UUTISET

Punamustien vantaalaiset odottavat derbyä innolla

21.5.2016

Länsi- ja Itä-Vantaa ottavat huomenna mittaa toisistaan, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Tikkurilan Palloseuran. Kyseessä on Naisten Liigan ainoa saman kaupungin rajojen sisällä pelattava paikallisottelu ja lisäksi ensimmäinen pääsarjatason Vantaan derby kuuteen vuoteen. Kysyimme hartaasti odotetun paikallispelin alla Punamustien vantaalaispelaajien mietteitä ottelusta.

 

Vilma Väisänen:

– TiPSiä vastaan pelit ovat aina olleet tosi kovia ja varmasti myös sunnuntain peli tulee olemaan sellainen. Derbypelit ovat aina haastavia, koska molemmilla joukkueilla on halu näyttää. Uskon kuitenkin, että jos pystymme jatkamaan oman pelin pelaamista, olemme tosi vahvoilla.

Netta Koso:

– On huikeaa saada niin sanottu aito derby Vantaalle ja Naisten Liigaan. Vantaa on ainoa kaupunki, josta on ainakin vielä tällä kaudella kaksi joukkuetta. Derbyissä on hieman erilainen lataus, kun kyseessä kaupungin herruus. Ne pelit ovat usein pelillisesti normaalia fyysisempiä ja tunteikkaampia. Vastus on meille todella tuttu, sillä suurin osa heistä on pelannut aikoinaan PK-35 Vantaan riveissä. Odotan innolla tikkurilalaisten saapumista Myyrmäen pyhättöön.

Roosa Bröijer:

– Vaikka TiPSin pelit eivät ole menneet erityisen hyvin, emme saa yhtään aliarvioida heitä. TiPSillä on useita pelaajia, joilla on jo paljon kokemusta liigapeleistä. He tulevat varmasti Myyrmäkeen metsästämään pisteitä. Varsinkin tällaisessa paikallispelissä on aina vähän erilainen lataus ja fiilis.

Henriikka Mäkelä:

– Derbyt ovat aina vähän jännittävämpiä pelejä ja voitontahto on ehkä vielä astetta kovempi.

Ella Hopponen:

– TiPS varmasti tappelee meitä vastaan sunnuntaina viimeiseen asti, joten emme saa lähteä peliin yhtään huonolla asenteella. Vantaan derbyn takia uskon, että molemmille joukkueille syttyy varmasti lisätahtoa voittoon ja tuttuja pelaajia vastaan on tietysti vaikeampi lähteä pelaamaan kuin tuntemattomia. Toivottavasti lähdemme pelistä voittajina, ja pidämme johtavan aseman vantaalaisena jalkapallojoukkueena.

Velma Oikarinen

– Asetelmat ovat mielenkiintoiset, kun vastakkain on kaksi vantaalaisjoukkuetta. Tällaista kohtaamista ei ole ollut pitkään aikaan. Vaikka TiPS on sarjassa viimeisenä, pelissä tulee varmasti sellainen derbyfiilis. Peliin pitää lähteä ihan täysillä, sillä molemmat haluavat varmasti näyttää toisilleen.

 

Vantaan derby PK-35 Vantaa – TiPS pelataan sunnuntaina 22.5. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot