UUTISET

PK-35 Vantaa saa huomenna vieraita Ahvenanmaalta

13.5.2016

Punamustien pelit Naisten Liigassa jatkuvat huomenna, kun Åland United vierailee Myyrmäessä. Ahvenanmaalaisjoukkue on PK-35 Vantaan monivuotinen kilpakumppani, sillä kaksikko on taistellut useana vuonna keskenään sarjan kärkisijoista. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 14.5. klo 15.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

PK-35 Vantaa on aloittanut sarjakauden vahvasti, sillä kuudesta pelaamastaan ottelusta joukkue on voittanut viisi ja pelannut yhden tasan. Maaliero on vakuuttava 20-3. Kauden ensimmäisen pistemenetyksensä PK-35 Vantaa kärsi keskiviikkona pelaamalla HJK:n vieraana maalittoman tasapelin. Samalla joukkue jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella maaleitta.

Etenkin kotikentällä Punamustien otteet ovat olleet vahvoja. Kahdessa kotiottelussaan PK-35 Vantaa on kaatanut TPS:n maalein 4-0 ja Pallokissat lukemin 6-0. Punamustien maali sen sijaan on pysynyt Myyrmäessä koskemattomana.

Åland United sen sijaan on aloittanut kautensa kaksijakoisemmin. Saarelaiset ovat voittaneet kuudestaan pelistään neljä ja hävinneet kaksi. Tappionsa Åland United on kärsinyt kotikentällään Ilvekselle ja helatorstaina HJK:n vieraana. Ahvenanmaalaisten vaarallisuudesta kertoo kuitenkin se, että Åland United ei ole jäänyt tällä kaudella Naisten Liigassa kertaakaan ilman maaleja.

Vieraskentillä Åland United on pelannut tällä kaudella kolme ottelua, joista se on onnistunut voittamaan kaksi. HJK:n vieraana saarelaiset joutuivat taipumaan 4-2-tappioon, mutta Espoosta ja Oulusta joukkue haki täydet sarjapisteet. FC Honka kaatui lukemin 0-1 ja ONS niin ikään niukasti 1-2.

PK-35 Vantaan maalintekovastuuta on kantanut etenkin seitsemällä osumallaan Naisten Liigan maalipörssiä johtava Sanni Franssi. Taustatukea Franssi on saanut etenkin neljä maalia viimeistelleeltä Hanne Ojanperältä ja kolmesti osuneilta Netta Kosolta ja Sanna Saariselta. Åland Unitedin tehokkaimmat maalintekijät ovat olleet kolme maalia tehneet Cynthia Uwak ja Raissa Feudjio Tchuanyo. Brianna Campos on osunut kahdesti.

Punamustien kokoonpanotilanteessa on tapahtunut yksi muutos keskiviikon otteluun nähden. Netta Koso on HJK:ta vastaan saamansa pohjevamman vuoksi vähintään viikon sivussa. Lisäksi Vilma Väisänen ja Ronja Ikonen toipuvat edelleen vammoistaan. Ashley Riefner sen sijaan odottaa vielä pelilupaa.

Keskiviikon ottelu jätti parannettavaa

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen tietää, että Åland United on tasokas vastustaja. Etenkin saarelaisten hyökkäyspäästä löytyy hyviä yksilöitä.

– Näin Åland Unitedin pelin HJK:ta vastaan ja tiedämme sen pelin perusteella vähän heidän vahvuuksiaan. Numerot eivät kerro siitä pelistä totuutta. Åland Unitedilla oli paikkoja jopa voittaa peli. He ovat ahnaita boxissa, joten heidät täytyy pitää poissa sieltä.

– Uwak ja Feudjio Tchuanyo ovat selkeästi vaarallinen kaksikko. Heidän kanssaan pitää olla todella tarkkana, Väisänen painotti.

Väisäsen mukaan Punamustien pitää parantaa omaa pelaamistaan keskiviikon HJK-ottelusta. PK-35 Vantaa jäi Helsingissä ilman osumia ensimmäistä kertaa tällä kaudella, joten huomenna joukkue haluaa päästä jälleen maalien makuun.

– Meidän pitää saada oma pelimme kulkemaan paremmin kuin HJK-pelissä. Pallo pitää saada paremmin liikkeelle, sillä tavoitteemme on liikuttaa vastustajaa mahdollisimman paljon ja päästä maalipaikoille enemmän kuin viime pelissä. Pyrimme luomaan tilanteita tasapainoisesti molemmilta laidoilta ja keskeltä, Väisänen totesi.

– Toivotaan saderintaman pysyvän poissa stadionilta, jotta pelin aika ei tule myräkkää. Peli päästään toivottavasti pelaamaan hyvissä olosuhteissa.

PK-35 Vantaa – Åland United pelataan huomenna lauantaina 14.5. klo 15.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Liput otteluun maksavat aikuisille 10 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät) 5 euroa. Alle 7-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy. Ottelulippuja voi hankkia edullisemmin ennakkoon osoitteesta www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot