pyrimme hallitsemaan palloa vielä selkeästi pidempiä jaksoja kuin olemme tähän asti hallinneet. Sen myötä pyrimme myös käyttämään koko kenttää entistä monipuolisemmin.

PK-35 Vantaa – TiPS pelataan sunnuntaina 22.5. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi ostaa edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Veikkaamalla ottelun lopputulosta ja pelaamalla muita Veikkauksen pelejä tämän linkin kautta tuet samalla PK-35 Vantaan toimintaa. Siirry Veikkauksen sivuille.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot