UUTISET

PK-35 Vantaa kohtaa lauantaina viime kaudelta tutun vastustajan

20.5.2016

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat tulevana lauantaina. Tällä kertaa vastaan asettuu tuttu vastustaja, sillä PK-35 Vantaa kohtaa viime kauden kilpakumppaninsa PS Kemin. Ottelu pelataan lauantaina 21.5. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Sarjanousija PK-35 Vantaan alkukausi Veikkausliigassa on ollut haastava. Yhdeksän pelatun ottelun jälkeen joukkue on sarjataulukossa viimeisenä viidellä pisteellään. Sarja on kuitenkin tasainen, joten jo muutamalla voitolla voi kivuta useita sijoja ylöspäin. Pisteensä PK-35 Vantaa on kerännyt kaatamalla KuPSin vieraissa ja pelaamalla maalittomat tasapelit SJK:ta ja IFK Mariehamnia vastaan.

PS Kemi sen sijaan on aloittanut sarjakautensa vahvasti. Seitsemästä pelaamastaan ottelusta merilappilaiset ovat keränneet 13 pistettä, jotka oikeuttavat sarjataulukossa kolmanteen sijaan. PS Kemi on ottanut jo neljä voittoa ja hävinnyt vain kahdesti.

Sarja-avauksessaan PS Kemi kärsi tappion kentällä, mutta sai lopulta sarjapisteet SJK:n peluutettua ottelussa edustusoikeudettomia pelaajia. Muut voittonsa PS Kemi on ottanut kotonaan HJK:ta ja Ilvestä vastaan sekä vieraissa VPS:ää vastaan. Huomionarvoista voittotuloksissa on se, että PS Kemi voitti kaikki ottelut lukemin 1-0. Joukkueen puolustus on ollut pitävä, sillä seitsemässä sarjaottelussa kemiläisten verkkoon on tehty vain neljä maalia.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa kaikkiaan kolmeen otteeseen. Otteluparin tasaisuutta kuvaa se, että molemmat keräsivät keskinäisistä peleistä neljä sarjapistettä. Keväällä PS Kemi haki Myyrmäestä pisteet niukalla 0-1-voitolla ja Kemissä päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Punamustien maalihanat aukesivat vihdoin syksyllä, jolloin PK-35 Vantaa otti kotikentällään selvänumeroisen 5-2-voiton.

PK-35 Vantaan tehokkain maalintekijä on ollut kolme maalia viimeistellyt Aleksi Ristola. Njazi Kuqi on osunut kahdesti. PS Kemin osumat ovat jakautuneet tasaisesti, sillä ainoastaan Billy Ions on onnistunut maalinteossa kahteen otteeseen.

Punamustien kokoonpanotilanne on lauantain ottelun alla kaksijakoinen. Täysin varmoja poissaolijoita ei ole, mutta monen pelaajan pelaaminen oli vielä torstain harjoitusten jälkeen epävarmaa. Vammoista kärsineiden pelaajien pelaamisesta päätetään vasta perjantain viimeistelyharjoitusten jälkeen.

PS Kemi luottaa yhä samoihin vahvuuksiin

PS Kemi on myös Punamustien päävalmentajalle Shefki Kuqille tuttu vastustaja viime kaudelta. Kuqi uskoo, että kemiläiset luottavat edelleen samoihin vahvuuksiin kuin viime kaudella Ykkösessä.

– PS Kemi on meille sarjan ainoa vastustaja, joka on edes nimeltä tuttu viime kaudelta. Heidänkin joukkueensa on muuttunut jonkin verran. Tietyt asiat ovat kuitenkin varmasti pysyneet samoina, sillä niiden avulla he saivat viime kaudella menestystä ja tuloksia, Kuqi totesi.

Viime kaudella joukkueiden keskinäiset pelit olivat keskenään todella erilaisia. Huomenna tärkeintä on kuitenkin Kuqin mukaan saada lisää arvokkaita sarjapisteitä.

– Ensimmäisen pelin hävisimme täällä ja toisessa pelasimme maalittoman tasapelin Kemissä, vaikka dominoimme peliä ihan täysin. Täällä voitimme 5-2. PS Kemi on aika erikoinen vastustaja, mutta he ovat saaneet myös tänä vuonna hyviä tuloksia. Niitä mekin kaipaamme. Olemme pelanneet hyvin, mutta emme ole saaneet riittävästi pisteitä.

Joukkueen kokoonpanotilanne on hieman epävarma, sillä usean pelaajan pelaamisesta tehdään päätöksiä vasta viime metreillä. Kuqi ei halunnut vielä arvioida mahdollisia poissaolijoita.

– Kokoonpanotilanteen suhteen kaikki on vielä aika auki. Meillä on muutamia loukkaantumisia ja lisäksi muutamat jätkät eivät päässeet kunnolla treenaamaan torstaina. Katsomme tilanteen vielä perjantain harjoitusten jälkeen ja katsomme sitten, millaisen kokoonpanon saamme jalkeille, Kuqi sanoi.

 

PK-35 Vantaa – PS Kemi pelataan lauantaina 21.5. klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 20 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 10 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

Veikkaamalla ottelun lopputulosta ja pelaamalla muita Veikkauksen pelejä tämän linkin kautta tuet samalla PK-35 Vantaan toimintaa. Siirry Veikkauksen sivuille.

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot