UUTISET

Punamustille selvänumeroinen voitto Åland Unitedista

14.5.2016

PK-35 Vantaa otti lauantai-iltapäivänä kauden toistaiseksi suurinumeroisimman voiton Naisten Liigassa. Åland United kaatui Myyrmäessä vahvan esityksen jälkeen lukemin 7-0.  Maalitalkoissa kunnostautui etenkin hattutempun viimeistellyt Hanne Ojanperä.

Ahvenanmaalainen Åland United lähti haastamaan Punamustia kovalla prässipelillä, mutta kotijoukkue pystyi ohittamaan prässin rohkealla syöttöpelillään. PK-35 Vantaa pystyi pelaamaan pallo kerta toisensa jälkeen maltilla keskialueelle, jolloin sille jäi runsaasti tilaa hyökätä.

Punamustien avausmaali oli lähellä kahdeksannella peliminuutilla, kun Sanna Saarinen pääsi laukomaan rangaistusalueelta. Saarisen laukaus kimposi ylärimasta tolppaan, mutta ei lopulta painunut maaliin asti. Saarinen onnistui kuitenkin avaamaan kotijoukkueen maalihanat kolme minuuttia myöhemmin. Åland Unitedin maalivahti Ramsay avasi pallon käsistään suoraan päin Saarista, jolla oli helppo työ sijoittaa peliväline tyhjään maaliin.

Ennen puolen tunnin täyttymistä Punamustilla oli vielä toinen hyvä tilaisuus maalintekoon, kun Saarinen pelasi Sanni Franssin läpi hienolla seinäsyötöllä. Ramsay onnistui kuitenkin torjumaan Franssin tuikkauksen. PK-35 Vantaan toista osumaa ei kuitenkaan tarvinnut odottaa toiselle jaksolle asti. Roosa Bröijer vapautti 41. peliminuutilla hienolla nostolla Hanne Ojanperän, joka ohitti maalivahdin ja siirsi pallon tyhjään maaliin.

Toisen jakson alussa Åland United onnistui aiheuttamaan vahvalla prässipelillään Punamustille vaikeuksia, mutta paine ei tuottanut vaarallisia maalintekopaikkoja. PK-35 Vantaa malttoi pelata omaa pallollista peliään myös paineen alla. Tauon jälkeisten alkuvaikeuksien jälkeen kotijoukkue onnistui jälleen murtamaan saarelaisten prässin ja sai jälleen vahvemman otteen pelistä.

Kotijoukkue siirtyi 66. peliminuutilla jo 3-0-johtoon. Eveliina Parikka eteni oikealta laidalta rangaistusalueelle, harhautti yhden vastustajan ja sai jalkansa vapaaksi. Lopulta Parikka antoi hyvän keskityksen Ojanperälle, joka laukoi pallon takatolpalta suoraan ilmasta maaliin.

Ojanperä pääsi viimeistelemään hattutemppunsa kolme minuuttia myöhemmin. Parikka kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti, joten pallo vietiin yhteentoista metriin. Ojanperä sijoitti pallon varmasti maaliin ja vei Punamustat jo 4-0-johtoon.

PK-35 Vantaan viides maali syntyi jälleen Åland Unitedin maalivahdin suosiollisella avustuksella. Ramsay avasi pallon suoraan päin Tia-Maria Jaakonsaarta, jonka jalasta peliväline kimposi maaliin.

Myös Naisten Liigan maalipörssiä johtava Franssi sai lopulta nimensä maalintekijätilastoihin.  Parikka rynnisti 82. peliminuutilla keskialueelta asti yksin saarelaisten maalille, mutta Ramsay onnistui torjumaan viimeistely-yrityksen. Irtopalloon ehti kuitenkin ensimmäisenä Franssi, joka onnistui liukuen ohjaamaan pallon maaliin. Franssi viimeisteli myös ottelun loppulukemat 7-0 näyttävästi neljä minuuttia myöhemmin. Parikka antoi oikealta laidalta hyvän keskityksen ja Franssi laukoi pallon suoraan ilmasta maaliin.

Enempää osumia ei enää nähty, joten PK-35 Vantaa otti tutusta kilpakumppanistaan selvän 7-0-voiton.Tuloksen myötä PK-35 Vantaa jatkaa edelleen tappioitta Naisten Liigan kärjessä.

Åland Unitedin prässi ei purrut

Punamustien valmentajan Pasi Jaakonsaaren mukaan maarianhaminalaisryhmä lähti Myyrmäessä prässäämään tiukasti, mutta kotijoukkue onnistui ohittamaan vieraiden ylimmät linjat.

– Pelin kuva oli se, että Åland United lähti prässäämään voimakkaasti monella pelaajalla. Pelinavaamisemme ei ollut ihan niin sujuvaa kuin olisimme halunneet, mutta pystyimme nostamaan peliämme vaikeuksien kautta ja saimme avauksia prässilinjan taakse. Pääsimme hyökkäämään heidän pelkkää puolustuslinjaansa vastaan, mikä oli ehkä suurin syy siihen, että maaleja tuli niin paljon, Jaakonsaari tuumi.

– Meillä on juoksuvoimaa ja maalintekotaitoa. Hyökkäyspäässämme on useita pelaajia, jotka pystyvät haavoittamaan vastustajia. Tänään meillä oli viimeistelyssä laatua ja teimme hienoja maaleja.

Jaakonsaari oli tyytyväinen myös siihen, että Punamustien oma maali pysyi jälleen puhtaana. Kolmessa kotiottelussa PK-35 Vantaan verkkoon ei ole tehty vielä yhtään maalia.

– Vaikka meille tuli välillä virhesyöttöjä ja pallonmenetyksiä, he eivät päässeet murtautumaan. Puolustuslinjamme pystyi pitämään huolen siitä, että he eivät päässeet montaa kertaa maalipaikoille. He pääsivät pari kertaa puskemaan tai laukomaan, mutta ne menivät ohi maalin.

Toisen jakson alussa ahvenanmaalaiset onnistuivat kovalla prässillään vaikeuttamaan PK-35 Vantaan pelinavaamista, mutta joukkue luotti omaan pelitapaansa myös tiukassa paikassa.

– Maltoimme pelata omaa peliämme, emmekä lähteneet räiskimään. Pitkässä juoksussa se hyydyttää vastustajan hyökkäämisen ja me saamem niitä tarvittavia tilanteita, Jaakonsaari totesi.

Åland United ei päässyt toden teolla testaamaan Punamustien maalia vartioinutta Henriikka Mäkelää, mutta maalivahti selvitti harvat tilanteet kunnialla. Myös maalivahtivalmentaja Jouni Puttonen kiitteli ottelun jälkeen suojattinsa otteita.

– Mitään pahoja tilanteita ei päässyt tulemaan, mutta ”Hemppa” hoiti harvat tilanteet todella varmasti. Missään vaiheessa ei ollut mitään paniikkia. Voimme taas olla maalivahtiimme tyytyväisiä, ja tärkeintä oli tietysti saada Hempalle nollapeli. Tästä on ihan loistavaa jatkaa, Puttonen sanoi.

 

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat sunnuntaina 22.5. Silloin Myyrmäessä pelataan Vantaan paikalliskamppailu, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen Tikkurilan Palloseuran.

 

PK-35 Vantaa – Åland United 7-0 (2-0)

”Pääsimme hyökkäämään heidän pelkkää puolustuslinjaansa vastaan, mikä oli ehkä suurin syy siihen, että maaleja tuli niin paljon.”

                                                                                                                                                                        

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

3 Tiia Peltonen

5 Tia Painilainen

6 Mimmi Nurmela

7 Sanni Franssi

11 Eveliina Parikka

12 Henriikka Mäkelä

13 Sanna Saarinen

15 Hanne Ojanperä (74´ Ella Hopponen)

21 Tia-Maria Jaakonsaari (77´ Vilma Väisänen)

26 Roosa Toivanen (69´ Elina Salmi)

28 Roosa Bröijer

 

Vaihtopelaajat:

1 Velma Oikarinen

8 Vilma Väisänen

14 Elina Salmi

16 Selina Mustajoki

18 Ella Hopponen

19 Ronja Ikonen

 

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot