UUTISET

Punamustille niukka tappio hyvällä peliesityksellä

7.5.2016

Punamustien ensimmäinen kotivoitto Veikkausliigassa antaa edelleen odottaa itseään. Sarjakauden toinen pääkaupunkiseudun paikallisottelussa päättyi Myyrmäessä HJK:n niukkaan 1-2-vierasvoittoon. PK-35 Vantaa tarjosi kauden toistaiseksi suurimmalle yleisölleen hienon peliesityksen, mutta helsinkiläiset olivat maalipaikoissaan tehokkaampia.

PK-35 Vantaan jahdatessa ensimmäistä kotivoittoaan HJK lähti tavoittelemaan sarjakauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Kotijoukkue oli kuitenkin aurinkoisessa Myyrmäessä aloitteellisempi osapuoli. PK-35 Vantaa otti pallonhallinnan itselleen ja onnistui viemään pelin painopistettä kohti helsinkiläisten puolustusaluetta.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka avautui Punamustien Aleksi Ristolalle, joka karkasi läpiajoon Mateo Miguezin pystysyötöstä. Ristola yritti tuikata pallon HJK-maalivahti Thomas Dähnen edestä maaliin, mutta pallo painui lopulta niukasti takayläkulman ohi. Ristola oli ottelussa näkyvässä roolissa. Avausjakson toinen hyvä maalintekopaikka avautui Lucas Garcian tarjoiltua hyvän noston takatolpalle, mutta Ristola laukoi pallon suoraan ilmasta maalin yli.

Avausjakso eteni Punamustien hallinnassa, mutta myös vierailla oli kaksi hyvää tilaisuutta maalintekoon. Alfredo Morelos laukoi kuitenkin hyvästä paikasta kevyen laukauksen suoraan Punamustien maalivahdin Daniel Kollarin syliin. Nikolai Alho sen sijaan murtautui vahvasti rangaistusalueelle, mutta laukoi yli maalin. Tauolle lähdettiin siis tasalukemissa 0-0.

PK-35 Vantaa suoritti heti tauon jälkeen yhden pelaajavaihdon, kun koko alkukauden käsivamman takia sivussa ollut Carlos Portela vaihdettiin Ilari Äijälän tilalle. Portela pelasi jo edellisessä ottelussa muutaman minuutin, mutta nyt espanjalainen pääsi ensimmäistä kertaa kunnolla tositoimiin Veikkausliigassa.

Kotijoukkue piti myös toisella jaksolla enemmän palloa vieraiden keskittyeässä puolustamiseen ja vastahyökkäysmahdollisuuksien odottamiseen. Sellainen avautui lopulta 58. peliminuutilla. Atomu Tanaka tarjoili hyvän läpisyötön Nnamdi Oduamadille, joka ehti palloon ennen maalivahti Daniel Kollaria. Oduamadi pääsi kiertämään Kollarin ja sijoitti pallon lopulta helposti tyhjään maaliin.

Punamustien tasoitus syntyi yhdeksän minuuttia myöhemmin. Yerai Vilaboa antoi kotijoukkueen pitkän painostusjakson hyvän keskityksen oikealta laidalta. Keskitys tavoitti takatolpalta Ristolan, joka laukoi pallon suoraan ilmasta maaliin.

Tasoitusosuman jälkeen PK-35 Vantaa lähti jahtaamaan voittomaalia. 70. peliminuutilla Punamustille avautui hyvä maalintekopaikka, kun vaihdosta kentälle tullut Masar Ömer karkasi läpiajoon. Dähne onnistui kuitenkin torjumaan Ömerin viimeistely-yrityksen.

Kotijoukkueen painostuksesta huolimatta ottelun viimeiseksi jääneestä maalista vastasi kuitenkin HJK. Voittomaali syntyi kulmapotkutilanteesta, kun pallo päätyi taka-alueella päivystäneelle Taye Taiwolle. Kokenut nigerialaispelaaja laukoi suoraan ilmasta ja pallo painui lopulta Kollarin käden kautta verkon perukoille.

Punamustien loppukiri ei tuottanut tulosta, joten HJK vei sarjapisteet nimiinsä lukemin 1-2. PK-35 Vantaan kotipelien voittotili on siis Veikkausliigassa edelleen avaamatta. Lauantain ottelua seurasi Myyrmäessä PK-35 Vantaan ennätysyleisö, sillä aurinkoinen ilma ja paikallisottelu olivat houkutelleet katsomoon yli 2800 katsojaa.

Kuqi harmitteli hukattuja paikkoja

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi oli paikallisottelun jälkeen pettynyt lopputulokseen. Kuqin mukaan peli oli hyvin Punamustien kontrollissa, mutta HJK hyödynsi maalintekopaikkansa paremmin.

– Vähän tuntuu siltä, että sama kaavaa toistuu pelistä toiseen. Hallitsimme peliä jälleen ihan täysin, mutta pistetili ei vain kartu. Minun käy pelaajia sääliksi, sillä he tarvitsevat pisteitä ja itseluottamusta, Kuqi harmitteli.

HJK:n maalit syntyivät lauantaina vastahyökkäyksestä ja erikoistilanteesta. Kuqin mukaan PK-35 Vantaa osasi varautua helsinkiläisten vaarallisiin vastahyökkäyksiin, mutta ei kyennyt estämään 0-1-johtomaalia.

– Tiesimme Klubin vahvuuden vastahyökkäyksissä ja kävimme sitä läpi vielä puoliajalla. HJK:lla on hyökkäyksessä taitoa ja nopeutta, joten puolustajien pitää olla hereillä.

Myös Punamustilla oli aiemmin otteluiden tapaan riittävästi maalintekopaikkoja ottelun voittamiseen, mutta viimeistelystä puuttui jälleen terävyys.

– Noista paikoista pitää pystyä tekemään maaleja. Meillä oli hyviä paikkoja avausjaksolla ja heti 1-1-tasoituksen jälkeen meillä oli kaksi erinomaista maalipaikkaa. Yleensä se menee juuri niin, että jos et käytä omia paikkojasi, vastustaja rokottaa jostain tilanteesta. Tänään kävi jälleen niin, Kuqi totesi.

Punamustien pelit Veikkausliigassa jatkuvat perjantaina 13.5. vierasottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Seuraavan kotiottelunsa PK-35 Vantaa pelaa lauantaina 21.5., kun PS Kemi vierailee Myyrmäessä.

 

PK-35 Vantaa – HJK 1-2 (0-0)

”Jos et käytä omia paikkojasi, vastustaja rokottaa jostain tilanteesta.”

 

PK-35 Vantaan avauskokoonpano:

1 Daniel Kollar

3 Kosta Manev

7 Yerai Vilaboa

8 Mateo Miguez

10 Ymer Xhaferi

11 Ilari Äijälä (46´ Carlos Portela)

16 Konsta Rasimus

19 Aleksi Ristola

22 Lucas Garcia (65´ Lucas Kaufmann)

38 Pablo Couñago (68´ Masar Ömer)

55 Marcus Heimonen

 

Vaihtopelaajat:

5 Riku Heinonen

6 Carlos Portela

9 Masar Ömer

12 Jalmari Karvinen

15 Lucas Kaufmann

58 Reza Heidari

Yhteistyössä Creature AD:n kanssa.

Arkistot